mari mencari....

Google
 

Friday, December 19, 2008

uuwaa....


weekend ni mesti jadi weekend yang boring. sebab obek takde. pegi hantor pengantin le katakan.. huhuhuh...

harap2 perjalanan jauh tu semuanya selamat dan majlis berjalan lancar. aahh.. malas le nak cerita pasal tu.

malam tadi tak kuar. balik rumah terus. malas nak kuar2 dah. sekali balik nampak ada mekdi obek dah belkan. bagus2. kenyang perot tapi lepas tu berkejar lagi ke bilik termenung. hehehehe.. takpe la. hari ni macam dah okey sikit. harap2 takde lagi la berkejar ke bilik termenung tu.. seksa rasanya.

nezha macam biasa la. terlebih manja. tapi semalam dia kena marah dengan saya sebab dia uk-uk tu terkais kuat beno pasirnya sampai tercampak uk-uk tu keluar. yang saya lak tak perasa udah le terpijak uk-uk tu. haaa... kan dah harum tapak kaki saya jadinya. geram dan marah betol rasanya. rasa nak cubit2 je dia tu. cubit gak, tapi cubit bulu dia je la. huhuhu.. tak sanggop makcik nak cubit bebetol. sayanggggg.... tapi mujur juga saya yangterpijak, buatnya dia yang terpijak harus tercalit2 1 rumah tu nanti. lagi haru camne nak cuci. so, sambil lap2 tu sambil membebel la. dia tau dia buat salah datang lak dekat2 dengan saya bunyi bising mau-mau konon ala2 mintak maaf le kot. hahahha... ntah2 dia kutuk saya cakap padan muka kena pijak uk-uk. hehehe.. mana le tau kan.

so, lepas kemas2 saya ala2 merajuk. dia datang dekat pon saya buat dek je. bior malas nak usap2 dia. bior dia rasa. lelama dia baring kat peha saya. huhuhu.. terus tak marah dah.. anyway, lepas pesan jangan buat lagi semua tu dah ok dah. so tengok tv cerita apa ntah malam tadi. tak berapa best sangat channel tu. menyampah je. ooo... tengok tv2 cerita toyol. geggegeee... ntah hapa2 je. pukul 10pm terus kebabommmmm!!!!!!!



hari ni saya takde mood. sebab mood lonely esok a.k.a hujung minggu udah mari. hehehhee.... lamanya isnin.. isnin baru dapat jumpa obek. cepatlah isnin sampai hendaknya. itupon kalo dia tak bz koje or sambong cuti dok kat kampong dia. huhuhu.. hantam la. kata ada 3g, gunakan jela. memangla guna, ongkosnya tu harus dikira pak. sirah mumet orak biso turu, andum tresno ugo andem wektu, njur sak iki bingung atine. jo' dipikir koen podho gak duwe sangu. jo' dipikir angger podo gelem m'laku. nanti2 ujong minggu gak apik digowo nglamun.. hhuhuhuhuhuuhu...

oklah... have a nice weekend. doakan isnin cepat sampai ye....

7 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah cakap jawa...leh translate x? nak tau gak maknanya..

*sy jawa murtad..cakap jawa haram sepatah pn x faham* ekkekekekee..

goasop said...

waa... fasih jawa. le menuntut ni~ ehe

~dARlee zURiS~ said...

alalaaa..cian dye tinggal sorg2
xper..nezha kan de
bwk dye g datim ek
hhehee.. =P

Ummibatrisya said...

kesian ye :)

nape le tak ikut obek :)

jadi pengapit pengantin

untung-untung tahun depan dapat ummi merasa nasi minyak :)

happy weekend!

saya said...

nani + goasop : nak belajar? heheheh... makcik pon tunggang langggang ni..

zuris : datim bawak nezha? alalal..kacau daun je nanti. hehehe..

ummi : tak mahu ikut lah. biar lah dia dengan family dia je..nak nasi minyak?? sekarang juga saya belanja ummi..

payarumput21 said...

Salam..

hehehehe.. speaking jawa la pulak.. kalau faham pun dua tiga patah je.. itu pun lepas di sambung2.. tah2 lain la pulak translation nyer nanti.. tak masuk grammar yang salah tu.. hmmmm..

Notty yea nezha.. babab kang.. berapa kali nak cakap ni??? barang "personal" jangan sepah2..
:-)

saya said...

hehehhee..babap nezha ye paya...