mari mencari....

Google
 

Thursday, March 5, 2009

apa ye...



apa ye nak cerita? takde modal la. hehhehe..semuanya dull je. macam biasa2 je takde yang luar biasa. owh..hari ni entry gambar buah2an sebab saya dah lama tak makan buah banyak2. saya suka je semua jenis buah. buah tempatan ke buah luar negara ke semua saya bedal takde pantang2 de. paling suka? semua pon paling suka la. hehehhehe.. memang dasar melantak je.

minggu ni baru makan buah strawbery je, share dengan nezha. dai tak le makan buah tu tapi sebab saya dok cicah2 dengan coklat tu yang dia suka beno tu. tapi orang kata tak elokkan kucing makan coklat so saya makan sorok2 la. itu pon ada lagi dalam peti ais. macam tak larat le pulak. teringin nak makan buah naga tu la, yang kaler merah tu. itu kalo buat jus pas tu peras limau waduh-waduhh..sodap.. tak caya korang try le buat. dijamin marvelous la. itu pada orang yang suka la. yang tak suka tu ko bubuh serbok berlian pon tak herannya dia.

semalam macam biasa. tak keluar. balik terus tapau. beli kuetiow hailam. kira boleh la rasanya tak le terok beno. so-so la. ingat nak beli rojak buah tu tapi still orang tu tak meniaga. bila saya dah on the way balik dari kedai baru nampak lori tu. ggrrr..geram betol. orangtu memang datang lambat kot. nak meniaga tu datang le cepat2. tapi tak beli la sebab dah beli kuetiow hailam tu. kalo beli jugak kang tak habis membazir je. mmm..harap2 petang ni ada rezeki nak makan rojak tu.
nezha malam tadi kelaparan kebuluran. entah apa la yang dia main siang2 tu sampai malam tadi makan banyak kali dan kuantiti yang banyak. huishhh.. nezha, nezha. sukati ko la nak makan berapa banyak pon. cumanya jangan kejut saya tetengah malam ajak pergi makan, tak kkuasa la nak mengadap ko makan malam2 buta. orang nak tido. apa taknya, malam2 yang buta dok kejut2 saya garu2. bila tanya dia meow2 la. saya biarkan je. dia memekak. saya bangun wahhh... terus ni menuju pintu means dia ajak ikut dia la. hwuahhahaha.. malassss.. nak tidooooo.
pagi ni macam cepat lak saya bangun. tapi rasa macam biasa je. tapi sempat lak nak breakfast kat rumah. alallala.. bukan breakfast masak nasi lemak sambal sotong bagai, buat horlick je cicah biskut kering 4 segi tu ha. hwuahhaha.. biasa macam terkejar2 je. jalan pon clear tak berapa jem. jem2 pagi tu biasa la. kalo tak jem kang menipu namanya.
obek? huhuhu... dia buzy. malas nak kacau dia biar ia settle hal dia. malam ni tak tau la jumpa ke tak.
ok la. nanti sambonglagi. sorry la korang dah baca itinerary yangtak best ni. hahahhaha....
love you obek, love you nezha and love all of you....

6 comments:

zh-ena said...

cicah biskut 4 segi sama la ngan ena pg nie..

tu sempat la cicah 2 keping jea..umairah dh jerit2 kat dpn, tak bg ibu dia nak mkn pun..

Mr. Janggel said...

Wah..buka-bukak je keluar gambar buah.!!!

Sedapnya buah..
Jom makan buah..
Baik untuk kesihatan!!

one love said...

terus lapor buah!

haih..

heheh ;p

Ummibatrisya said...

hari ini ummi sempat bfast nasi goreng kat rumah :)

nampak sedap buah anggur tu, nanti balik nak singgah kedai buah :)

~dARlee zURiS~ said...

buah2 tu memang menarik
tetiba cam teringin lak
huhuuu...

zuris pun tak suka makan buah
hmm..bukan tak suka lah
malas sebenarnya
tmbh2 yg nk kena kupas2 nie
asyik malas je
apa yg rajin tatau..
adoiii.. =P

saya said...

ena : umairah suruh ibu diet tuu..

janggel : mari2 kempen makan buah2an..

1love : lapor buah? makan buah.. hehehehe..

ummi : wahh..sedapla nasik goreng

zuris : aduh..sama la saya pon malas je selalu tak pernah yang rajin..