mari mencari....

Google
 

Monday, March 16, 2009

cerita-ceriti...



hehehhe..taktau nak cerita-ceriti apa. semuanya macam biasa2 je takde yang luar biasa. jumaat petang balik rumah ma. macam bias, takde apa yang menarik. sabtu dok rumah je la, hujan lebat. hantar ma pegi maulud kejap saya dok rumah baca buku. petang ma balik saya tido. hehehe..hujan lebat kan, takot sebenarnya. tau la saya ni penakot hujan. seksa rasanya.

ahad pon tak de buat apa. pagi ma kata nak ajak pegi kedai pas tu tak jadi le pulak. ada je bendanya yang nak dibuat kat rumah. sebok tengok tv menunggu iklan ais krim. ma dah berapa kali cakap nak ais krim macam tu. bila tanya apa namanya dia tak tau le pulak, cakap ais krim tu under iklan nestle. haa sudah jadi satu koje saya menunggu iklan ais krim kat tv sepanjang hari. hehehhee.. mujur hari ahad pagi tu rancangan kanak2 kartun semua so banyak iklan ais krim kuar. wahh.. rupanya ais krim baru la nama ooze. harus le kena pegi kedai carik ais krim macam tu. macam2 la ma ni. mujur ais krim murah, buatnya nak ais krim haagen daz masak makcik nak belanja. kahkahkahkahhh...

lepas melodi balik rumah sendiri la... kemas2 apa yang patut, simpan laok dalam peti ais, pas tu kuar dengan obek nak pergi midvalley nak tengok education fair tu le. kira boleh la. takde la menarik sangat. saya amik info2, sebab adik obek yang bongsu tu baru lepas dapat result spm. not so good dan kena marah dengan obek. not so good in terms of famili dia la. kalo saya dah kira ok dah tu. hwauahhaha... mmm..sian pulak tengoknya. jadi tekanan jugak la sebab nak meneruskan tradisi famili yang dapat result bagus2 tu. kesian jugak kat dia, tapi hangin jugak. hehehe..tak pasal2 saya pon turut hangin nih. ye la.. apa nak semua dapat, itu ini tapi tengok result haa.. hambek ko. tengok tu apa nama budak tu nik apa namanya anak nelayan, rumah macam nak roboh result--20A. haaa..kau.. hebatttttt!!!!! so, itu le kami pi tengok2 kot ada paa yang sesuai ke, kat sana banyak pilihan. jadinya saya le yang menyamar jadi budak lepas dapat result spm tu. hahahha.. wahh..awet muda katakan. so, pilih2, isi2 borang mana yang patot. kejap je tak lama. lepas tu turun bawah, pusing2 jap. singgah hush puppies & crocs kononnya. tak dapat beli dapat try2 sarong kat situ jadi la. orang ramai sangat. lupa rupanya dah start cuti sekolah. lepas tu beli tako tao sampai 2 kotak then beli2 roti donat. yahuuuu... edisi menggemokkan badan. tak kisah la. lepas tu balikkkk.....

pic takde la. tak kuasa le nak amik2 pic. suasana sama je, aktiviti sama je. lain le kalo ada kejadian yang luar biasa. ala..takkan nak amik pic donut kot. boring la. tu pasal boh pic wolf sebab wolf luar biasa, tak pernah jumpa pon. hehehhee....

hari ni macam biasa. jalan tak jem. bagus2. tapi hari ni banyak keje. boring.

eh, alarm hp saya tak berbunyik la apsal ha? dah berapa hari dah dia tak bunyik tau. pelik la. takkan saya tak dengar kot. pagi tadi sedar2 pukul 645am. haa..hambekkkk.. menggelabah bangun. pagi tu nezha memang dah kejutkan saya tapi saya dok malas2 je la popok2 dia suruh tido lagi. dia pon tido je sayang tengok. entah la.. nak kene beli hp baru kot? wahhh.. melampau. paal alarm tak bunyik terus nak kene tukar hp ke? hahhwahhahaa.. obek, sila ambil perhatian. terima kasih. kahkahkahkahkahhh... saya hp biasa2 je la. takdenya guna hp mahal2 ribu raban tu. haduh..kalo ada pon tak reti guna la. yang saya tau ada line, blh call in call out, sms in sms out. haa..cukup dah tu. amenda gadget2 ni lansong la tak reti. obek lain la... ntah camne gaya hpnya saya pon tak reti le nak operate.

ok la.. nanti sambong lagi. nak buat koje dah. kehkehkehkehkehh...

love you obek, love you nezha and love all of you... HAPPY MONDAY!!!!!!

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

eskrim ooze?
tak penah dgr pun
sedap ke?

memang nk suh tukar hp baru tu
kenyit2 ar sket kat obek tu
hehehee..

nURmALa mAZLan said...

salam lah kita..
x gunahp mahal2 pon..
asalkan dapat terima dan bat call dah ok.. dapat men msg ngan sayang.. harus tu,..hhe

saya said...

kesimpulannya--belilah aiskrim, gunakan je hp lama. hehhehe...