mari mencari....

Google
 

Wednesday, February 18, 2009

betol-betol-betol...



hehehhhee.. malam tadi saya pergi tengok upin ipin la. gila betol. dari pagi pukul 9am dah pesan kat obek suruh dia pergi carik tiket sebab dah 2 kali pergi semuanya sold-out. melampau2 tau upin ipin ngalahkan filem bradpitt. kahkahkahkahh...

sekali tu dapat gak, tapi pukul 10pm punya. pukul 10 pun pukul 10 la..janji dapat tengok. excited nih. sementara nak tunggu pukul 9pm sebelom bergerak tu punya la mengantok. rasa2 ni kalo jejak kepala kat bantal memang assalamualaikum jawabnya. so, paksa gak diri bangun.


sampai2 je tengok mak datok.. banyak nya kanak2. orangtua pon ada, yang bawak atok nenek pon ada, yang bawak baby kecik baru belahir pon ada. hebat penangan upin ipin ni. macam2 peel. saya lagi la ngalahkan perangai bebudak kecik tu. sebok nak tangkap gambor kat poster upin ipin tapi malu. last2, buat2 ala2 lalu kat situ then paksa obek snap pic saya. hwuahhahaha... tak kisah la.. janji ada.
sebelom masok panggong, beli2 dulu pop corn. tapi tak best, maybe sebab dah malas, pop corn pon udah lemau. haiyoooo.... benci tau. kalo nak jual yang lemau kasi murah sikit la. membazir duit betol.


kat luar panggong ada gak orang jual merchandise upin ipin. saya nak beli la tapi obek tarik2 kata kejap lagi kejap lagi, sudahnya tak terbeli. tapi, saya nak jugak. nanti nak jugak tak dulik.
masok panggong, duduk kat tetengah. tepi saya couple bercintun berpelok sakan. pakai tudung tu. baikkk punya pelok. haihh.. malu le sikit. dah le bebudak mak budak ramai ko nak gak berpelok sakan. sampai terlentok2 kepala awek. haihh..apsal la tiap kali pegi tengok muvi mesti ada je couple2 yang camni. bosan la.. nak romen pegi carik hotel la woi.. siap selok2 baju apa barangggg????? saya tunjuk kat obek, dia juih2 je la mulut. knowing him yang memangtak suka bercakap. aahh..lantak dah. jangan korang mengganggu konsentrasi saya nak tengok upin ipin udah. kalo ada side sound effect kang haku ketok kepala korang. hehehhee.. mujur takde la sound effect tu..
komen pasal cerita--- VERY GOOD. secara keseluruhannya ok, tapi seperti biasa mesti ada beberapa part yang boleh diperbaiki. sebagai permulaan ini sudah cukup baik. multiracial pun ye jugak. semau ada ni, cina india, melayu, banggali pon ada. hehehe... tapi saya kira rajoo lebih banyak berdialog dan bekerja dalam filem ni kalo dibandingkan dengan upin ipin. dah ala2 hero dah rajoo tu kalo nak dibandingkan dengan badrul or upin ipin. hehehhee.. ke saya salah tengok tak tau le kan. sian mamat rajoo tu, udah le kene kejar dengan hantu tu, kene hangkot lagi beg berat jenama 'jantan' si lim tu. lagi satu saya suka ialah oopet. so cute. rasa nak picit2 je. dah le cakap pon cute. passi, passi, mipasisini. hehehhee.... apsal dia tak jual merchandise muka oopet ha??? benci tau. kalo ada kompom saya beli dah ni. oopet tu kalo dikembangkan lagi watak dia buleh kalahkan cj7. oppss... maybe in the next project kot. ye la tuu.... sapa taktau oopet pegi tengok muvi nih. kahkahkahkahhh...
scene2 dia pon ok. kalo part kelakar, kita buleh gelak, kalo part sedih, kita buleh menangis, kiranya pembawakan watak adalah berjaya. korang jangan gelak masa part oopet nak berpisah dengan rajoo & the geng kat gua tu saya nangis tau. uuwwaaaa..... kene tengok dan dengar betol2, sebab ada scene2 yang overlapped dialog, bukan overlapped apa, contohnya masa badrul & lim tengah sembang2 kat warung tu, upin & ipin pon ada cakap2 gak kat belakang tengah main2 kejar2 tu, siap kutuk2 lagi. heee...so cute. pandai diaorang buat supaya kita perasan apa yang budak2 tu cakapkan. tapi sian obek kan kene paksa tengok upin ipin malam tadi. mamat tu beriya nak tengok ongbak2. kahkahkahkah.. ongbak2 next time ye cik tuan. tapi dia pon saya tengok bantai gelak je tengok muvi tu malam tadi. kiranya, berjaya la tuh.
secara keseluruhan, the team deserved a big standing applouse from us. tapi memang betol pon, lepas habis muvi all the audiences semua applouse. saya tak tau applause pada sapa, maybe ada the team in the cinema ke hapa ke taktau. tapi orang tepok saya pon bantai tepok la.. dah excited. hehehhe... mungkin semangat kenegaraan tu dah mula bangkit dalam diri rakyat malaysia. this is what we call a good movie. tak mahu lagi menonton muvi cintan cintun yang ntah hapa2. balik2, cinta pas tu terhalang, pas tu gadoh2, pastu lumba2 rempit, pas tu pegi disco murahan, nangis2, pelok2, pas tu bercinta balik. bosannnnnnnn.... derektor pak usop, move away please. betol-betol-betol. muwahhahaha......


