mari mencari....

Google
 

Wednesday, February 11, 2009

boring & mengantok...


boringnyaaaa... life is so dull. hehehhe.. takde koje cakap boring, banyak koje merungut tak cukup rehat. manusia ni memang tak pernah puas dengan apa yang dia ada. ada je yang nak dikomplennya. cuba2 la bawak bersyukur dnegan apa yang ada. cuba2 la bawak berpuas hati dengan apa yang dinikmati. sekian tazkirah pagi untuk hari ini. hahahhahahaa....


bukan apa, boring je dok kat rumah. nak keluar malas le pulak. jadinya dok la rumah tengok tv sambil melayan mamat tu. hai.. dia tu kalo dilayan sampai ke suboh pon takyah tidor. semalam balik kerja terus pergi pusing2 cari makanan. tekak tak berkenan la nak makan apa2 sebab mulut sakit. nak makan nasi rasa macam berat sangat. just nak makan yang ringan2 je. nak makan mee2 rasa maca tak syiok pulak. nak makan roti aduhaiii.. jemunya. tapi takpe, kita pusing2 dulu. cadangnya if takde gak yang berkenan nak beli jugak roti buat bakar2 kosong ke sedap jugak. tapi ternampak orang jual rojak buah. wahhh.. sure sedap ni kan. tapi mulut pecah camne nak makan rojak, sure rojak tu pedas lak tu. ahh.. takpe la. hantam saja la. so beli rojak buah pesan kat orang tu takmo pedas2. jadinya dinner rojak buah le malam tadi.
sampai rumah kasi kemas2 dulu uk-uk nezha, tangkap sikurap sebab nak sapu ubat kat telinga dia tu. degil bukan main. kalo tak tu elok je nak menggesel2 kat kaki. nampak je saya bawak tube uba tu mencicit lari. takde lari2 de.. meh sini sapu ubat. ko tu dah le pergi entah mana2, jangan nak mengada2. hehehhee.. seperti biasa nezha adalah jealous bila nampak saya pegang sikurap. sabor2 ye pakcik.. jangan nak marah2.



malam tadi pon tak bolhe tidor walhal mata dah mengantuk sangat. nak menunggu cerita kumilikmu tu pukul 10 sampai dah terlelap2 kat sofa. bila masok bilik nak tidor tak buleh le pulak. terkebil2 tengok siling. mamat kepochi dah melingkor baikk punya kat kaki. haihh.. so dalam tak boleh tido tu saya menggaru2 le mamat tu bior dia tidor lena. waaahhh... suka ko kan nezha. gatal. pagi ni nak bangun punya la liat. dah siap mandi boleh lak landing balik kat katil. aduhaiii.. rasa macam lemah2 je badan. obek tak balik lagi. taktau le bila nak balik. harap2 cepat la balik. boring la.
ok la.. nanti sambong lagi. takde apa yang menarik sangat yang berlaku semalam. cumanya pagi tadi saya dah terlebih rajin sikit, kemas peti ais dan defrost kan dia. lama dah tak bukak part freezer tu pagi tadi bukak dah tebal ais. pemals betol. so, tadi dah defrost dia dah siap letak bekas takung air cair dia tu nanti. harap2 nezha tak perasan le bekas tu. jangan saya balik kang tengok bekas tu dah terbalik memang la.. saya piat telinga dia nanti. hahahhaha... cakap je lebih, takdenya.
ok la.. (berapa kali ok daaaaa..). love you obe, love you nezha, love all of you too.... have a nice day ahead!!!!

4 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Love ya too..

Kim salam miaw tu k..

AZWA said...

Bukan main best jerr si nezha tu lentok..mesti kena manja abess oleh tuan dia itteww kannn

amacam mulut dah oke kerr...kesian dia..kena banyak minum air kut.

KV said...

akak tank ngantuk..tp sungguh boring. Tekanannnnn

saya said...

pearl : bukan krm slm je..nak kirim apa2 pon bulehhh...

azwa : mulut still sakit, dah bergelen2 dah air saya minum. huhuhu...

kv : kalo tekanan memang seksaaaaaa