mari mencari....

Google
 

Tuesday, February 24, 2009

pening2, pusing2....


hai... macam2 kejadian betol la. ada yang menarik ada yang menolak ada yang best ada yang menyakitkan hati. entah la. dunia-dunia.

dah lama bersabar rasanya. samapi bila la boleh bersabar entah la. tapi kenakalan dulu2 tu mejelma kembali. aduhai..mintak dijauhkan la. takmo dah jadi jahat2 nakal2 macam dulu2 tu. cukup2 la. tapi yang takmo tu yang mendatang. hahahha.. sudahnya jadi nakal juga la. tak le nakal sangat, nakal sikit je. eh.. apa la yang saya merepek2 ni. hahahha.. lantak la. saya je yang tau, opss..nezha pon tau jugak. so sekarang macam pening2 pusing2 la.....



apa nak cerita ye? mmm..balik semalam beli nasi tapau. ada makcik jual nasi campor. saya beli laok kerang dengan ubi kentang. tu je la. lenlain tak selera la itu pon tak habis. balik rumah kemas lebih kurang, mandi2 then makan. makan dengan nezha. malam tadi malas nak suap dia. hehehhee.. takde mood betol la. lepas tu lepak tengok tv. tengok cerita bones. macam best tapi macam meluat pulak tengok pelakon tu. eh..itu bab lain daa... lepas tu tido. malam taid tidor cepat. pukul 10pm dah tidor. pening2 pusing2. layan kan je la... nezha pon baik je malam tadi.
wah..kononnya malam tadi main beriya. melompat2 meloncat2. 2-2 pon main bersungguh2 ni sampai berpeluh2. mamat kepochi suka la. melompat tak ingat dunia. hehehhee... suka tengok dia macam tu. tapi sebenarnya saya sedih bila teringatkan sikurap saya tu. rindu dangat kat dia. apa la nasib dia sekarang. lansong takde khabar berita. moga dia selamat.
pagi tadi jalan macam biasa. jem2 sikit2 tu consider tak jem la. dah imune dah dengan jem2 nih. tapi ada la 1 hal nak mengumpat pepagi nih. kahkahkahkahkah... masa tengah jem2 kat tol sunway tu, belah kanan say aada satu kereta viva biru ni dok la nak menyodok. kejap nak pegi kiri kejap nak pegi kanan. woi.. bongok! jalan tu kalo dah jem ko ikot je la flow tu. kang kat depan dah clear skit baru le amik lane. bangang betol apsal ko ni. wahh.. actually bukan itu yang saya nak cerita. tukang bawak kereta ialah awek. mwuahahhaha.. tapi attitude hancus la... siap korek idong tu. bukan korek ditepian sipi2, ini korek baikk punya gerudi. mwuahahahha... cheh! spoilt my day. pepagi dah nampak orang korek idong. dah tu sebabnya saya terpandang ialah sebab saya nak tengok le kereta belah kanan ni. waduh2.. memalukan betol. lama lak tu. pakai tudung bukan main lagi berlilit2 terbelit2 kat leher tapi perangai macam tu le pulak. tau la aktiviti dalam kereta sendiri tu hak peribody tapi patot2 la..orang tengah ramai ni tengah jem bumper to bumper, jaga la sikit adap tu. saya ni pon jenis selamba je tapi tak sanggop le nak korek2 macam tu. mwauhahahah.. disebabkan dia terejal sangat nak kedepan, no harm la bagi la dia jalan dulu. tak kuasa haku nak tengok gelagat dia tu. puiii... bila dah sampai depan sebok nak ke lane kiri lak, pas tu nampak lane kanan kosong nak ke kanan lak. orang2 macam ni la yang buat jalan tu jem tau tak. pas tu menyusahkan orang. lagi best, kat rear windscreen ada la tampal sticker. universiti teknologi petronas. mwaauahhahahhaa.. alahaii..siannya warga utp tu perangai macam ni. bikin malu utp & orang2 utp jek. hekelehh..lenkali ingat2 sikit nak tampal sticker universiti tu perangai bior elok. sat lagi orang dok mengata kau dengan universiti kau tu. jangan sampai orang cakap belajar sampai unibersiti tapi perangai macam budak tak sekolah. kahkahkahkahhh...
eh..pepagi dah mengumpat. bukan apa, sebagai peringat kepada diri saya sendiri dan kawan2 semua. ingat, we are carrying our universiti logo with us so please la jaga attitude. in fact, kalo tak tampal logo uni tu pon attitude tetap kena jaga. pada orang benda tu maybe nothing. alala..ada apa hal setakat sticker macam tu, tapi ingat2kan dan fikir2kan. sama jugak dengan orang yang tampal sticker ayat2 suci tu. dulu kan dan pernah dibincangkan. tampal ayat bukan main penuh satu cermin tapi style bawak kereta macam hantu. sapa yang mengata? orang2 yang bukan seangkatan la. depe dok mengata bangsa dan agama kita. malu tak? malu tau tak. tak tau le kalo orang2 jenis yang tak reti malu.
eh..dah le. kang sambong lain pulak. anyway... obek tak balik lagi. benci aahhhh.... benci2 pon sayang... tu yang payah tu.
dah-dah.. love you obek, love you nezha and love all of you....peace not war!

4 comments:

KV said...

nakal sket tak pe. Kan?

one love said...

hehehe mengumpat di pagi hari :p
jom!

miszrLina said...

nakal2 chumel! hehe

saya said...

nakal2 tu la yang best...