mari mencari....

Google
 

Friday, January 9, 2009

menyampah...


asyik menyampahh je tak baik tau. cuba la ceria2 sikit. ahahahhaa.. peringtan untuk diri sendiri. balik semalam singgah kedai dulu la sebab kepala dok ligat pikir nak dinner apa. nak makan mee/mihun rasa macam boring pulak. burger asyik la hari2 pon makan burger. nak makan nasi pon macam hari2 je makan nasi, tak syiok. obek takde. dia pi koje. koje la rajin2... menyampah.
jadinya singgah kedai. dok le pusing2 dalam kedai nak beli apa. roti dah amik, konon ningat nak buat sandwich le kan. sekali nampak lak sotong dalam tin. huhu.. tak pernah makant api teringin le pulak. pikir punya pikir nak makan tu dengan apa takpe la, cicah roti pon boleh kot. sekali pusinglagi nampak le instant pasta. baca2 instruction nampak macam senang je kan so amik gak. air? air takyah, kat dalap peti sejuk ada macam2 jenis. jangan beli lagi kang membazir je.
so, sampai je rumah terus la menuju dapor yang dah dekat sebulan kot tak menyala. hahahaha... sampai masa nak turn off fire pon dapor tu ala2 takmomenyala le pulak. ha sudah.. takkan gas habis kot? tak pernah guna pon habis gak ke? then try ketik2 lagi 2-3 kali dah boleh dah. nezha biasa la. menyebokkk tak tentu hala bila tengok saya kat dapor. siap panjat meja. macam le dia tu tau beno nak masak. ggrrr.. layan kan je la.
jadinya saya masak instant ps tu le semalam. senang je, rebus pasta tu then buang airnya then gaulkan dengan cheese powder tu. kalo ada mixed herbs buleh le tambah tapi saya takde semalam. so saya makan dengan baked beans. sodappp.... kiranya next time buleh le buat lagi. serving for 1 person tapi as usual saya memangtakkan habis punya la.


ni le instant pasta tu.. not bad..
semalam makan mewah. memacam ada. sapa kata orang susah hati tak de selera makan? saya kalo susah hati lagi membuak2 selera makan. kahkahkahhh.. tapi takmo makan banyak2, kuantiti sikit tapi nak banyak2 kali. haaa.. macam tu la. so, dessert is stroberi gaul dengan coklat. ye tuan puan, gaul bukan cicah ye. kahkahkahkahhh.. geram je rasanya.


ini le dinner saya semalam.. air harus le teh 'o'...
sementara tunggu pasta tu sejuk saya pergi mandi dulu so takde la nak tiup2 lagi time makan kang. masa saya mandi nezha seperti biasa dok kat luar pintu sampai menggaru2 pintu mengiaw2. eeee.. stalker betol mamat nih. orang nak mandi pon tak senang la dia ni. lepas mandi siap2 bawak pi depan tv, bawak sekali makanan nezha. malam tadi malas le nak suap2 dia. makan sendiri2. dia ok je la pulak saya tengok. hehehehe... lenkali makan sendiri je nezha...
sambil makan sambil tengok tv. cerita hapa la semalam. lupa le pulak. oowhh.. tengok the guardian, pas tu tengok chef at home, pas tu tengok cerita puaka tv3. lepas cerita puaka tu terus tido. mood adalah malas.

chewahh..perot kenyang mata pon stim le kan.

hehehe..dah terlentok daaaaa....


pagi tadi awal pulak si nezha tu bangun. kecoh je pepagi nak garu2 kepala saya. saya selubong dia tak pus hati pi gigit2 lak. haihhh... geram betol. last2 bangun gak tanya dia nak apa. dia mau-mau je then duduk balikkat port dia. tengok jam dah 545am. mmm.. patot le pon. memang tepat je 'alarm' bergerak saya nih. kihkihkihkihhh... tapi saya malas, sambong tidor, 630am baru bangun.

bangun siap2kan semua orang bersih2kan semua orangthen baru saya lak mandi dan siap pergi kerja. jalan harini tak jem. bagus.

okla.. petang ni kena balik rumah ma. malam tadi almaunah sms tanya nak tak pergi konsert rihanna 13/02 nanti. saya kata tak le kot. lagipon tak le suka beno rihanna tu. lain le if korn ke yang nak datang. harusss..amik cuti pon sanggop nih. kahkahkahkahh.. suruhpergi surau dengar ceramah yang pree tu ko banyak alasankan. pegi tengok konsert bayar ratus2 tu sanggop le pulak. haii.. apa la nak jadi dengan saya ni..

ok2.. dah habis cerita. harini mood still benci dan menyampah. love all of you. have a nice weeekend. saya? huhuhu.. tengokla nanti jadi apa....

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

hahaaa..org tu kena keja pun nyampah ek
xper..dia cari duit tuk bini nanti gak kan ;)

amboii...bestnye dinner
tp..suma dah ala2 barat
tup2..kantoi kat teh 'O' tu
hehehee...

strawberry gaul coklat??
hmmm...sound best =P

Ummibatrisya said...

sekali sekala pekena western food sedap jugak kan

ummi paling suka pergi cool storage, boleh beli macam-macam instant food

senang nak masak :)

eworque said...

aku nak kidnap kucin tu...

one love said...

crita hepi tapi mood masih benci dan menyampah!

wuyo! heheheh :p

saya said...

zuris : kalo betol utk bini takpe.. buatnya memenuhkan tembolok org lain je memang nak kena tu.. hehhehe

ummi : memang cold storage is the best place to get western & instant food. macam2 adaaa... tapi ringgitnya pon macam2 jugak le yg kuar. hehehhee..

eworque : kidnap?? polissssssssssssssssssss... ada pencuri kat siniiiiiiii

1love : benci dan menyampah harus adaaaa....hehehe