mari mencari....

Google
 

Tuesday, March 31, 2009

sleeping beauty...


owhhh..kenapa... kenapa saya jadi macam ni???

semalam balik kerja ingat nak lepak2 duu la tengok tv. makanan dah ada obek belikan nasi lemak dengan karipop. yeay!!!! so, sambil tengok tv makna karipop dulu la sementara nak bagi bdan sejuknak mandi. then mandi. lepas mandi baring kejap ingatkan nak rehat je rupanya..... saya terus tertidor. gila tidor dari pukul 730pm tu sampai pukul 130am baru tersedar. itu pon sebab nezha menjerit2 bagai nak rak. actually dah 2 kali dia menjerit2 tu dengan kuat sekali tapi saya macam tak larat sangat nak bukak mata. sedar2 gitu je then tidor balik. tapi yang pukul 130am tu memang kuat la dia jerit siap garu2 kepala saya lagi. uuwwaaa... saya pon paksa diri bangun. ingat baru pukul 830pm ke hapa ke sekali tengok jam pukul 130am daaaa.....

bapak terkejut. dnegan lampu tak pasangnya, dengan tv tak turn offnya, dengan gate tak kuncinya sebab konon2 malam tu nak kuar lagi la. gatal. haa..hambek. mujur pintu grill dan pintu kayu udah kunci. gila la. owhh..rupanya yang nezha dok menjerit2 bagai nak rak tu nak makannn... memula saya bangun tu memang dah syak dah apsal la dia menjerit2. dia tu kalo takde hal memang takkan la nak dengar bunyik suara dia. check2 dulu karpet-ok, coffee table-ok, table runner-ok, tv-ok, dining table-ok.. wahhh..semua ok ni apa hal pulak.s ekali tengok bekas makanan dia licin licau zero nehi2. hahhahahha... patot la dia menjerit2. kelaparan rupanya. say atuang je makanan tu dia.. mencicit dia makan. gelojoh. lapar le katakan. tapi ni bukan tahap lapar dah ni. tahap kebuluran dah ni.



sambil dia makan saya dok teman dia la. sian dia terseksa kelaparan. saya pon jengah nasi lemak tu ingat nak makan tapi macam basi le pulak. owhh.. saya pon lapar, camne ni.. nak kuar? huishh...tak de kuasa nk kuar memalam buta tu. sambong je la tido. so, kemas2 semua, nezha pon dah siap makan, hangkot masok bilik, selubong dalam selimut 2-2 sambong kebabommm... sampai le ke pagi ni. so, pagi ni bangun dengan kesegaran. gila tak segar tido melampau lama. hai..entah apa la kenanya. punya lena tido sampai phone bunyik pon saya tak dengar, sms masok pon tak perasan. hantam la.

so pagi ni pepagi buta pukul 7am dah kuar pegi beli mihun. lapar le katakan. hehehhe.. makan 2 orang dengan nezha. sian dia, kelaparan. hehehhe.. i'm sorry nezha.....
itu la.. kebelakangan ni badan lesu je. cepat penat. tak boleh stress sikit mesti rasa macam penat sangat. pelik betol la. saya je ke macam tu ke korang pon macam tu?? obek kata sebab cuaca tak menentu. eh, cuaca ada kena mengena ke dengan tahap kesegaran badan? itu gagal dijawab. hehehhee....
malam ni takmo tido cepat lagi. nak kuar pegi jalan2 dating2. hehhee... love you obek, love you nezha & love all of you... merasa makcik jadi sleeping beauty malam tadi. hahahhaa....

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

haritu dah jadi sekali camnie kan?
nasib baik grill n pintu suma dah kunci
kamu nie..kalu org angkat buang dlm sungai pun tak sedar ek
;P

penat sgt lah kot
tu yg jadi camtu
minumlah pearl kacip fatimah
hehehee...

saya said...

zuris : ha.ahh.. ehhee..kacip patimah hamidah zakiah? hahahha... nanti2 saya try ye..

ijechan said...

jarang2 sekali tdo lama ok gak. rehatkan badan.. cm ije ni, hari2 tdo lama. huks. memenatkan badan.

AZWA said...

len kali make sure semua kena kunci dulu baru kaboomm...tak kira la klu ada plan nak kuar lepas tu kan...huhuhu

penat sangat la tu kan..kena ambil multivitamin nie heheheh

saya said...

ijechan : saya suka je tido2 ni. hehhehe...

azwa : kurang vitamin 'kasih-sayang'. hahahhaa....