mari mencari....

Google
 

Friday, February 13, 2009

mimpi apa nih?? uwwaaa.....



malam tadi mimpi mengarot2 sampai ngigau2. camne tau ngigau? sebab masa mimpi tu nangis2 then tetiba tersedar saya pon tengah menangis beriya sampai kuar hingus selema semua la. hahahah.. nezha tengok pon naik pelik. apahal la minah ni nak nangis pepagi buta tu kan??

seperti biasa, mimpi say abanyak episod. malam tadi ada 3 scene la.

yang 1st mimpi macam nak pergi mana ntah, pas tu nak balik rumah ma. on the way tu sekali banjir kilat besar punya. gila la.. tapi kat area tu je. jadinya camne saya nak balik? so saya call ma cakap tak boleh balik la sebab jalan nak balik rumah ma tu semuanya tersekat. so keadaan jadi macam kecoh la masa tu sebab ada orang lain jugak yang nak pergi kat sana. so kononnya2 nak try le meredah banjir tu tapi rupanya dalam dan air deras. wah..terus tak jadi, so dok tepi sambil nangis. hahahhaha....



scenen ke-2 lak cerita pasal perang2. real punya perang ni korang macam perang kat palestine tu. ceritanya saya masa tu tengah ada kat dalma kem kawalan la. tapi every day kitaorang ni dibenarkan keluar dari kem tu pergi la kemana2 pon tapi after 1 jam kene balik kem balik. kalo lambat kena tembakkkk... suasana tu memang ramai le askar2 tembak menembak semua tu. so ada la 1 group ni, depa kuar la. perjalanan dari pintu pagar kem ke tempat kediaman kem tu macam jauh la.. ala2 20 minit punya driving. tapi jalan lurussss je la yang penting ko kene drive lelaju sebab kat kiri kanan bukit tu asker berator je bersedia nak tembak. so group tu dah nak balik dah. dia punya deal pukul 6-7 je kuar. at the time dah pukul 640 that group memang dah masok kawasan pagar kem but still jauh lagi nak menyampaikan ke kem. so ala2 tak sempat dan askar2 tu semua tembak. semua matiiiii.. uuwwaaaa.... pas tu group saya lak. aduhai..jantong berdebar2 sangat nih. saya dok kat belakang tapi saya dok mencangkong kat tengah2 kat bawah la, bukan dok kat kerusi tu. deal sama gak, kuar pukul 6-7. on the way kuar saya ketakotan dan selubong dengan baju tutup kepala semua la sebab takot. so dah sampai luar kem kira macam happy la membeli belah segala. by the time dah pukul 630. wahh.. kitaorang memasing kecot perot ni sebab nak kene balik kem. so, driver tu (tak tau le sapa2 kan) drive lajuuuu gilaaaaaaaaa.... masa masok je gate kem tu dengar dah askar2 tu jerit2 suruh cepat2 kalo tak nanti dia tembak. keadaan hingar bingar le dengan arahan dan pecutan kereta. wahh..macam real tau. saya yang dok selubong tu ketakotan rasa macam terasa2 je anytime peluru tu boleh menembusi badan. takottt.. ntah camne kitaorang berjaya sampai ke kem without kene tembak. hehehe... so, ok.




scene ke-3, sambungan dari cerita kem tadi tu, masok le ke kelas. ntah le kelas apa. semua orang kene attend exam. tapi exam ni kira 1-1 punya la. akan ada orang yang soal kita dan jawapan orang tu yang akan tulis kat kertas. so, tiba la giliran saya, biasa2 je dan dapat markah penuh. hehehhe.. lepas jawab soalan tu kene bawak kertas tu pergi buat ukuran tinggi dan berat badan. hehhehee.. apa punya mimpi la nih. masa tu saya macam pakai pinafore dress tu le. doktor tu cakap bukak le pinafore tu kalo tak nanti ukuran berat akan jadi lebih berat. saya kata mana buleh bukak, saya tak pakai suar panjang kang malu la. hahhahaha.. dia gelak je then ukur berat. wahh..jadi berat jadi 52kg mcm tu. saya pon protest la. saya cakap mana ada saya berat macam tu. biasa saya berat 46-48 je. saya tau la saya hari2 timbang. saya paksa gak doktor tu tulis berat saya either 46 or 48. doktor tu senyum je. then dia tulis2 semua dia bagi kat saya paper tu. saya tengok dia tulis sana berat : 47kg. kihkihkih... ukuran tinggi tak ambil lak.
lepas amik paper tu kene duduk kat table la. macam table sekolah. ada orang mendengki saya. dia sorok kertas saya tu so jenuh la saya carik. mujur ada orang bagitau kat mana orang jahat tu sorok then saya dapat balik. sambil duduk2 tu saya tengok2 le keliling. nampak doktor tu tengah sembang2 dengan kawan2 dia la. dia cerita kat kawan2 dia kata dia syok lak kat saya. haiyooo.. so kira macam heboh la 1 kelas tu cakap pasal doktor tu syiok kat saya. saya kata eh mana boleh. saya ada obek. takmo kat doktor tu. sambil nangis2 la tu. nangis punya nangis punya nangis sampai le terjaga sebab nezha dok garu2 kepala saya. hahahhahaha..... so tu la saya tau saya dok ngigau malam tadi. sebab ada air mata semua tu.
bangun2 tengok gelap je lagi. ingatkan still malam la sekali tengok jam pukul 715am da.. baru le saya melalak melompat katil tak cukup tapak. dah le harini jalan ldp tu tutup pasal le tour de langkawi. nyusahkan betol. kelam kabut jadinya. mujur sempat sampai office before orang tu tutup jalan. kalo tak... saya pakat mc je la harini.
so, kecimpulannya, saya memang suka selalu je mimpi2 yang mengarut2 ni. taktau apa makna mimpi2 nih. mimpi banjir tu sebab malam tadi melepak minum air banyak sangat kot. mimpi askar tembak2 tu sebab kebelakangan ni memang saya ala2 stress je kalo tengok berita pasal palestine gaza tu. mimpi doktor hensem? hehhehe.. sebab saya gatal. kahkahkahkahkahhh... harapa2 mimpi2 tu tak membawa makna yang bukan2 la. lemas dengan keadaan ni.
macam tu punya mimpi pon ada ka. disebabkan pagi tadi kelam kabut, tak sempat nak buang uk-uk nezha. bior la. bukan ada orang lain pon tempat uk-uk dia tu besar. kahkahkahh.. nassib la ko nezha hari ni....

7 comments:

ijechan said...

mak aii mimpi bersiri.. ~ =)

ZH - Ena said...

dasyatnya mimpi..sampai msk kem perang lg..

~dARlee zURiS~ said...

amboii
sampai 3 scene trus mimpi tu
;)

en_me said...

ammvoiii cek saya mimpi uk-uk tewwww..

Yatt said...

panjang tul mimpi ko ni yea..hehe

Cik Jah said...

huiihh saya pun tmpang penat sekali. banyak sgt mimpi ;))

saya said...

ijechan : baru ko tau.. cpt2 bagi no hp produser pilem..buleh buat pilem nih..

ena : tau takpe.. ngeri gila

zuris : hehehe… cerekarama katakana

en-me : mana ada uk-uk. Hhuhuhu…tak baik tawwww..

yatt : tau takpe.. kalo ukur bohe jadi 684km agaknya

cikjah : mujur ada jugak yg penat sekali. Kahkahkah…