mari mencari....

Google
 

Friday, January 16, 2009

nezha dan lapar...


semalam balik kerja lambat. ada hal sikit. sampai rumah dekat pukul 820pm. rumah gelap. alahaii..siannya anak saya bergelap kat rumah tu. harus le mamat tu mengamok2 dalma rumah kan. takpe2, sabar2....

sampai je pagar, seperti biasa disambut oleh sikurap. baik kurap tu. dai pon pandai dah macam paham je apa kita cakap. saya kata jangan main kat luar pagar takot nanti kena langgar kereta. ye la kereta situ laju2 macam f1 kononnya. benci. dia macam faham je, dai main2 kat pagar then masok. hehehhee.. bagus2.. syabasssss...

belom pun bukakpintu rumah saya dah dengar dah suara mamat tu mengamok2. ye la, dai tau le saya dah balik sebab boleh dengar bunyi kereta dan nampak cahaya lampu kereta. hehehe.. masok je rumah terus polok2 mengadu la konon. uuwwa....siannya dia. lap2 muka dia dulu, terus bawak pergi makan. ambik hati dia la kan. kalo tak kang harus le ada yang merajuk. tengok coffee table udah tunggang langgang. table runner udah tergolek kat bawah. takpe2.. sabar2.. tengok lak kat dapur alas kaki dapor dan alas kaki toilet udah berterabor. takpe2.. sabar2... kiranya tahap sabar saya semalam tu amatlah tinggi mengalahkan gunung himalaya. hahhahhaaa...




lepas siapkan dia, saya lak nak mandi. tadi perot macam kenyang sekali dah sampai rumah macam lapar le pulak. carik2 makanan ada tapi malas nak masak. hehehehe.. masak tu senang tap nak mengemas dapur selepas aktiviti masak tu yang payah. leceh semua nak kene lap. tu yang malas tu. jadinya saya sanggop ni menahan lapar. tengok cerita apa ye malam tadi? owhh.. cerita kartun, then tengok cerita puaka kat tv3. lepas habis cerita puaka terus tidor. perot berkeriut2 lapar gilaaa.. rasa nak menggigil2 badan ni. ingat nak kuar pegi mekdi tapiorang cakap mekdi tu ada kaitan le pulak dgn perang gaza. harus le saya terpikir dan takot le pulak rasanya. uuwwaa..tensennya!!!!!!

so, paksa jugak diri tidor. owh..obek koje malam tadi so tuyangtakde dinner tu. sekali tengah2 tidor terjaga sebab perot lapar. kejap tu obek call. dah pukul 12am daaa.. tanya buat apa. buat apa lagi?? waktu2 macam ni adalah waktu tidor.. takkan waktu membasoh kain lak... songadu2 lapar dia kata takpe dia datang bawak pergi makan. yahuuuuu... lompat2 siap2 semua pergi kuar makan. bawak nezha sekali. hehehe..sian dia dah lama tak tengok lampu malam2. kalo bawak dah malam macam ni takpe sebab dah takde orang. kalo awal2 adalah bahaya. hehehee...

so pergi makan nasi laok sotong masak pedas. chewahh.. membuka selera la konon sekali tu udah terpedas beno. haiyakkkkk!!!!!! uauauaua le jawabnya mulut makan. nezha well behave. duduk je dan tu la takde orang. saya dengan obek je pelanggan kat kedai tu. kedai tu pon jenis open space la tapi ada bumbung so tak le terkuap dok kat dalam or terlalu terdedah. mamat kepochi ni kan ke sensitif sikit. hehehhee... suka dia kuar jalan2. gatal.




lepas makan balik rumah la.. tengok tv kejap cerita apa ye. owhh.. cerita x-files tapi dah tengok punya. takpe la. tengok kejap then tidor. pagi tadi punya liat nak bangun. mengantok. jalan pulak jem. saya sampai lambat harini. terkejar2. benci aahhhh....
owh.. obek akan pergi outstation hari ni sampai selasa. uuwwaaa.. tak suka la macam ni. dia kalo pi koje outstation harus le tak boleh kaco. saya pon malas le nak kaco takkan nak call or sms je kan. harus kena tunggu dia yang contact saya. benci ahhh... cari la koje yang takde outstaion2 ni tak buleh ke?? kalo dia takde macam tak syiok la..macam takde geng je. kalo dia ada pon memang la bukan dok mengadap dia 24jam tapi rasanya tu macam dekat gitu. hehehe... kalo takde kat area2 sin rasa macam kehilangan le pulak. saya pun mula la meroyan tak tentu hala. asyik le down je mood. owwwhhh... camne la orang yang suami or bf koje kat dubai kat qatar bertahun2 tu? kalo saya, saya ikut.. tak dulikkk.. obek, i will miss you for sure! nezha will miss you too!!!!
harap2 semua ok. saya doakan perjalanan pergi dan balik obek serta kerja2nya berjalan dengan lancar dan selamat. so boleh le balik cepat. amin ya rabbal 'alamin.....
sebelom blah, baik la korang tatap dulu muka nezha yang cute nih. hehehhee.. ini je la sesatunya pic dia yang mata terbukak dan ala2 posing gitu.. yang lenlain semua hampehhh... eh, bukan hampeh la.. ala2 tak ready gitu. saya pon suka pic ni. so cute!!!!!! ok, i love you obek! i love you nezha! i love you all....
weehuuuuu...muka ala2 garang ke gangster ke macho? hahahhahaa.....

6 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Salam Saya..
muka kucing tu nampak cam gengstar..
leh letak kat luar rumah..
perompak pasti takut.. huhu..

ZH - Ena said...

siap bwk nezha jln2 lg..nsb baik nezha baik ajer klu tak dh lari ke maner2 ajer sbb takut..

klu ena cofirm gak ikut hubby..tak kira nak itut gak..

fazemy said...

Gebunya kucing mu..eee tak tercabut ke bulu dia tuh? Rasa cam karpet lak tgk dia. hik hik

TEACHER OF SOMEONE said...

comelnyer kucing...
geram plak tengok...
hehehe

payarumput21 said...

Salam..

Hehehehe.. Nezha... Mcm sapa yea.. Cik Saya ke Obek?? Hmmmm... dua2 pun tak rupa... ;p
** kes jawapan lari dari soalan **

Wah Nezha.. dapat naik keta.. kemain lagi yea.. kuyu2 mata.. Mana ada garang... muka sentimental je..

sayang nezha.. sayang nezha.. love you..

saya said...

hehehhee...semua sayang nezha ye?? apsal tak sayang saya?? uuwwaaaa...