mari mencari....

Google
 

Monday, February 23, 2009

lama dah tak...


hah! hah!! hah!!! lama dah tak apa? mula la tu. ada je la kang spekulasi2 nakal 18sx. chewahhh.. nakal2 pon apa salahnya. huwahhahaa...

takde apa la.. cumanya saya lama dah tak makan ice cream. tadi lunch taktau nak makan apa. perot sebu lapar berkeriut2 tapi tak selera le pulak rasanya. tak makan-lapar. nak makan-tak boleh masok le pulak. pergi kedai tengok laok2 alahaiii.. sedih. anyway, bersyukur la sebab ada makanan. tak jugak insaf2 budak nih. so ada la ternampak laksa. tingin pulak nak try. so makan laksa le tadi. bapak pedas. gambar tak amik la sebab malu. hehehe.. dah le makan sensorangkang tersnap2 lak maluuu... pedas berbahang je mulut ni rasanya. jadinya tak habis le laksa saya tu. dah le depan saya tu ada mamat hensem. nak berkenalan buleh? wahh..sempat tu. kahkahkahkahh..sure dia pelik je tengok saya tercungap2 macam ikan naik ke darat je rupanya. lantak la.

lepas makan pedas2 tu perot lak terus jadi macam degebang-gedebung. ayayayyaa... jangan cery bery lagi sudah la. tak larat la. momtot saya tu baru nak elok kesan dari cery bery last week. tolongggg la jangan sakit perot. then bergerak ke kedai sebelah nak beli jajan2 la kononnya. pusing takde yang berkenan. ada kopok tapi pek besar. takmo la kang tak habis masok angin. so nampak ice cream. tu yang beli tu. belek punya belek berkenan le yang ni, nama pyoku. entah le bahasa apa. dia dalam kacang hijau. sedap!!!!!! lenkali buleh beli lagi. tapi tak buleh selalu makan lor nanti sempot payah.


sian mamat ni tak dapat makan ice cream. dai suka beno la kalo makan2 ni. apa pon tak menolak. haihhh.. cerita pasal dia ni kan, semalam saya balik rumah dia mengiaw2. dah agak dah mesti ada sesuatu berlaku. cek punya cek rupanya dia dah terbalikkan bekas air dia jatuh atas bekas makanan dia. udah le kembang makanan tu sebekas penuh. geram! geram!!! tapi tak marah pon la. saya tanya je apsal tumpah kan. dia bunyik2 then buat mata terkebil2. hehhehee... dia tak sengaja la tu. biasa dia tak pernah pon buat macam tu. so kemas le saya mengelap air tumpah kat bekas tu lagi, ayoyoyoy... betol2 ko mendera nezha. dah siap kemas isi makanan baru tu dia.. mencicit dia makan. sian dia. lapar agaknya.
lepas makan semalam kitaorang bantai tido. dah le petang semalam hujan lebat kan. wahh..sedapp..tido pelok2. bengkok je dia dalam selimut tu. huhuhuh.... santak sampai maghrib. malam makan bekal yang bawak dari rumah ma. makan sikti je la tak selera sangat. nezha jangan cerita. makan banyak mamat nih.
obek takde. pi outstation lagi. biasa la. dia sekarang akan every week pi ostn. sebab dah deal dengan bos dia. if tak nak ostn sini kene pegi kuching stay sana setahun plus2 jaga projek sana. uuwaaaa....tak boleh tak boleh. jadinya terima je la ostn kat sini. takpe la.. jumpa 4 hari seminggu pon dah cukup bagus dari dia kene stay kuching tu. bapak jauh gila. harus meroyan nanti.
ok la.. nanti sambong lagi. hehhehee.. love you obek, love you nezha and love all of you!!!

4 comments:

AZWA said...

ekekeke...ingatkan aper tadi...ice cream ropenya..

alala..takper la obek gi ot tu...at least tak ler sejauh pi kuching tu ...kang tersangkut org kuching laggiii susah...huhuhu

~dARlee zURiS~ said...

sedap ek eskrim tu?
nak try gak lah ti

geram je tgk nezha camtu
cam nk geget2 je
;)

jinggo said...

cutenya kucing tu......
dia boleh makan aiskrim kaaa...??

saya said...

azwa : kalo sangkot...habis 1 sbh srwk tu saya bakar nanti. mwauhahha...

zuris : try la..sedapp..rasa mcm mkn bubur kacang tapi version ice cream

jinggo : bolehhhhh!!! dia semua bedal. takde hal punya..