mari mencari....

Google
 

Wednesday, December 10, 2008

buat perangai...


semalam saya buat perangai. tetiba je ambik half-day. time lunch hour tu tetiba obek call tanya saya buat apa. lorr..masa tu saya tengah kat kedai dok pilih2 roti le konon nak buat lunch. sekali dia kata alaa..oby amik half-day je la, kita pegi dating2. lorr..kok mau dating2 siang2 hari koje? huhuhu.. pikir2 tulang dah le memang malas, kena lak cucuk dek hasutan obek tu harus le saya half-day jugakkan. terus ni dari kedai terus tuju kereta. mujur dah bawak handbeg sesiap. so saya menonong je terus balik rumah, dengan tak off pcnya, dengan tak inform officenya. hahahhha.. lantak sana.

dah sampai rumah baru call office. hehehhe.. bior lantak. actually ada gak keje semalam nak kena buat budgeting tapi tunggu2 supplier tak gak fax2 pricing, so bior lantak sana. kalo siamang nak cepat ko buat le sendiri. saya nak pegi dating dengan obek. huwahhahaha....

sampai rumah makan roti dulu, kejap tu obek sampai so off we go. takde la pegi mana pon. still teman dia pergi tetengah kl tu buat keje dia tapi kejap je pas tu pegi makan2. opss..lupa nak infor, jusco tengah sale ye puan2 sampai 4 january. sila pergi membeli2 ye. petang pukul 5pm balik dah pas tu tido sampai pukul 730pm. nezha pon naik heran tengok saya tido pengsan. hahahha...

malam nak makan tapi perot sebu. obek lak ajak pegi makan nasi lemak. saya malas je makan nasi lemak memalam tu tapi dia nak jugak. haihh..camne nak diet ni. jadinya pergi le jugak makan nasi lemak tetengah malam. pukul 10pm baru kuar rumah. sampai balik dah pukul 1230am. huhuhu.. rugi masa tidor saya. penat. bestnya kalo hari2 macam tu takyah keje pegi jenjalan je. huhuhu... banyak lemak la tu nanti.

pagi ni pergi kerja jalan still tak jem. bagus la. tapi petang ni ada hal so tak boleh balik cepat. benci aahhhh.... orang nak balik nak lepak2 tengok tv pon tak senang. tak suka! tak suka!!!

adik obek tumpang letakkan barang hantaran dia kat rumah saya. huhuhuu.. theme gold ko tak ngalah. tak padan dengan takde duitnya sebok nak buat hantaran2 bagai. kan dulu masa bertunang dah bagi hantaran kawen pon nak kena bagi gak ke? saya bukak2 semua beg tu nak tengok apa isinya. ada set mekap, handbeg, kain pasang, bunga telor, pas tu macam bakul2 la ntah hapa ntah saya tak paham. owh..ada rama2 kecik sebagai hiasan. perhatian : beli barang hantaran guna duit makmidah, boleh? hwuahahhahaha.... saya tanya obek, mak midah cakap apa? obek kata mak midah dah malas nak sebut, cakap kang bergaduh so biarkan je la. saya kata senang banyak le hidop kalo macam tu. nyampah. ada ciri2 busuk hati disitu ye. kihkihkihkih.... bukan apa, sian kat makmidah dan minah gedik yang kena jadi mangsa. entah la pa yang dia pikirkannya.

minggu ni 13 & 14 sepupu obek lak kawen. tapi itu takpe, sebab semua hal settle sendiri. kawen buat kat dewan, amik katering. senang. tak nyusahkan mak bapak. tapi tu la..bercinta bagai nak rak dengan orang lain sampai 6 tahun sudahnya kawen dengan orang lain. hahahhahaa... dah jodoh entah la saya pon tak paham. kekadang memang ada je kejadian yang macam tu. apapon, doakan yangterbaik untuk pengantin. masa memula dia cakap nak kawen hari tu memang kitaorng excited la.. ye la sebab lama beno bercintan-cintunnya. mak bapak pon dah kenal, makcik obek pon setuju dengan pilihan calon menantu tu. tup2 dia kata bukan dengan orang tu la.. dengan orang lain. lorrr.. melopong je la kami dengar.

pic atas tu saja je.. sebab gambar dragonfly. saya paling suka dragonfly. sebab pada saya ada sedikit misteri disitu. ciri2nya, sifat2nya, bentuknya, warnanya, semua saya suka. masa saya kecik2 dulu saya suka bagai nak rak kat kuda laut (seahorse). itu pegaruh tv le tu. nangis sampai guling2 lantai mengempas2 sebab minta kat ma suruh belikan kuda laut tapi tak dapat. ahhahaha.. ye la, ingat senang ke nak cari kuda laut time2 dulu2 tu. kalo ada pon harus le nak kena ada akurium segala bagai. appadaaaa... tapi sampai sekarang pon saya suka gak kat kuda laut.

6 comments:

Ena said...

waaahhh
sonotnye bleh amik halfday keje..
kalo akak keje camtu kan best huhuhu

Ummibatrisya said...

jusco memang ada sale skrg, pening sungguh nak pilih baju untuk damya dan batrisya sebab semuanya murah-murah :)

bagi address company :)

akak nak apply keje :)

boleh balik awal, tido kat rumah :)

Nurmala said...

wah wah wah...
sesuka hati jer balik half day, dah sampai umah baru inform..wakaka~~

~dARlee zURiS~ said...

ooo..ambik half day g datim ek
report ti.hehee...
bagus2.
zuris pun kdg2 wat gak
biasalah..kalu penghasut nya tu lagi power kan.. =P

hmm..ada gak org camtu ek
sendiri mau kawen pun menyusahkan org lain??
ish ish...

saya said...

ena, ummi, mala, zuris : nak ke keje sini? hahahaha.. saya pon tak sabar2 nak berhenti sini..kihkihkih...

@tune® said...

opis xkol carik ke?besh tol