mari mencari....

Google
 

Thursday, February 19, 2009

aduhh...sakit pewot...



aduhhh... dah 3 hari dah dok sakit perot je ni cherry berry.. mula dari hari selasa hari tu memang worst la.. semalam rabu pon ingat dah ok sekali ada balik semula, tetiba je menyerang. malam tadi bangun sampai 3 kali pergi mengadap bilik termenung tu memerot sakitnya perot... saya dok la terpikir apa pasal saya sakit perot? salah makan ke? rasanya takde la salah makan. sejak sakit perot hari selasa tu saya takde makan benda yang bukan2. makan yang pedas2 lagi la.

saya nak dok ingat2 ni.. selasa lunch pizza, dinner nasi goreng ikan masin 3 sudu, rabu lunch bubur nasi sebab takot sakit perot lagi dan dinner burger tapi boh sos tomato aje pon tak habis. hari ni khamis kan? so, malam tadi bangun 3 kali pagi ni sampai je office baru nak letak handbag perot tetiba je sakit. tak sempat apa dah terus tuju toilet sampai nk on pc pon tak sempat ni. kelam kabut kejar toilet mujur sakit perot time dah sampai. buatnya sakit tang jem kat tol sunway tu masakkkkkkkkkkk... jangan dibuat.

aduhhh... apa nak buat ni. sakit dah momtot. pedih dah. hehehhehe... alalla.. ini bukan cerita 18sx ini kisah kesakitan. minum 100plus dah sudah. makan ubat sakit perot? pil chi kit tek on pon dah. ayoyoyoyo.... camne ni. biasa kalo kene tu dalam sehari je dah ok dah. ini dah berlarutan lak ni.

kalo pegi klinik dapat tak mc seminggu? hwuahahhaha.. melampau tu nak mc sampai seminggu. eee..takmo la pi klinik nanti kene cocok momtot macam hari tu. malu. takpe la..kang saya makan lagi ubat tu kot2 mau elok. lunch kang makan bubur jugak bior sihat sikit. sejaksakit perot dairy product memang le tak makan. takot nanti lagi sakit. tapi bertambah2 sakit je perot ni. ni pon tengah macam merenyam2 je perotku innew.......

9 comments:

nURmALa mAZLan said...

wakakaka..
kelakar la kak..cherry berry..
kak, gi la klinik kak..at least dapat ubat walaupon x dapat mc seminggu

aNIe said...

Saya...pi lah klinik..injek momtot pun injek lah...asalkan momtot tu tak pedih lagik...hehehhe

AZWA said...

wakakaka...kesiannya dia kena melawat bilik termenong selalu ek..elok la gi klinik, takut ada kena penyakit lain ker..

oh ya teringat masa my mom kena cheryy berry dulu...kitaorang beri minum air kelapa muda baru ada kurang sikit.

take care, cherry berry tak bleh diabaikan tau..my mom kena masuk emergency ward lagik kena masuk air dua botol sebab dah dehydrated u..

ZH - Ena said...

pg la klinik dh 3 ari nie..nnti air tak cukup dlm badan plak dpt penyakit lain plak nnti..

klu taknak cucuk kat montot blh minta cucuk kat lengan..cucuk kat momtot supaya ubat tu terus cpt berkesan..cucuk kat lengan lambat skit la ubat nak jalan..tapi pedulik apakan sbb malu la..ena pun taknak cucuk kat momtot, minta cucuk kat lengan..blh ajer :D

g klinik tau..tak g kena babab ngan ena nnti

Ummibatrisya said...

cuba minum air teh yang pekat sungguh :)

akak pun takut dengan cherry berry ni, kalau dia menyerang kat tempat yang tak sepatuntnya, mau nangis sungguh sungguh :)

IdaShah said...

musim kot better gi klinik ambik injection

baru2 nie weols satu family di serang cherry berry nih.

~dARlee zURiS~ said...

food poisoning ar tu
baik kamu g kenek
ade kes kan jadi kat kwn adik mr sharil
kes camne gak lah
g kenek...doc cek2 ckp dah terlambat
keracunan yg teruk
termakan racun tikus dlm makanan die
skrg nie..dah brain damage
takleh nk wat ape dah le.

btol..
g cek cepat2

saya said...

Mala : kalo dpt mc tuyg best sangat tuh. Hehehe.. dok rmhtgk kartun.

Anie : injek momtot malu…

Azwa : minum air kelapa? Aduh..saya if minum air kepala kang kepala lak sakit.. banyak songeh betol saya ni.

Ena : waaa..takmo kene babab..

Ummi : tau takpe.. paling takot kalo time tgh ngadap jem tu.. gila ahhhh…

Idashah : musim la agaknya ye..

Zuris : wehh kamu menakotkan saya je la….

LotsOfLove-Pearls said...

adedede..
siannyer kwn i sorang neh..