mari mencari....

Google
 

Thursday, January 22, 2009

melompat je kejenya...


hai..sapa lagi yang suka melompat2 tu kalo tidak si mamat kepochi ni la. melompat sana melompat sini. sekali melompat atas kerusi plestik tu licin udah terbabas jatuh. haaa..gedebuk. baru la nak mengiaw mengadu. awak tu dah le sepikol harus le sakit2 badan. tu laaa.. sapa suruh melompat2 je. cuba main elok2 ini tak. selagi boleh nak melompat mencekau selagi tu la ko nak buat keje kan? hahahhahaa... nak buat camne.. pujuk je la pelok2 kalo tak kang merajuk. menyampah i...


malam tadi pergi bersukaria cucuk2 bintang dengan obek. hahahaa.. lama dah tak buat senaman regangan tu kan seronok pulak. eh, apsal semalam banyak sangat polis buat roadblock ha?? ada apa2 kejadian ke yang telah terjadi yang saya tak tau? mushkil betol. kot2 persediaan untuk orang balik kampong kot. entah la. memang le kita semua clear tapi risau le pulakkan. bapak polisi tu.. huhuhuhu... pigi dah!!!
so malam tadi balik lambat la.. sebelom balik singgah lepak kedai mamak kejap pekena teh o limau suam untuk menghilangkan pening2 lalat yang ada then balik. pukul 430am baru nak tido. mujur pagi ni elok je la pulak saya boleh bangun tido. ok la tu maksudnya boleh buat lagi la tu kan. hahahahaha... sian nezha kena tinggal malam2. alaa.. kasi chance le saya nak bersukaria kejap. bukan hari2 pon. elok pulak pagi ni tak jem ye. apsal ha? owh.. maybe ramai orang dah balik kampong kot. saya dengar kat radio dia ada bagi jadual balik kampong. mungkin betol kata orang radio tu kalo ikut jadual tu mungkin kesesakan bleh dikawal. mudah2an. yang elok tu kita sokong la, yang tak elok tu kita bangkang la. saya tak pernah merasa balik2 kampong ni. aduhaii.. kampungnya sekangkang nezha je takde maknanya nak ada tradisi balik2 kampung ni. kadang2 teringin jugak bila dengar dan tengok kawan2 berkemas2 balik kampung tu. dia punya excited tu lain macam. saya tak merasa la. kalo orang tanya kampung kat mana? kampong kat kl. bluwekkkk.. hahahhahha...



ni aksi2 nezha pepagi buta tadi la. time saya balik tu dia seperti biasa menunjukkan perasaan protes dia tu. eee..dia ni kalo masok parti pembangkang harus jadi yang dipertua tau. nak kena ikut cakap dia jek. anyway.. camne pon perangai ko nezha, ko tetap dihatiku... baikkkk punya dia landing kat katil tu kan. eeee..geram betol tengok dia ni rasa nak gigit2 jek.


apa lagi nak cerita ye? entah la. sekarang baru le rasa mengantok le pulak. ini yang leceh ni. orang sebok buat keje saya sebok menguap2. masalahnya hari2 pon memang saya menguap2. hahahaha.. tak pernah yang tak menguap. esok last day keje. pas tu cuti 1 minggu. eee..bosannya. mana nak pergi cuti seminggu? gila la. cuti kene paksa amik lak tu. mengabihkan cuti orang je. bukannya kita ada hal yang nak kene amik cuti sampai 3 hari extra tu. bengang betol. aaa...pagi tadi terdengar hotfm cakap pasal hari komplen. elok benda ni dikomplen. kementerian sumber manusia tu tolong la bertindak sikit. lihat sikit pada rakyat2 yang berada dikelas bawahan ni camne kitaorang keje. sepanjang yang saya tau, kementerian tu tak pernah pon buat sesuatu yang menggembirakan hati pekerja. akta kerja 1955 tu banyak yang perlu digubal mengikut kesesuaian masa kini. menterinya? ayoyoyo.. kari jugak makan banyak. lain tarak. so, baik korang undi saya jadi menteri sumber manusia. hahahhahaa....
apa kes tetiba lak ni kan. anyway.. saya doakan semua gembira bekerja hari ni. kalo mana2 yang bengang tu sila lepaskan je bengang anda. sesekali mengamok baru orang sedar yang kita ni pon ada hati dan perasaan dan perlu diambil kira gak. ingat selama ni kita diam tu kita bodoh. silap besar le wehhhh... jadi, lepaskan bengang anda. tapi pada orang yang terlibat aje la. jangan le korang marahkan kelig korang tapi makcik nasi lemak tu lak yang jadi mangsa..itu tak betol konsep dah tu.. lari tema.
ok la.. sayang obek, sayang nezha, sayang korang semua.

2 comments:

ZH - Ena said...

nsb baik pg nie blh bgn kan..klu ena mmg dh terbabas la nie nak bgn pg..dtg keja pun mgk mata dh jd mata garfield, kuyu jea separuh tutup :D

~dARlee zURiS~ said...

rinduuu kat nezha ;)

alaa..biasalah tu
nk cuti mesti bnyk roadblock
samalah kita.cuti seminggu tp tolak annual leave
tah apa2
huhuu...