mari mencari....

Google
 

Saturday, January 10, 2009

haihhh...apa ni???


hari ni macam2 perassan ada. ada takot, ada seronok, ada gembira, ada sedih, ada benci, ada menyampah. pelbagai peristiwa jugak yang telah berlaku hari ni. macam2. haihhh.. apa ni? gabungan setiap unsur perasaan ke?

bermula pagi tadi, hari ni breakfast sandwich. hahahaha.. seronok sebab dapat makan makanan kegemaran. pukul 12pm kuar kejap ada hal nak jumpa orang. tapi seperti biasa adalah agak takot if pergi jumpa sensorang so paksa jugak obek ikot. orang tua tu dah ke konon2nya buzy bagai nak rak sebab attend kenduri sepupu dai kat cheras. aarrgghh.. bukannya majlis tu tak menjadi kalo dia takde sekejap dalam satu jam. mengada. perasaan adalah marah, benci, berdebar2 dan menyampah. janji jumpa pukul 130pm tapi orang tu lambat le pulak. pukul 2pm baru nampak batang hidong. huhuhu.. jam dia lain dari jam kita2 ni. tu la pasal dia lambat. smooth discussion and hopefully dapat result yang positive.

lepas siap tu, obek pergi balik kenduri kat cheras dan saya balik rumah ma semula. on the way back ingat nak beli rojak le konon, rojak mamak yang naik lori kecik tu le. sekali mamak kata 'rojak habis kakak.. mee goreng je ada..' uuwwaaaa... orang nak rojak le bukan nak mee goreng. takpe2, kita pegi jalan kat kedai depan pulak, niat nak beli kuih cucur campor tauhu goreng tu cicah2. sekali lagi best.. kedai tu tutup. uuwwaaaaaa!!!! benciiii!!!!!!! 2-2 kemppunan. menyampah betol. masa orang taknak, ada je belambak, masa nak takde la pulak. so, takpe.. jalan terus depan lagi. kali ni target nak beli laksa pulak. kali ni kalo takde memang balik je la terus. makan je la nasik kat rumah tu. sekali ada. so beli laksa 2 cendol 1. saya tak le suka beno cendol, tak boleh le pening kepal if minum cendol tapi memandangkan semua orang pon beli cendol, saya pon menyelit gak le nak beli. kekekekkekee.....

sampai je rumah terus makan. ma lak goreng pisang. yahuuuu... banyak makanan hari ni. pas tu buat lagi cucur ikan bilis. best.. tapi spoil sebab ma boh cili api sekali saya dah tergigit cili api tu. benciiii..... terus patah selera tapi takpe sebab dah kenyang masa tu. hehehehehe...

so, malam ni takyah makan le sebab dah kenyang sangat. cumanya macam haus je sangat. tadi ma buat sirap nenas, balun je la. sakit perot belakang cerita la.

obek esok hantar makmidah dengan tokngah balik kampong. huhuhuh... pegi la...

emosi dah sedikit stabil tapi sisa2 menyampah still adal. harap2 sisa2 tu bakal terhakis la hendaknya bukan makin bertambah2 ye.. doakan la.

ok la... esok sambong tulis lagi. tenet ni lembabol betol. nak bukak 1-1 window tu bapak le lambat. sempat lak saya baca satu mukasurat buku mastika baru dia boleh buka. benci aahhhh...

esk nak buat apa ha? owhh... nanti2 la pikir. rindu kat obek. aiyakkkk... baru tak jumpa 5 jam dah rindu ke? arrgghhhh.. tak kira. nak rindu jugak.

2 comments:

ZH - Ena said...

sirap nenas tu sedap ker?? ena tak suka nenas sbnarnye :) mood harap dh ok

saya said...

ena : sedapp le jugak kalo minat. saya semua bedal. ehhehehee...