mari mencari....

Google
 

Tuesday, January 20, 2009

aduhh...benci ahhh...


semalam balik kerja terus ni pegi tuju kedai nak cari pasir uk-uk tuh. ada satu kedai tu jual murah le sikit tapi selalu je tutup. tak paham betol camne la dia meniaga tapi selalu je tutup kedai. kot2 dia saje je kot bukak kedai tu just untuk buang2 masa dia je. wahh... bestnya la kalo kita pon buleh macam tu ye. so, mujur kedai tu bukak semalam. dalam kepala otak dah terpikir dah if kedai tu tutup nak kene pergi kedai jauh le pulak. kedai lain yang dekat ada tapi mahal wehhh... tapi take, dai buka semalam so dah beli settle hal pasir tu.

lepas tu pusing2 cari dinner. buntu la otak nak makan apa tak tau la. so pusing nampak ada jual nasi campor. tengok2 dulu orangnya ok ke tak. hahahahah... bukan apa, kene check le dulu kan. so, pergi tengoklaok, nampak menarik. beli nasi, laok sambal tumis kerang dengan pajeri terong. ampat hengget kooooo... hambekkk..... nak buat camne, bayar je la.

balik, bukak je pintu saya tengok rumah gelap. aisey..lampu dapor ni mati ke sebab memang sebelom pergi kerja pagi tadi saya on kan lampu dapor tu sebab saya kuar awal pagi tadi so still gelap. sian kat nezha la kan. jadinya saya ingat lampu mati means tak bernyala la kan. sekali saya pergi kat suiz tengok memang suiz tu turn off!!!!! harus le saya menggigil2 kepala lutut otak bergegar semua. dalam otak takde pikir lain dah. sapa la yang masok rumah saya ni. tapi sabar2 gak lagi. saya pergi tengok2 tempat makanan nezha kemas ko.. takde sepah2. uuwwaaa.. saya lagi menggigil2 nih. patot le saya masok je rumah nezha menjerit2 meraoung2 saya ingat dia nak apa. rupanya mengadu la tuh. saya apa lagi, menangis semahu2 hati. pas tu sms obek, tanya if dia dah balik sini ke kot2 mana la tau dia yang datang kan. sekali dia kata takde la..dia still kat sana, then ngadu2 semua, obek call. haaa..baru le nak call orang kalo tak tu mahal beno ke bill handphone tu?! geram tau. bercakap dengan dia tu kadang menyakitkan hati je macam cakap dengan tunggul kayu. arghh... tensen. so, dia seperti biasa menenangkan saya je la. dia mana la jenis2 kecoh ni. cakap pon slow2 je satu per satu. kadang2 tak sabr tau. saya je yang kelam kabut. dia kata nanti dia mintak tolong pakcik dia tengok2kan kot2 apa ke bendanya. lepas tu saya terus keluar pergi carik kunci mangga yang baru. semua kunci saya tukar. at least itu yang saya mampu buat.

saya punya menggigil2 nak ke kedai cari kunci mangga tu sampai saya terlanggar tepi van masa nak parking tu. saya otak dah runsing entah la. mujur tuan van takde pastu saya blah je. hahahaha.... masa tu memang tak pikir apa dah. saya pon sampai lupa lak nak tengokkereta saya ok ke tak. terus beli mangga baru takde tawar2 harga dah terus amik bayar. on the way back saya udah terjajar ntah drive pergi kemana2 ntah le pusing2 sebab saya risau runsing sangat. walhal bapak le dekatnya kedai tu dengan rumah saya. sampai je rumah terus tukar semua kunci. then sambong nangis. hahahahhaa....

malam sembang2 dnegan nezha tanya dia kot2 le dia boleh bercakap lak tetiba kan bagitau apa yang dah terjadi. nan ado ye. meow-meow je la kojenya. means dia ada gak la bagitau sesuatu cumanya saya je yang tak paham. makan nasi ampat hengget tu pon sikit je sebab dah tak selera. tak kuasa la.

so otak adalah berpikir orang ke hantu ke. ciri2 pecah rumah takde. apa pon tak hilang. cumanya suiz lampu dengan tempat makanan nezha tak sepah2. kalo tempat makan tu tak sepah ok la fine saya boleh pikir yang nezha semalam tu memang baik beno agaknya makan tak bersepah. tapi itu memang sesuatu yang amat mustahil la, nezha kalo makan habis satu ruang dapor tu bersepah2. bab suiz lampu tu yang tak tahan tu. sebab saya memang turn on lampu dapor sebelom pergi kerja sebab saya kuar awal-still gelap. then takot terbalik lambat nanti gelap. bila bagitau kat obek dia kata just imagination je, sebenarnya saya memang tak turn on lampu. arggh... malas le nak bercakap. dia tak paham. but maybe dia cakap macam tu sebab nak bagi saya reda jangan risau. kalo dia cakap yang bukan2 kang lagi le saya meroyan agaknya.

entah la.. saya berdoa moga takde apa2 yang buruk berlaku. harap semua mendoakan keselamatan saya dan nezha kat rumah tu.

obek balik petang ni. hopefully. katanya la petang, tapi kadang petang dia tu tak sama dengan petang kita2 ni. petang dia tu kang malam le jawabnya tu. entah la. janji balik-sudah. ni hal ni kena ditengok2kan. obek, belikan rumah baru untuk saya.

so, kuiz untuk hari ini - rumah saya berhantu atau ada manusia masok atau saya yang hantu??

6 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Salam..
Kisah hari ini ek..
huhu..
On lampu cepat.. huhu..

nURmALa mAZLan said...

biasa la tu..kalau tgh menunggu seseorg.lagi2 yg special.kalau dia kata kul 5.30..tepat2 kul 5.30 kalau boleh kita nak dia ada depan mata..huhu~~

ZH - Ena said...

rasanya takder apa2 la tu..semuanya ok ajer..jgn risau n pikir yg bkn2 tau..

hah cik abg dh blk ari niekan, blh la jumpa tuk ilangkan rasa rindu :D

one love said...

ish!
bahaya tu!!!

be careful okay...

saya said...

pearl / mala / ena / 1love : terima kasih semuaaaa....

fazemy said...

ANda yg hantu..prasaan je tu. otak cam serabut je dok piker bkn2..on off swotch ke tak pun tak boleh ingt..sian van pakcik tuh..hu. Kesimpulannya andalah seorg hantu..hehehe