mari mencari....

Google
 

Thursday, February 26, 2009

suram, happy, sedih, rindu, marah dan mimpi..



hari ni suram, happy, sedih, rindu dan marah. obek dah balik malam tadi. so, kuar pegi dinner la. tengok muka lebam2. haihh.. orang pergi kerja buat kerja, dia pergi kerja bertumbuk bagai. rasakan. pipi lebam bibir lebam calar balar benjol semua. tak tau nak cakap apa. nak marah pon ada, sedih pon ada, nak gelak pon ada. sekarang dah jadi kes. kita tengok je la camne. harap2 tak berpanjangan. saya kata kalah ke menang masa bertumbuk tu, dia sengih je. saya cakap lenkali kalo nak bergaduh bertumbuk tu kasi pukul sampai mati, takat2 patah tangan kaki panjang cerita nanti. malam tadi hp dok la berbunyik, budak2 kat site sana asyik call sebab macam2 hal la. aduhh... pening kepala la. lepas satu- satu hal datang. malas nak tanya apa puncanya. cumanya saya tau la dia memang baran, tapi kalo orang tak kaco dia beriya takde dia sampai nak bertumbuk tu. entah la.. doakan supaya hal tak berpanjangan cukup la.

aduhhh... masa ni la baru saya teringat. dulu2 masa saya kecik2, semua budak2 perempuan sebok la dok berangan nak laki yang camne. ada yang nak yang hensem, ada nak yang kaya, ada nak yang tinggi la..macam2 citarasa. sampai part saya, saya cakap saya nak laki gangster. haa..hambek ko..termakbul dah sekarang. adudududududuuuuu.....takpe2.. sabar2. sabar itu separuh dari nama sabariah.

malam masa tengah dinner tu ayah angkat obek nama ayah wan call. dk bercerita pasal hal tu la. sekali orangtua tu nak cakap dengan saya da.. huhuhu..takmo! takmo!! takmo!! saya bangun lari sebab takmo cakap. sekali kene kejar dan kene paksa jugak cakap dengan ayah wan. uuwwa...tensennyaaaaa!!!!!!!!!!!!!

standard la orang tua bagi kata2 nasihat la itu ini la, suruh sabar la itu ni gedebak gedebuk. saya ye kan je la. tapi sempat gak ngadu2 kat orang tua tu. hahahha.. bior padan muka obek kene marah lagi. lepas makan, balik rumah tengok tv. kepala pusing.



malam tadi mimpi. hari2 pon mimpi tapi kadang2 saya lupa apa yang saya mimpi. malam tadi mimpi harimau. hwuahhaha... hari-hari-mau. oppss.. itu 18sx tak buleh masok blog ni. blog ini adalah suci lagik. kahkahkahkahakahhh...
takde la. malam tadi mimpi main2 dengan harimau. harimau tu banyak ada la dalam 4-5 ekor. main2 macam main dengan kucing tu. wahhh... melampau2 punya mimpi main dengan hrimau. apa la maksudnya agaknya. jangan ada malapetaka nak datang lagi sudah la. penat la asyik nak dok melayan malapetaka je. benci. sesekali tu bior le kegembiraan pulak yang datang.
nezha? huiii.. ada kes mamat tu malam tadi. nanti kang saya cerita. bikin hati panassssss.....

4 comments:

Ummibatrisya said...

sabar ye,

kata-kata tu satu doa, bila bercakap, bercakap yang baik-baik aje ye :)

ummi doakan yang terbaik untuk cik saya :)

jangan tension-tension :)

LotsOfLove-Pearls said...

lebam2?
aduh?
sakitnya..
kes besar neh..
huhu..
sabar je ar..

~dARlee zURiS~ said...

dah kata nk bopren gengster..
kenalah main2 ngan harimau
jinakkan die
hehehe...

laki..camtu lah
harap2 takde apa
sokong je lah.yg putus asa ye :)

saya said...

hehehe...alhamdulillah... itu la bahagian saya agaknya. maka dengan ini, sokonglah saya menjadi perdana menteri malaysia wanita yang pertama-tama. hehehee...