mari mencari....

Google
 

Saturday, January 24, 2009

panas...



hari ni panas betol. cuaca panas, hati panas, fikiran panas, air panas, makanan panas. pendek kata semuanya panas2 belaka la. ada je yang tak kena. obek hari ni baru sekali je sms. maybe dia buzy sebab dengar nak pergi ke kota tinggi le pulak orang tua tu. lantak la. benci laa..susah sangat ke nak sms tu? menyampah. arghh...macam le tak kenal dia. dia bukanjenis kejap2 nak call kejap2 nak sms ni. so, better get used to it. haiyakkkk....

petang tadi kononnya nak try buat kerepek pisang. wahh.. susah betol. panas. payah. beli je la senang. camne la ornag yang buat kerepek banyak2 tu ye. kalo ada machine takpe lagi, yang guna manual guna parut tu aduhai.. serik rasanya. walhal tadi buat 3 biji pisang je. punya le terkial2. menjadi tu memang le menjadi tapi trademark hangit harus ada. lantak la. kata 2st time cuba buat.

malam ni takyah makan la agaknya. takde mood la. pagi tadi breakfast sandwich. lunchmakan nasi dengan ikan bilis goreng rangup2 boh ubi kentang. sodap.. petang makan kerepek pisang. so malam takyah le kot. lagipon tak lapar sangat cumanya haus sangat2 la. cuaca panas betol.

rindu kat obek. buntunya otak cuti lama2 macam ni. tak suka la. bosan! nak kuar memang tak boleh la. balik rumah ni bukan boleh kuar2.

semalam sebelom balik kereta obek buat hal pulak. aircondnya problem, sampai kuar asap2 katanya. adoihh... duit la tu. time2 mcm ni ada je la pulak hal yang menjadi. tapi mujur juga masih kat kl ni. so ada le tempat nak repair ke hapa ke. buatnya berasap kat tengah highway tu apo nak dikato? lagi parah.... petang tu saya amik dia kat kedai tu sebab kat sana takde tempat nak duduk2 rehat. hantar balik ke kedai tu around 630pm. janji pukul 630 pm siap rupanya 830pm baru siap. jenuh berasa momtot orang tua tu menunggu kat kedai. heheheh.. saya pukul 7pm dah berangkat balik rumah ma. saya call pukul 9pm tu dia baru ada kat tol sungai besi baru nak bergerak. alahaii.. kesiannya dia sure penat gila la tu. nak kena mengharung jem lagi.... entah la. malam pukul 12am baru dia sampai kampung. hehhehee.. takpe la.. nak buat camne, dah itu yang tertulis dalam suratan. chewahhh....

entah la. takde mood. cumanya rindu kat obek sangat2. kalo ada asyik le nak bertekak bercekau. kalo takde baru la nak angau2. padan muka. eh.. bukan padan muka saya daa.. padan muka dia jugak. hehehheee....

apa pon, dengar cerita bini jemi dah uwekk2. mmm... nak dapat cucu dah mak midah. saya tengok obek sejak si jemi tu kawen dia terlebih sensitif sikit la. ye la, walopon dia tu lelaki, tapi kalo asyik disokong dengan soalan2 cepu bangang dari orang2 harus le dia terasa. dah le dia tu jenis pendiam lagi bertambah2 diam dan payah nak predict. tapi disebabkan saya ni kan ke jenis yang memahami dan psiko sket, saya tau le apa maslahnya, cumanya dia memang bukan jenis nak meluahkan rasa tak puas hati ke rasa puas hati ke rasa ceria ke rasa sedih ke. entah la.. saya berdoa agar pengorbanan yang dilakukan selama ni berbaloi. tak perlu dibalas, cukup sekadar dikenang. obek, apa pon jadi, oby doakan moga obek berjaya!

okla..malas nak cakap banyak2. tak de mood.

love you obek, love you nezha, love all of you...

4 comments:

KV said...

cer makan limau mandarin. Panas lagi tak? Hehe
sabar dek nun!

AZWA said...

patut la panas...dah ler kena cuti paksa rela, obek plak jauh dimata....sabor jer la ek...

p/s...errkkk baru teringat hadiah hari tu tak ambik lagi...sebenarnya tak reti camno nak ambik huhuhuhu

one love said...

owh...
love u too!

hehehehhaaaha

Ummibatrisya said...

beli aje kerepek tu, senang cerita :)

akak peminat kerepek itu dan ini, kat rumah stok penuh :)

kl panas sungguh ye, kat ipoh pulak sejuk sungguh :)