mari mencari....

Google
 

Thursday, February 5, 2009

ice blended malaysia...


hehehhee... tadi lunch hour saya kuar. wahh..hari ni jauh saya merayap. nak cari makanan la katakan tapi tak selera le pulak. ingat nak beli mee gorengtapi tengok orang ramai tunggu. so malas. so beli mee kari. mmm.. makan rencah2 dia je. tak selera betol la.

lepas makan so nak balik ke opis, sekali masa lalu kat lorong yang jem tu ternampak le 1 booth jual ice blended malaysia tulisannya. wahh.. nak berhenti tapi kereta banyak dan takde tempat parking pulak. so, gigih la nih pusing lagi sekali semata2 nak membeli ice blended malaysia ni la....

so, dah sampai terpaksa le berhenti jauh sikit then menapak le ke booth tepi jalan tu. tanya kat abang tu dah ada start jual ke sebab tengok abang tu lepak baikkk punya je. abangtu kata ada. ok, saya pon order la.. MY Chocolate ice blended namanya. kihkihkihkihh.. kecik rm2.00, besar rm3.50. so amik le yang besor punya. chewahh. tengok kat menu dia tu menarik beb... siap ada krim2 lagik ni ala2 setarbak dah nih. so tunggu2 abang tu pon buat. sekali dia kata dah... lorr.. takkan gaya gini je rupanya? saya tanya penutup takde ke? abang tu jawab takde. lorr..camne lak takde penutup camne nak bawak? orang bukan nk minum sekarang, orang nak bawak balik opis. abang tu sengih2 je. saya kata mana krim2 atasnya tu? abang tu jawab takde. lorrrr... kat gambar ada? dia kata tu gambar je. saya cakap lenkali buat le bebetol, meniaga bebetol. orang beli air singgit kat pasar malam pon ada penutup cawan tu. geram dah ni. tapi bayar je la then blah. mujur boleh tahan rasanya kalo tak lagi le membara jantong hatiku ini...

ayoyoyoyoooo... tau la baru mula meniaga, tapi buat la betol2. orang nak beli pon puas hati. cawan tu dibagi le penutupnya, atau kalo nak boh krim tu ko kira extra charge pon boleh gak.. iniudah le togel je gitu. aduhaiii.. kata nak tolong orang sendiri meniga kallo macam ni camno??

takpe la.. kot2 lepas ni kaloada 10 orang tegur pasal penutup cawan dan krim tu maybe abang tu buat kot.. agaknya la. kahkahkahakhahh..

apapon.. nikmatilah ice blended malaysia namanya perisa MY choholate. kihkihkihkih....

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

lor.boleh lak camtu?
apelah..
org nk niaga..die nk niaga
tp..tah apa2.
sabo je lah...

LotsOfLove-Pearls said...

Nasib ader jer kelebeyhannya..

Rasa yg ble tahan..

**tetiba terasa nak plak ice blended.. adeihh..

one love said...

nasib baik nikmat!
kalau tak, mau mencarut memaki abang peniaga tu!
heheeehe

ZH - Ena said...

mak ena pun jual ice blended..tapi ada lah penutup..cedap tau

saya said...

zuris : tu la pasal..nak meniaga meniaga le bebetol..abru org pon sng hati nk beli

pearls : jom ice blended jom!!!

1love : tak le sampai maki..tapi hati sakit tauuu

ena : mak ena pon jual ice blended? nakkkkkkkk