mari mencari....

Google
 

Thursday, March 26, 2009

kasut plastik getah buaya?...



semalam sebenarnya saya balik lambat. ada hal sikit la. so balik sampai rumah dah gelap pukul 830pm. sian anak lelaki saya dok kat rumah sorang2 je kan. hehehhe.. tapi takpe lampu dah pasang obek tolong pasangkan. love you obek.

sebelom balik beli siap2 la tapau makanan. kononnya macam kenyang lagi tapi if tak beli kang tengah malam lapar le pulak. so, beli jugak la. beli makanan segera MatDogol tu la. kihkihkihkihhh... hantam la.. tak boleh nak pikir dahmalam2. malas nak tunggu lama2 kat kedai. matdogol senang ada drive-tru jek.

anyway.... lepas mandi2 semua tengok tv. cerita apa lagi malam tadi. cerita orang undi2 tu la. kan ke malam tadi semua channel pon nak tunuk keputusan pemilihan tu. boring gila. nama je dah tua bangka besr panjangtapi takde displin lansong. rasanya perangai budak sekolah lagi pandai paham bahasa dalam pemilihan jawatan. takde la nak melompat2 tak tentu harah. kot ye pon fanatik beno dengan calon perlu ke ko menjerit2 macam orang mati laki tu? tak berbaloi okeh.. huhuh... tak berbaloi bagi kita, tapi bagi orang2 tu yang dapat habuan harus le berbaloi. lantak ko la. so, keputusan semua orang seantaro malaysia udah tau. tak payah ulas. stop.


sesambil tu tukar2 gak channel pi tengok ntah hapa2 cerita la. csi la, ada apek la, tengok hindustan la, tengok cerita cina la aduhh.... macam2 channel saya tengok malam tadi. nezha? dia biasa la. dia ada la buat hal malam atdi tapi itu nanti cerita dah post pic. huhuhu..gatal tau dia tu. melompat2 itu sudah kemestian. so, masa nak tidor tu kemas2 le sofa semua dulu. sekali tu.. jeng jeng jenggggg.. opss..apa ni bawah sofa. eh, nampak macam ada bag. sekali tengok wahhh... macam kenal je cop nye tu. sekali bukak, wahwahwahhhhh...ada kasut la. huhuhu...
terus je la melompat menjerit. yeahuuu... saya dapat kasut la. tapi perlu ke bagi saya kasut plastik getah buaya tu? untuk apa? so, terus call obek. tanya2 semua dia gelak je. hehehhehe.. love you obek and thank you so much. patot la petang tadi dia call saya tanya saya nak balik pukul berapa. owhh..rupanya nak kasi surprise kat saya. tq. surprise le lagi selalu2 ye. amat dialu2kan. saya tanya apsal tetiba belikan kasut. dia kata takpe la.. saje bagi untuk belated anniversary hari tu tak bagi apa2. heheheh.. ye ke? saya pon dah lupa da... lagipon dia kata hari tu dia intai je saya masa saya dok try2 kasut tu, so dia kata dia tengok saya macam nak bebeno kat kasut tu. wah..prihatin jugak ye dia ni. jarang nak dapat dia ni beromantika2 macam ni. selalu perang je memanjang. kalo tak pon macam orang takde perasaan je. kahkahkahkahhh....




nezha lagi la excited. tengok la pics semua dia dok mendengkikan kasut saya. siap cium2 jilat2 dah dudukkan lagi kasut tu. habis la busuk. ni mesti dia dah kentotkan dulu kasut saya. orang belom merasa try test pakai lagi dia dah rasmi dulu. terok tau mamat nih. tapi.... kenapa kaler pink? itu gagal dijawab. hahahhahaah... obek tau saya tak berapa suka pink tapi dia kata sebab depannya tu kaler merah so dia tau la saya mesti suka kaler merah. wahh..saya kata takde kaler lain ke? buleh tukar tak lagi kat kedai nak kaler lain. wahwahwahh.dia kata dah2 jangan ngengada. pakai je la nak lain nanti beli lain. hahahhaha.. ye la.. saya pakai je la. orang dah bagi pon banyak songeh. mujur muat ngam2 memang saiz saya. hehehhehe..
so malam tadi tu la saya tido lena sampai termimpikan si john selamat tu. hahahahhaa.... nezha jangan majuk ye. nanti saya belikan kasut nezha jugak. hari tu dah nampak dah kasut untuk cat kat pet wonderworld kahkahakhahahhahh...
itu je la cerita orang jakun baru nak merasa pakai kasut plastik getah buaya tu. orang dah berzaman saya baru le terhegeh2 nak merasa. apa buleh buat, lambat sikit. jadi la daripada takde lansong. tapi rasa macam tak berbaloi je beli tu. lagipon saya tak biasa beli benda2 macam tu. hei... kasot bata saya tu dah 2 tahun pakai elok lagi tau. sedap je ringan memakainya. beli gelang baru lagi puas rasanya. huhuhu..takpe, lenkali kita pi buat2 try test gelang rantai pulak, mana tau kot2 masa tu obek pon dok intai kita, ada rezeki makcik pakai gelang baru nanti. hahahhaha.. material girl!!!

2 comments:

~dARlee zURiS~ said...

ohh..romantinye obek
*wink wink*

menjeles ah
zuris tak leh pakai kasut tu
takde saiz!huh

saya said...

zuris : nanti saya suruh orang tu buatkan saiz utk u. hehehe...