mari mencari....

Google
 

Monday, January 5, 2009

cerita hari ahad...



cerita semalam. ahad. penuh dengan aktiviti kemasyarakatan. hahhahaha..


pepagi ma dah sound mintak suruh tolong buatkan reban ayam. yeee.. reban ayam... seingta saya la kan, masa skolah dulu amikkemahiran hidop takde la bertukang2 reban ayam bagai, cumanya bertukang kerusi pendek je. haihh... tensen sungguh kepala otak ni. actually reban ayam tu dah ada, cumanya nak tambah jaring2 dan ada la nak repair sesikit lagi.


wahh.. lepas je brakfast, terus ni capai penukul mujur la menjadik. huhuh.. tak sesia gak jadi pompuan reti gak pegang penukul. walopon tak le secantik reban ayam ikea (ikea ada jual reban ayam ke) tapi at least boleh le. kira selamat le ayam2 tu nakdok dalam tu. selesa lagik. siap boh lapik getah lagik. huhuuu.. menciiiii.. penatttttttt.. tau le pompuan banyak mana beno tenaganya tu. apa pon dah settle.


lepas settle buat reban tu rehat jap siap2 lak balik rumah saya.


itu cerita kat rumah ma. kat rumah saya lak, orang repair paip tu datang. tapi takpe, obek ada sanan tolong tunggukan rumah. memangkena major repair. memang sah bocor kat bawah tanah so they all lay pipe baru le. lama jugak pukul 530pm baru siap semua. huhuhuh.. penat gila. dah le lapar tak makan2 dari tengahari tadi. kriukk.. kriukkk.. perot. takpela, janji hal yang penting2 udah siap. obek pon penat so pegi sana balik. nanti malam baru datang pegi makan. hahahhaa.. zalim betol saya. lepas je tu terus saya kebabommm.. kebabom polok2 la dengan nezha apa lagi. sian dai tau. sepanjang orangtu repair paip dia kene dok dalam sangkar. kahkahkahkah.. ye la. sebab pintu depan belakang kan terbuka je harus le melompat mamat tu nanti pegi mana2. huuishh.. tak boleh, tak boleh.


malam pukul 9pm baru kuar makan. makan banyak sebab lapar sangat. makan nasi goreng usa katanya. pas tu nampak rojak buah, beli jugak. wahhh.. meriah. tapi as usual, tak habis pon makan. lepas makan, lepak2 kejap pukul 1130pm balik. tengok tv kejap main2 dengan nezha tidorrrrrr... ye la risau sebab mesti kuar rumah cepat harini, takot jem.


masa main2 dengan nezha tu entah le camne, suka beno agaknya mamat tu dah tak boleh control dia tercakar pipi sayaaaaaaaaa!!!! habis dah pipi gebuku ini telah tercalar. sakit tau bengkak segarisan. eeeeeeeeee... geram betol kalo dah bercalar2 ni ada parut2 nicamne nak mintak hantaran 50k nezha? kene bagi diskaun lak kang nih. haihhh... ni nezha punya pasal. wahh.. sakitjugak tu. so, hari ni pipi saya ada aksesori tambahan. calar panjang sepanjang pipi tu la. lawo. bagus2....
.

mujur muka tak calar2 parot macam muka dr. black jack. hehehhee....



tapi dah kata sayang, marah pon kejap je la. nak marah pon takguna dia bukan paham. tu la.. masa mainberiya suka2 beno tak ingat lansong. mamat tu memangla jenis over sikit. haa.. padan muak sendiri.



ngadu kat obek seperti biasa bukan dapat pujukan, lagi kene gelak kene perli ada la. menciiiiii...



okla.. hari ni itu je ceritanya. ada lagi tapi malas le pulak. sambong lain kali la. hehhehee... love all of you. happy monday!!!!

7 comments:

AZWA said...

Salam...Salam tahun baru hijrah 1430 and helloooo....hepi new year 2009. Loong time no hear...huhuhu terlampu seronok bercuti sampai lupa nak online uhuksss...

jangan bersedih22...take care okess...

saya said...

hai azwa.. tu la pasal..igt dah lupakan planet bumi tadik. hehehe...

debikdebuk said...

okla.. hari ni itu je ceritanya. ada lagi tapi malas le pulak. sambong lain kali la. hehhehee... love all of you. happy monday!!!!

tak sangka ko sayang aku...

~dARlee zURiS~ said...

abis ar..kurang dah hntrn pasnie
hehehee..

oooo..mintak rasuah strawberry ek.
x baik ooo.. ;P

saya said...

debik..saya sayang semua orang tau.

zuris... hehehe..rasuah jgn tak rasuahhh...

saya said...

debik..saya sayang semua orang tau.

zuris... hehehe..rasuah jgn tak rasuahhh...

蜂蜜蛋糕Maggie said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社