aaaa... ni masa nak masok tu la. malu nak stand stil amik pic so sambil jalan sambil snap. hehehehe.. tak kisah la, janji ada.



ini namanya lengkang kangkong menengok wayang. orang dah pesan pakai suar panjang degil hujong2 dalam cinema dok gigil. padan muka. lantak la. orang nak tengok upin ipin dengan oopet takde masa nak layan cik tuan yang kesejukan. kahakkakakaa....
ok la.. itu je nak cerita pasal upin ipin oopet. actually, saya dah terjatuh hati kat oopet tu. so, to the team, lepas ni buat cerita pasal oopet lak ye. hehehhee.. apapon, two thumbs up to the team. tapi jangan mudah lupa, sebab banyak review yang saya baca semua puji2 je nih. puji tu puji jugak tapi kene perbaiki lagi. next time kita kalahkan pixar punya product pulak. wahh.. gitu.. cita2 harus tinggi babe. betol tak? betol-betol-betol... passipassi (hehehe..oopet tak tertinggal menyokong. mwuahahha...).

7 comments:

A.I.Z.A.T said...

best ke cite GENG tu?heheh..
anak buah saya beriya nak tengok..
huhu..bagus ar sokong filem tempatan..

p.s-salam singgah

ZH - Ena said...

nak tengokkkkkkkkkkkkkkkk gakkkkkkkkkk

ijechan said...

meremang bulu roma ke-patriotik-an baca entry ni. ehe

aNIe said...

Saya...memang citer upin & ipin tu best kan?...

Akak dah pi tengok sekeluarga masa tayangan untuk fan club dia...

Suka bab scene monyet naik motor tu yg kehausan tu...kelakar...

TEACHER OF SOMEONE said...

alah...dia dah g tgk...
saya x berkesempatan lg nk g tgk...
nk tgk jgak....

aNIe said...

Saya...anak akak Ude yg keje kat Les Copaque tu dah amik url saya nak tunjukkan kat staff dia apa saya tulis kat log pasal Upin Ipin...hehehehe...

Part paling tak tahan bila saya suruh Pak Usup Selam move away...hahahahah...

saya said...

aizat : best jugak la.. kira tak rugi bayar rm8 tu. Hehehe…

ena : tengok jgn tak tengokkkkkkk

ijechan : standard la.. nak membuktikan ke-rakyat-an. Muwhahahaha

anie : hehhehe..monyet t upon cute..kira aksi balas dendam la tu..

teacher : pegi-pegi tengok cepat.

Anie : ayooyoyo… malu la sayaa macam ni.. eh, anak akak tu hensem tak? Hwahauhaha…sempat tu