mari mencari....

Google
 

Wednesday, January 7, 2009

still...


mmm...the problem is still there. walopn macam dah nampak sikit jalan penyelesaian tapi akan mengakibatkan benda lain le pulak. haihh.. pening kepala nih.
anyway, sementelaah still berperang dingin dengan obek, we are not talking to each other, but yet still communicate tru sms. camno tuh? tapi gadoh tapi cakap tru sms? hehehhee... hantam la. malam tadi balik rumah je terus kemas2kan uk-uk nezha dan sikurap. biasa la tu kan. kalo tak kemas2 nanti bau. tapi takdenya bau terok beno sebab litter sand tu kan ke menyerap bau tapi saya le yang rasa tak best. alahai.. bukan susah pon, cedok je buang dah habis cerita.
perot sebu macam kenyang macam tak selera. but still obek sms tanya nak makan ke tak. chewahh.. makcik kan eksyen sikit terus reply kata takmo. mmm..knowing him tetau je dah tercongok depan pagar. gadoh2 pon harus le saya melompat masok kereta pergi dinner. kihkihkihkihhh..... so pegi makan kat kedai mamak. obek makan nasi saya makan roti nan. no conversation throughout the meal but i did gave him an evil eyes. bior le lantak sana. owh..kedai mamak tu sangat best. ada 2 tv dan 2 channel yang berlainan jadinya obek tengok channel bola, saya tengok channel tv3.. ada tunjuk cerita yang apa namanya kirana anisa yang swapped identity tu. haaa.. cerita tu la.
lepas makan, pusing2 kejap then balik tengok tv. cerita apa ha? owh.. saya tengok wwe. hehehe.. sambong yang semalam punya sebab kan ke si michale punya kes tu la.. ala2 yang rebut world championship punya title. hehehehe.. macam2. sekali tu jericho ada. wahh.. udah rambut pendek ye dia. boleh tahan smart dari dulu rambut panjang macam hantu je. haa.. bila dah rambut pendek ni dah ada gaya ala2 model le pulak. kihkihkih... anyhow, he did look fabolous with his new hair cut. alaaa..tapi kan dia memang dah lama pon potong rambut tu saya je yang baru tau. ketinggalan zaman betol. errkk.. apahal le pulakkan tetiba nak discuss pasal wwe nih. hehehehe....


see..nampak lebih macho kan? hehehhee....
nezha semalam ok2 je dia. tak banyak perangai. melompat2 mencakar2.. standard dia la tu. tak buleh ditegur karang merajuk duduk bawah meja. jadinya bior le dia buat sesuka hati dia. owhh.. kami main dart juga semalam. sungguh seronok. opss.. dan semalam dah terlekat envelop yang ada selotape tu kat badan dia. hahahahha.. sangat lawak sebab dia try nak cabut envelope tu sampai berpusing2. pagi tadi macam biasa, bangun tidor bagi dia makan sesiap dulu. kalo tak kang memekakkk tak senang saya nak mandi.

eh.. hari ni puasa asyura tu ye? apsal sorang pon tak inform saya. saya mati2 ingat esok baru puasa tu. aduhhhh.. kan dah ketinggalan. rugi lak rasanya. dah le setahun sekali je. mungkin takde rezeki la nak puasa tu. dan nanti ada bubur asyura tu kan? eeeeee... saya suka bubur tu. kat tempat ma, surau tu akan buat 2 jenis tau. satu macam bubur tu, lagi satu dia buat macam kuih tu. bentuk ala2 kuih talam la.. saya suka yang macam kuih tu sedapppp... habis, camne nak makan bubur asyura kali ni? suruh obek pergi carikah? hahahhahaa.. takpe2.. kang saya sms dia je. ate, kata idak bercakap2 so sms aje la. apa korang2 pon kalo cold war ke hot war ke macam ni gak ke? kihkihkihkihhh...
ok la.. hari ni nak buat sesuatu nak kasi settle. bab problem tu entah la. saya macam dah ala2 tau la sapa yang bagi sms mengarut2 tu. sekarang tengah pikir tindakan sebab sebarang tindakan akan melibatkan banyak pihak especially saya, obek dan orang2 disekeliling. harap2 semua boleh settle tanpa ada sebarang kecederaan fizikal dan mental. jaga kau pengacau. memang ko loser!!! patot pon ko hidop merempat sebab perangai macam monyet. monyet pon lagi pandai dari ko. tunggu la azabnya nanti... tungguuuuuuu!!!!!!!




7 comments:

~dARlee zURiS~ said...

hehee..perang ek
tp..best pe camtu
perang tp communicate guna sms
blh maki kaw2 nye
nk ckp depan2 x sampai hati kan..
hahhaa =P

KV said...

tunggu!!!!

goasop said...

haha. perang dingin tp still communicate ng sms. ehe

nURmALa mAZLan said...

lor...naper pulak ni..x mo la gado2..cukup la kat palestin tu je perang..

oo..aha..hari ni asyura kalau x silap..tp kita x boleh puasa la pulak

miszrLina said...

uishhh
gado2 manje tu.... hehe

Ummibatrisya said...

jangan merajuk lama-lama :)

ummi pun suka yang kuih dan tak suka yang bubur nasi itu :)

orang utara memang akan buat yang macam kuih itu :)

sedapnya!

saya said...

Zuris : haihh..mana ada maki2.. tak baek… kitaorng gadoh pon professional, takde sebut yang bukan2. aduhduhduh… jangan diamalkan maki2.. tapi maki org jahat takpe.. contohnya si monyet pengacau tuh. Kihkihkih…

KV : ye.. tunggu… siap la nanti…

Goasop : hehehe.. perang alaf baru.

Mala : selamatkan palestin…

Ummi : nak jugak kuih asyuraaaaaaaaa…