mari mencari....

Google
 

Friday, March 6, 2009

korek tinga...


huhuhuuh.. semalam balik macam biasa. jalan tak jem. bagusnya. petang sambil tengok tv tengok cerita early edition tu saya dok la membelek si nezha. wahh.. sekali tengok tinganya kotor. harus kene korek nih. so, bangun pegi amik cotton buds, tisu dengan pencuci dia tu. mak datok..dia nampak je saya bawak tisu terus ca alif but. geramnyaaaaa!!!!!

jadinya bermula la proses kejar-mengejar, tangkap-menangkap dan korek-mengorek. hazab seksa betol ank korek tingadia tu.. menggeliat memanjang. lama2 saya kepit dengan peha kuat2. korek2. kejap je lepas tudia boleh lepas lari. jadinya proses mengorek telinga tu melibatkan semua bahagian rumah. depan, dapor, bilik, toilet. segalanya la. geram betol.

korek punya korek tu dia.. 2 kilo cha hadiah dalam tinga ko. hahahhahhaa....

tapi ada lagi tu. payah betol. saya ni dah le ala2 lemah kalo dgr dia megiaw. harus dilepaskan dan takmo le macam mendera lak dia kepit kuat2 sangat. sebab tu ikutkan je kerenah dia. korek sikit, lari pegi sana. tangkap thenkorek lagi lari pegi sinun pulak. ayoyoyoyo.... tapi dalam sabar2 tu datang jugak angin geram saya. haruslah kan saya bertukar jadi cat woman melompat sana sini menangkap dia. seksa betol!!!!!!!!



dah lama2 saya pon dah penat. bila dai tengok saya dah relax tu pandai lak nak datang dekat2. pigidaaaaa.. malas nak layan. ko busuk tinga busuk jangan datang dekat2 dengan saya. tak suka. elok je panjat sofa menempek kat saya. geram betol. rasa nak piat2 je tinga dia tu. takpe2..nanti saya buat lagi sikit2. say apon silap. lama dah tak cek tinga dia. ye la, dia mana la tau nak korek tinga sendiri. owwhh..ini seua salah saya rupanya. uuwwaaa... bukan apa, saya takot if tinga dia kene infection. kalo kene nanti payah nak elok. dah le dia bulu2 lebat mcm tu. sian kat dia. kota manusia ni kalo sakit tinga pon seksa lagikan dia kucing. owwhhh....

dah malam pukul 9pm obek ajak kuar pegi temankan dia jumpa kawan dia. eeeee..malas la tak suka ikut. kang dia discus2 lama saya kene tunggu dalam kereta. tapiikut jugak la kot tak kang buat muka dugong orang tua tu. mujur kawannya ada hal so tak boleh jumpa lelama. yahuuu... selamat makcik. hehehhehe...
then pegi dinner makan nasik lemak. kenyang. sampai rumah balik pukul 11pm. nak tido tu saja je saya menyakat nezha, saya pegang2 tisu dengan cotton bud, hehehhee...mencicit dia lari. kahkahkahkahakhhh... hiburan sebelum tidor.
ok la.. nanti sambong lagi. ada lagi tau benda nak cerita. tungguuuuuu....
love you obek, love you nezha and love all of you....

4 comments:

ijechan said...

sekali sekala jadi catwoman best gak~ =P

~dARlee zURiS~ said...

sampai jadi catwomen ek?
hehehee...

pasnie kena lah cek tinga die slalu
supaya tak yah ar nk main kejar2
;P

AZWA said...

ingatkan korek tinga sendirik tadik huhuhuh ...larikkksss....hehehe

saya said...

ijechan : best lompat2. hehehe...

zuris : si nezha tu penakot bukan main. payah bebeno.

azwa : korek tinga sendiri?? ayoyoyoy...