mari mencari....

Google
 

Wednesday, March 11, 2009

kesian dia tau...


hehehhehee... kesian dia tau. sapa? sapa lagi.. si nezha la. semalam ntah la camne, dia main2 panjat kabinet dapor tu. saya biarkan je. tak kuasa la nak melarang. lagipondia takde kombah2 apa2, just main2 gitu je. kadang2 saya kesian jugak tengaok dia. sure dia boring je duduk kat rumah kan. dah le kene dok rumah, pas tu nak main itu ini semua kene tegor. haihh..saya manusia pon harus tensen. jadinya saya biar je la dia main as long as tak bagi pecah apa2. bak kata iklan susu kat radio tu, biar la dia meneroka alam (ye-ye, alam sangat la. alam dalam rumah). sesambil tengok tv saya dok perhatikan la jugak dia. mana tau, dia tu tangannya boleh tahan cepat. kang ditolaknya botol air ke hapa ke udah jadi satu koje nak membersihkan. sekali saya dah nampak dia dah get ready nak lompat turun. ntah le camne, dia salah parking lompat kot, jatuh terjerumus. hehehhehe.... sure sakit muka dia. dah le muka kemek, lagi jatuh kene muka harus double kemek. ayoyoyoyooo.. say anampak dia jatuh tu terus la lari mendapatkan dia. uuwaaa... chewahh..konon2 mengadu la meow2. mengada je lebih. saya kata takpe la sikit je. pelok2, sapu2 muka then dah ok... ingatkan dah serik rupanya tidak. lantak le sana. lepas tu main dah ok dah, takde terjatuh2 lagi. lompat pon ok je tengok landing. haih..macam2 perangai.



semalam say abalik lambat sikit. balik tu singgah kedai la beli2 barang rumah apa yang takde. ubat gigi la hapa ke benda la. sekejap je duit sekeping habis. macam takde nilai betol. mmm.. komplen2 pon kalo dah nak kene la jugak beli. lagipon nak buat sendiri ubat gigi sabun segala benda tu mana le reti. hahahahhaa.....
dinner apa ye? owh... dinner sandwich. minum vitegen. eh.. si nezha tu suka lak dia minum vitagen tuh. habis la.. hari tu dah share minum milo mekdi, sekarang suka vitagen saya pulak. tak buleh jadi ni. habis semua nak kene share dengan dia.
obek kerja malam tadi. ntah le sampai pukul berapa idak le makcik tau. hari ni katanya nak ke melaka. pergi la mana nak pergi pon, jangan buat benda yang bukan2 udah.
hari ni taktau lagi apa plan. boring betol la. keje tu ada la tapi life tu rasa mcm dull je. hehhehe..takpe la. penuhkan hari dengan aktiviti yang bermanfaat, contohnya????----tengok tv cerita kartun. kahkahkahkahkahhh....
ok la..nanti2 sambong lagi ye. love you obek, love you nezha and love all of you....
p/s : korang perasan ye sejak akhir2 ni saya dah macam kurang bercerita? hehehhee....

2 comments:

~dARlee zURiS~ said...

haaa..nsb baik takde patah2 ape ke

btol ke obek g keje kat melaka tu?
hehehee...

aNIe said...

Hmmm...anak2 macam nezha tu biasalah dia nak belajar...biarlah...orang kata asalkan tak patah riuk sudah...bila dia dah jatuh tu len kali dia tak buatlah lagi...