mari mencari....

Google
 

Friday, February 27, 2009

sambungan daa...


hehehhehe,.. ini cerita sambungan pagi tadi la..

masa tengah lepak2 tengok tv tu dalam pukul 9pm tu obek call. before that pukul 7pm dah sms tanya dia free ke ap ake sbb nak ajak dinner la konon. dia cakap dia tengah panas telinga kene ceramah kat rumah pakcik dia. wahh..bagus2. tepuk tangan sikit. disebabkan dia tengah kene ceramah tu takde la saya meroyan nak ajak kuar jugak. tu yang dok lepak je tu. then pkl 9pm dia call cakap nak datang sebab nak hantarkan bekalan la konon. pakcik dia tapaukan saya bubur kacang campor durian. wahhhh..sedapnya. mujur dah ada spare roti kat rumah so sedap je la saya membedal. hehehhehe...

sedapnya bubur kacang tu.. 1st-sebab dah lama tak makan bubur kacang durian, 2nd-sebab tak terlalu manis. sesuai je dengan tekak saya. share makan dengan nezha. mamat tu kira bedal je. dia mana pedulik hapa. durian? dia memangsuka je la tu. hari tu kan ke musim durian dia pon elok je makan. saya je yang risau kot2 dia sakit perot ke hapa.

banyak dapat, 1 tupperware besar la. ayoyoyo.. jawabnya memang tak habis le tu kan. simpan dalam peti sejuk makan sejuk2 pon sedap. tapi pagi tadi lupa la nak makan sebab dah terlambat. yangtak best tu sebab bagi dalam tupperware. aduhhh.. jenuh le nak kene pulangkan. nak kene isi apa pulak sebagai balasan? masak? huhuhuh..sorry la. masak tu reti tapi tak sedap nanti buat malu je. orang2 tu dah le masak sedap2 belaka. takpe la..nanti saya beli je buah2 ganti jadi balasan. hehehhe.. pikir nak senang je. kalo saya ada kat sana, saya selalu pesan, isi dalam plastikje dah, takyah bertapewe-tapewe bagai. leceh. buatnya kita terlupa nak pulangkan camne? orangtu nak guna, dah jadi 1 hal. kalo takat tapawe pelestik lutsinar tu takpe lagik. ini ntah hapa bangsa tapawe. eeee...ngeri2. so, korang2 semua if saya datang rumah korang pas tu nak tapaukan makanan, isi dalam beg plastik je dah le ye. hehhehee....

petang ni balik rumah ma. ma dah excited je tanya nak makan apa esok punya menu. aduhh... pening kepala. saya kata apa2 pon buleh la... janji jangan menyusahkan badan. ma tu suka je buat masak2 yang susah2 ni tau, macam masak lemak la, kari la, aduhhh....leceh. nak kene perah kelapa, nak kene tumbuk itu ini. santan segera tak maunya dia tu. santan yang dah siap perah pondia takmo. dai nak yang kepala sebijik tu parut sendiri then perah sendiri. huhuhuh..itu yang saya paling bercinta tu. bab potong2 bawang tu boleh le lagi. saya tak kisah la makan apa pon, sup2 pon ok. senang, rebus je dan tak pedas. hehehhee...

obek petang ni kene pergi kerja ke tanjung malim. taktau kene stay sana ke tak. biar le dia koje. saya pesan kalo pegi keje tu pegi keje je la. jangan nak bertumbuk2 pulak. satu hal lagi kang. sengih je dia. hari ni tak jumpa dia la. uuwwaaa... rindu. minggu ni baru 2 kali je jumpa dia. eh..3 kali kot. benci aahhh.... camne ni, marah tapi benci tapi rindu tapi sayang?? muwhahahahha....

ok la. tapikan, saya tetiba je teringin nak makan sate la. lecehnya nak pergi beli. nanti2 la.. tunggu obek balik nanti la baru makan dengan obek. hehehhee...

5 comments:

ijechan said...

suh la ma buatkan sate.. ehe. ma kan suka masak yang leceh2.. n pembantu ma pun ada tu~ =P

zh-ena said...

biasa la tu benci tanda sayang..
g la ajak ma g mkn sate sekali tak payan nak msk kat umah dh

TEACHER OF SOMEONE said...

sedapnyer bubur kacang dgn durian...
dh lama x makan

~dARlee zURiS~ said...

ikut je lah obek g tg malim tu
die keje..kamu ronggeng2 lah
hehehe...

saya said...

ijechan : heheheh..sian kat ma saya nanti penat dia...

ena : ok gak idea tuh...

teacher : tu la..lama kan tak makan bubur kacang campor durian..

zuris : wehhhh... org tua tu pegi koje la wat pe ikut. jantan2 je semua. nak beronggeng dgn sape? dgn wayar cable. kehkehkehkehhh..