mari mencari....

Google
 

Tuesday, December 16, 2008

seafood lagi?...

malam tadi pegi dinner kuar lagi. tak plan pon. ingatkan nak makan dekat2 rumah je la malas nak kuar jejauh. tapi obek lak menggatal nak pergi makan seafood lagi. nak ganti yang tak puas hati hari tu. hantam la..saya kata takmo lagi dah pergi sana. sama je masakannya. dai kat atak, kali ni pergi bagan lalang lak. wahh..bapak jauh tu. apsal tak terus pergi melaka je terus? hehehhee.. hangin je pakcik tu. saya sebenarnya dah le ala2 mengantok. kepala dok terbayang bantal je nak polok2 nezha. tapi ikutkan jugak la. kang kalo obek koje malam say adok la memekak cakap dai takmo bawak saya pi dinner, ni dia dah ajak kuar takkan saya takmo pulak kang apa lak dia kata. hhohoho...

so, pergi le meredah malam. jauh juga je. tempatnya la2 macam yang kat pelabohan kelang tu juga la..ada pelantar, ada outdoor punya tempat tapi takde la penyanyi2 tu .kihkihkih.. so order. bapak banyak order macam nak makan 20 orang. meh tengok apa yang kitaorang makan malam tadi..


ni le yang kami bedal. tu ada lagi tu yang tak masok dalam pic.
saya segan le nak snap2. hehehee...

sotong goreng tepong, butter prawn, kerapu masak asam pedas, ketam masak berempah, lala masak masam manis, pahat masak pedas, kangkong goreng belacan, air limau dengan teh o ais limau. makan macam nak pengsan. sedapppppp!!!! highly recommended kalo kekawan nak pergi. chewahh. tapi lupa le pulak nak amik gambar signboard dia. namanya pon saya dah lupa dah. kenyang buncit sampai balik tu saya terpaksa le bukak button jeans. huhuhuhu.... mujur baju t-shirt labuh so takde le nampak yang tak sepatutnya. tapi memang ok la. harga pon ok boleh tahan jika dibandingkan dengan kuantiti yang dimakan tu. hantam la labu... on the way back tu saya dah tak boleh bukak mata dah tapi pejam2 jugak risau lak if obek drive sorang dah le gelap tu. hhohoho..bahaya. layan je la sembang.

masa tengah makan ada banyak kucing datang mengempek. hehehhee.. ada yang tgh bunting pon ada tapi selamba je dok melompat2 kat tepi tebing tu. camne la dia teror boleh lak tak jatuh dalam laot tu. huhuhu... so, share sikit2 dengan kucing2 tu. wahh.. sekali ramai lak yang datang. masakkk makcik. tapi ada yang demand le pulak. orang bagi sotong goreng tepong tu takmo dia, tapi bila bagi ketam wahh.. mencicit makan. heheh...seperti biasa semua merasa makan suap saya. so cute. obek tu bboleh lak tak perasan saya dok melayan kucing2 tu. punya le makan banyakkkk!!!!!!


2 of them. yg putih tu tgh preg.
ada lagi yg kaler coklat tompok2, ada kaler hitam kelabu.
total dalam 5 ekor la.




masa tengah makan tu ada la 1 group adik beradik ni kecik2 la. kanak2, 2 pompuan 1 lelaki. tapi ceria dia tu bukan main lagi. kat hujung tu ada la projektor untuk tgk tv la kan. then bawah tu macam ada pentas. so si kakak2 kecik ni pon dok la menyanyi menari bagai. hehehhehee... ntah hapa la laguyang dia nyanyi tak paham saya tapi yang pastinay kedengaran 'who you areee??" wahh..siap lentik2 badan ni menari. hehehehe.. lagi best adik yang kecik tu lelaki, badan very chubby, geram betol rasa nak cubit2 je. wahh.. dia tengok akak2 dia menari dia pon ak menari tapivery funny. bayangkan la chubby boy menari. kihkihkih... saya dengan obek gelak tak henti. walopon bebudak tu menyanyi menari tapi very well behaved. tak la nak lari2 sana sini usik2 barang ke, nak try2 turun kat air tu ke. haaaa... sapa kata kanak2 tak reti well behave? ni dah ada bukti dah ni. boleh apa bebudak jadi baik. so, depa 3 orang pon menyanyi la menari sampai penat sampai mak dia panggil dok kat table. hehehhehe....

sampai rumah dah pukl 1230am. penat bukan main dengan perot sendatnya tu. maybe sebab tu saya terbangun sakit perot tu. terlebih muatan. bali, salin baju, bersih2kan badan then kebabommmmm..... mamat kepochi pon tidor jugak. memangla dia tidor baik je malam tadi, udah dikombahnya table saya. takpe2, sabar je la.


wahh..nezha dah ala2 blonde lak sekarang ni... apakah?

nezha.. malam ni kita tidor polok2 kuat2 ye.. takot hantuuu.. uuwwaaaa....

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

mkn ke malantak nih??
hehheee.. =P

xper..mkn selagi boleh
ti dah sakit..apa pun x lalu kan
yg bukak butang suar tu x tahan tu
hahaa..

goasop said...

waaa.. byk nya lauk~ tibe2 lapar.

saya said...

zuris : bukanmakan, bukan melantak tapi mentekedarah!!!! hahahaha... mmg dah tak blh thn sgt tu la sampai tepaksa unbutton tu.. hahaha

goasop : makan jgn tak makan....