mari mencari....

Google
 

Thursday, March 26, 2009

mimpi : baby?...


uuwwaaa... malam tadikan saya mimpi lagi tau. sebenarnya hari2 pon mimpi. tapi malam tadi punya mimpi saya buleh ingat tu pasal la buleh kasi cerita kat sini. if not tu payah gak nak interprete balik mimpi tuh. hahahhaa...

malam tadi say amimpi baby kecikla. orang kata tak elok. maksudnya nak dpat masalah. aduhhhh... masalah apalagi ni.. tak cukup2 ke dengan masalah. benci aaahhh...

mimpinya camni.. masa tu ntah le apsal ada ramai orang. owh..macam ada makan2 la.. pas tu ada lak sorang mamat ni sambil nak amik makanan bawak plate tu sambil buat announcement. sapa2 yang nak koje jadi guru muzik kat majlis perbandaran hapa ke ntah boleh le apply sekarang. hahahha..chewahh.. pas tu orang ramai yang tengah makan2 sembang2 tu pon berdiskus le pasal jawatan kosong tu. ada yang cakap camne boleh ada jawatan macam tu kat majlis perbandaran la, ada yang cakap nak try apply la, ada yang cakap bagus la ada vacancy sekarang. hehehhee.. macam2 cerita ada...

lepas tu ntah camne datang le 1 group ni.. nampak macam budak2 muda je 2 couple. wahh.. daring beno le tu kononnya. rupanya depa tu group dari tatau mana tapi nak explain pasal IUI. korang tau ke IUI tu apa? itu la intrauterine insemination. ala..yg untuk fertility tu la. masyaallah.. camne la saya buleh termimpi pasal benda tu pulak walhal tak de la pulak terbaca rencana ke tgk tv ke dgr cerita ke pasal benda IUI ni. gila la!!!!! gila boleh bukak kelas sains & bio lepas mimpi. benci laaaaaaa... ok2, back to the story. ada 2 couple tu la dok nak cerita pasal kegunaan iui ni la. 1 couple belom berjaya lagi. still dalam proses. 1 couple dah berjaya! dapat baby boy dan dia bawak baby tu. wahh..saya excited so dukong2 le baby tu. siap ada nama korang jangan taktau. maknya kata memula nak boh nama mohd. azmi bin selamat. sekali ntah camne semasa nak register tu dah terlambah so terbubuh nama john selamat. hahhahaha... hantam la.. baby tu comel tapi macam ada ruam2 sikit pulak. tengah syok2 dukong baby tu sekali ada lak group lain datang. jual kain ko.... ala2 kain jackel tu la. mengerlip2 bagai. pas tu saya baru nak pi tgk2 kain tu sekali rasa ada benda garu2 kepala. uuwwaaa.... nezha garu2 kepala so saya pon terjaga. jaga2 tengok cahaya luar macam dah terang je. ayoyoyo.. tengok hp sekali sudah pukul 730am la!!!! gila terus melompat. mimpi john selamat pagi ni saya betol2 'selamat' bangun lambat. apa lagi.. melompat sakan le bersiap nak pegi koje. opss..tak lupa ucap thanks pelok cium kat nezha sebab kejutkan saya. kalo tak, entah la pukul berapa saya bangun harini. buatnya sambong mimpi pegi beli kain tu then pergi tempah baju, harus pukul 10am baru nak bangun. masakkkkkkkkkkkkkkkk.....

so, itu le mimpi malam tadi. menyampah. harap2 tak membawa maksud yang tak elok. kalo setakat mainan tidor takpe la. harap2 semua ok ye.. korang pon ada mimpi gak ke malam tadi? hehehheee...

love you obek, love you nezha, love all of you!!!

4 comments:

TEACHER OF SOMEONE said...

penah gak mimpi ngarut2...
harap2 mimpi2 tu hnya mainan tido

KV said...

wah wah wah, siap ber baby bagai tu!!

~dARlee zURiS~ said...

hahahaa...nie boleh dapat gelaran ratu mimpi nie ;P

zuris tido nenyak malam tadi
takde mimpi2 pun
kalu kena bom pun tak sedar kot
hehhee..

saya said...

teacher / kv / zuris : tautakpe..asyik mimpi je memanjang...