mari mencari....

Google
 

Friday, January 23, 2009

ntah hapa2 je..


ntah hapa2 je nak tulis ni. macam biasa la.. takde nak cerita lain. balik2 cerita pasal mamat kepochi, obek, dan perkara yang seangkatan dengannya.

hari ni actually cuti, tapi still datang office. baguskan? ini kalo tak dapat anugerah pekerja harapan dunia ni memang taktau le apa nak cakap.

next week cuti sampai 2/3 baru masok koje. melampau ko haku cuti raya. ngalahkan cuti raya puasa. kahkahkahkahkahhhh.... taktau nak pergi mana. alahaiii..boringnya. obek balik kampung ada lagi sedara kawen. ayoyoyoyo...bapak banyak beno sedara ko ni obek?

saya macam bercadang2 le nak bawak ma pergi holiday2 ni..tapi susah la. sebab kena jaga opah tu. opah memang dah tak boleh bangun lansong habis nak tinggalkan dia dnegan siapa. orang lain? entah la.. semua buat tak nampak2 je. mama lak takde pi keje australia. ibu standard la bz business kuih dia tu lagi takde masa. saya pon sian tgk ma lansong takde masa untuk beriadah untuk diri sendiri. kesian tau. u all bayangkan la.. penat jaga orang tua ni. sapa tak merata boleh le senang je cakap jaga ibu bapa sendiri.. chewahh. kalo korang kena baru le tau susah senangnya. malas le nk komen orang2 yang otak singkat ni. lantak ko la.

tetiba lak nak naik hangin kan. takbleh2, sabar2. banyangkan sekarang berada di air terjun yang nyaman itu. hehehehe...

malam tadi kuar dating makan2. biasa je pegi makan stimbot. tapi macam tak best le pulak dan makan sikit. spoil. rugi je bayar mahal tapi makan sikit. hehehhee.. sebab plan asalnya nak pergi makan nasi lemak. tapi last2 minit udah tukar plan pulak.

nezha baik je malam tadi. so manja. uuuuu..sayang nezha.

8 comments:

~dARlee zURiS~ said...

mmg calon pekeje cemerlang nie
hehhee...

IdzaRis said...

khelas....
mmg layak dapat APC thn ni..

ZH - Ena said...

mmg dpt award la thn nie utk pekerja yg cemerlang..

baca paper metro smlm tak..ank yg tak mampu nak sara mak bapak pdhal gaji punyer la besar..mak ina pun dulu jg parents diorg adk beradik yg tutup mata jea ngan mak bapak diorg nie..mmg letih tau jg mak bapak tapi tu la kisah lama..

kita ada mak bapak nie jg la baik2 mereka tu selg diorg ada kat dunia nie..jgn menyesal kemudian hari sudah..

goasop said...

mak ai rajinnya. cuti pun still g office. isk2. pekerja cemerlang tol.

Yatt said...

kalo xdpt award xtahu ler..kahkah

biasalah manusia ada pelbagai ragam..sabar je lahh..setiap kebaikan insyAllah balasan nya pun kebaikan..

one love said...

i took care of my arwah atok lama...
dari saya mengandung sampai anak dah nak masuk 2 tahun...

saat dia meninggal, saya tak sempat tengok mayatnya

entahla...

kak ina kl said...

salam..memang teruk tau jaga orang sakit ni...nak gi memana pun tak leh..mcm arwah atok akak..sakit 5 tahun..puas usung ke sana kemari...anak-anak perempuan ambil giliran jaga...
bzz body sikit..mama kamu bzz jual kuih apa tu...jauh berjalan sampai ke australia...

saya said...

Zuris : cecepat undi bior saya buleh menang! Heheheh

Idzaris : harus layakkkk….kalo tak saya bakar opis nih

Ena : memang susah nak cakap bab2 jaga orang tua ni.

Goasop : haa.. baru tau saya ni rajin tahap nirwana ye…

1love : biasanya mmg macam tu. Orang yang jaga beriya yg tak dpt tgk.

Inakl : mama ada koje sket tu yang nak pi sana tu. Ibu yang jual kuih.. buat tampong belanja ala2 katering kecil2an gitu. Ma dok rumah, jaga opah dan suka suki dia pegi kebun. Hehehe..