mari mencari....

Google
 

Thursday, January 8, 2009

mengamok konon...

semalam memang saya panas hati betol la. ada je yang tak kena. balik2 tu beli roti krim sesiap. sebab memang takde mood betol nak kuar dinner. dalam marah2 tu beli roti sampai 4 ketol. hahahhaa... ye la, kata dah marah harus le otak tak boleh berfungsi dengan betol. balik2, kemas tempat uk-uk nezha dengan kurap then dok mengadap tv sambil makan roti. makan 2 ketol. hehehee.. gemok belakang kira. janji hati puas. takde nak diet2 de sekarang ni.
masa makan roti ada insidens berlaku. dengan phone call nya, dengan pikiran asyik dok terpikir je, dengan hati hangatnya, so menjadikan saya sangat lebih couble triple sakit hati. eeee.. rasa nak je hempas2 barang dalam rumah tu tapi terpikir lak kang dah pecah2 semuanya kang saya jugak yang kena kemas. owhh.. sungguh tensen.
so tenang2kan hati nak pergi mandi. dalam pada dok mengadap meja solek tu sambil mengempas2 le jugak tapi still berjaga2. ye la.. buatnya pecah botol2 kaca tu dah satu hal. kalo kena kat saya takpe lagi, buatnya kena kat kaki nezha sapa susah? sayaaaaa jugak yang susah. eeee..payahnya nak mengamok pon nak kena pikir2 gak lagi. tapi ntah le camne tangan tertepis jugak le botol colonge ke hapa body spray. kelentanggg!!!!! pecah berderai. bagus. memang bagus sangat padan muka saya. mujur botol plastik tapi memang kuat beno le kot saya tepis tu sebab sampai pecah berkecai. jadinya bilik saya semalam harum seharum2nya la. ye la, dah kata sebotol colonge pecah. baguskan? takyah nak sembor2 air freshner lagik. nezha punya bapak terkejut, sampai melompat dia. huhuhuhu... alalala siannya anak saya. terpaksa melihat saya menjadi ganaz semalam. jadinya udah le menambah kerja nak kena lap2 yang tumpah tu. saya malas saya amik je selimut buat lap. kahkahkahkahhh.. sudahnya harum le selimut saya malam tadi tidor syiokkk je kan. bagus2. lenkali pecahkan le lagi. mujur yang pecah tu colonge murah je, buatnya perfume JPG or carolina saya, harus menangissssss..
jadinya, udah pecah, udah lap2 tu baru le terpikir dengan lebih waras lagi. tu la.. nak mengamok pecah2kan barang at the end sendiri yang susah sendiri yang rugi. kalo saya kecik2 dulu memang macam tu kot. tapi sejak dah tua bangka ni dah pandai kawal perasaan dan boleh pikir sikit. walocamne pon.. dah lega sikit bara kat jantong saya nih. tapi, still ada lagi la.
malam lepas mabdi tengok tv. rasa macam nak kuar je pusing2 tapi malas le pulak. kalo kuar kang penat, kalo kuar kang harus RM pon turut kuar sekali. haihhh.. lagipon bahaya le kuar memalam sensorang. tau takottt. kahkahkahkahhhh... so takpe la, duduk rumah main dengan nezha. main kejar2 dan nyorok2. suka je mamat tu. saya risau gak if dia stress sebab selalu tengok saya mengamok2 marah2 nangis2 nih. jadi, layan dia je la semalaman.
yang ni masa dah penat. so rehat kejap.
harus kalo amik pic nak pejamm je mata dia ni tau.


tengok, bukan dia pedulik saya suruh posing.



malam ni kang harus le lagi boring. obek kerja dan ada hal nak kene pergi ke rumah arwah ayah talib sebab nak discuss kenduri 100 hari tu. mmm... payah nak cakap, anak orang tu sendiri kan ke ada. tapi kalo anak jenis tak reti bahasa camne kan? harus le anak angkat yang nak settle pulak. ikut hati saya, saya bahasakan je. tapi masih ada budi bahasa lagi saya ni. jangan sampai saya hilang sabar. saya tak peduli sapa pon saya bahasakan jugak. tua ke muda ke pedulik hapa. apa ingat orang tua tu semuanya elok2 beno ke? kadang orang tua lagi perangai macam malaun bongok tak boleh nak berpikir.


petang ni jugak makmidah dan tokngah akan sampai kl. sebab nak hadiri majilis kawen sepupu obek kat cheras this week. jadinya macam kunjungan balas le sebab masa si jemi tu kawen family orang tu tolong2 sampai tidor2 sana. macam tu kiranya. balas2 tolong.


arrghh.. malas le nak pikir banyak2. tapi tak pikir pon rasa macam terbeban je la pulak. anyway... pagi ni saya dah breakfast nasi lemak dan minum air kotak milo besarrr punya. tapi tak le habiskan. harus sampai ke petang air milo tu ada lagi. jalan hari ni lak tak berapa jem. tu yang sempat pusing2 cari nasi lemak tu. hehehehe.. saya suka je nasi lemak anytime pon, siang ke malam ke. sapa nak belanja saya nasi lemak angkat tangannnn.....


ok la.. itu je nak tulis hari ni. sebelum habis tulis, lets tengokpic nezha malam tadi masa tengok tv. orang tengok tv dia bagi montot lak kat tv, muka mengadap saya. apa muka saya ni muka tv ke??? kihkihkihkkk...




chewah, chewahhhh.... control macho nampakkkk

ok la (berapa kali ok daaaaa...), cukup untuk hari ini. malam ni kalo say apening2 lagi saya nak kuar gak. tapi nak pergi mana? takdok kawan kuar sensorang camne??? kang termengorat lak lak. kahkahkahkahh.. takde la.. saya dok rumah je la, layan tv, tengok vcd ke main tenet ke apa ke.. jaga diri okehhhh!!!!! love you all...

9 comments:

~dARlee zURiS~ said...

lor..nape??
sabar ek...
tarik nafas panjang2
:)

yeahh..
x yah ar nk hempas brg2 suma
membazir je kan
g gigit je org yg wat naik angin tu
habis citer
blh x???
hehhee...

saya said...

gigit? huwahhahahaa... baik bagi penerajang. kahkahkahhh... jom kita terajang sama2..

saya said...

gigit? huwahhahahaa... baik bagi penerajang. kahkahkahhh... jom kita terajang sama2..

dakgilachoc a.k.a nani said...

bwk2 bertendang okeh..opssss...bertenang...kekekeke...

nezha ni fotogenik la...cun2..:)

Mr. Janggel said...

Kuikuikui Keloko plak bile tengok si Nezha tu.. kalo bagu U-U kat dia dia suka tak??? Kehkehkeh.

AZWA said...

sapa nak blanjer makan nasi lemak???

saya...saya..pehtu kolestrol sama2 naik mencanak2 huhuhu

janji cool...jgn geram2 selalu nanti abess botol minyak wangi pecah berderai...larikkkk

saya said...

nani : memang dah bertendang dah pon. kahkahkah.. nezha fotogenik? owhh..hbs le mamat tu perasan nanti.. fotogedik ada la..

janggel : bagi u-u??? benci ahhhhhhh@!

azwa : bila? bila nak belanja saya? hehehe.. bab2 kolesterol belakang kira.. yangpenting perot kenyanggg

nURmALa mAZLan said...

adoi...
sapa yg buat nih..
mmg nak kena sepak nih...

apa pulak nak gigit zuris..yak!!!

CuTeMiUt78 said...

oh..oh... jgn ngamok2.. nnti karang klu dah pecah sana sini.. nyesal plak dah