mari mencari....

Google
 

Monday, December 1, 2008

tumpang tidor...

mamat kepochi memang hari2 pon tidor dengan saya. ada orang kata kotor la, nanti penyakit la. pasa saya biasa je. anak ko takkan ko tak tau dia kotor ke bersih. penyakit? tidor dalam kelambu pon still boleh kena dengggi. haihh..merepek lak saya ni. saya suka je. dari kecik pon memang saya tidor je dengan kucing.

so, pagi tadi seperti biasa pukul 530am 'jam loceng' saya berbunyi. hehehhe.. jam ni specel sikit sebab dia kejut takde bunyi, dia garu2 je. nezha le tu dok menggaru2 kepala la, gigit2 tangan la segalanya la. sampai kita menyahut baru dia akan berhenti. so lepas tu dia sambung tidor balik la. saya snap pic dia time dia tersenggok2 tu. hehehehe.. so cute....


masa ni memang tengah tersenggok2 pon. hehhehee...


dia sedar je saya snap2 pic dia, terus dia bangun naik kat katil saya. apa lagi, suruh garu2 dai la. haihh.. penat tau tangan nak garu2 dia tu. bermacam2 pesen baringnya punya syiok beno kena garu. layankan je la. saya pon kalo dah bangun tu bukan boleh tidor balik. kalo sekadar tidor2 ayam tu boleh la. tapi nezha manja sangat. nak tengok camne kalo dia tido dengan saya? cam ni la....


kepala terlentok2 kat bantal.. ngalah kan saya..


see.. hehehehe... macam ye2 je tido kat bantal.
tu pasal kitaorang berebut je.



bantal tu udah tercabut sarungnya. dia kan suka beno garu2 renda2 sarung bantal tu so saya buka terus sarongnya tu. malas la. pagi ni tadi sebelom pergi kerja bagi dia makan dulu. tapi sikit pulak dia makan. takde mood kot lagipon dia tengok saya kelam kabut je. hari ni saya kuar rumah awal sikit. ye la.. hari isnin biasanya jem tu luar biasa sikit. so takmo la terperangkap dalam jem tu yang nak cecepat kuar tu.

nezha sekarang dah makin pandai bahasa kita. apa2 kita cakap dia macam paham je. suka saya tengok. lagi satu dia tau kita mood camne. if kita sedih dia pon macam sedih jugak. masa saya nangis je hari tu dia datang siap garu2 belakang saya. wahhh... macam kita manusia ni sapu2 belakang orang untuk pujuk tu. uuwaaa.. tu yang buat saya lagi beriya menangis. kalu kita happy, dia pon bukan main lagi melompat2. saya suka je main sorok2 dengan dia. hehehhee... kadang2 kena gak cakar dengan kuku dia time2 dia geram tu kan tapi tak le sakit sangat sebab saya jaga je kuku dia tu. tapi sofa say tu memang hancur la buat tempat dia garu2 tu. haihhh... takpe nezha.. nanti kita beli yang baru. kalo takde duit nak ganti kita takyah pakai sofa, kita dok bersila atas lantai. hehehehhee......

apapon, sayang nezha.

p/s : perot sakit la tadi makan sup panas sangat dan sambalnya pedas sangat pulak bagi saya. tapi orang lain kata ok je. huhuhu..seksanya sakit perot.

2 comments:

oliole said...

macam anak kecik kan...

saya said...

ehehehe... betol.. macam anak kecik melayannya..