mari mencari....

Google
 

Wednesday, March 4, 2009

takde apa... biasa je...


hehhehe.. takde apa yang menarik berlaku. semuanya biasa2 je. semalam agak busy sikit la. sebab tu entry satu je lagipon takde idea la nak tulis apa.
balik semalam terus beli nasi tapau la sebab obek kata dia koje malam tadi so tak leh le kuar dinner ke hapa ke. saya ok je la. balik terus beli nasik. ingat nak makan rojak buah tu tapi orang tu tak meniaga le pula. haiyaaa....
sampai rumah pukul 7pm. tak jem le pulak petang semalam. tapi rupa2nya kat kl area pwtc tu sampai banjir2 ye? aduhaiiii... kesiannya. insaf saya. saya ni baru jem je dah mengeloh2 cuba kalo saya yang kena scene banjir2 tu entah la camne. kadang2 tu baru nak terpifikir betapa tak bersyukurnya saya ni. ni kira insaf le kejap nih. betolll.... kepada yang terlibat dalam banjir semalam tu saya doakan semoga semuanya selamat. hilang harta benda memang menyeksakan, tapi mungkin ada hikmahnya. think positive.. think positive... hehehhee....
lepas mandi terus makan sebab lapar, sekali obek call, cakap dia tak jadi koje malam tu and nak ajak kuar pegi dinner la. aiyaaaaa... orang dah kenyang la makan nasi tapau. dia kata tak kira gak. kuar gak. ayoyoyo.. ok la. so malam pukul 830pm tukuar pegi dinner. tapi kene teman dia jumpa kwan dai dulu la pasal hal koje. jumpa kat opis kawan dia saya tunggu je la dalam kereta. tak kuasa le nak menempek ikut. orang tu do bincang hal keje takkan nak ikut tercongok jugak. kejap je dalam 1/2 jam pas tu kitaorang terus pgi dinner la konon.
disebabkan saya dah kenyangso saya makan roti tisu je la. hehhe..sedap. rangup2. saya suka la. obek makan mee maggy sup katanya. hantam la. saya tingin jugak tapi takmo la, nanti tekak tak boleh terima. lepas makan2 balik. tengok wwf kejap teman nezha tengok tv lepas tu kebabommm.....




nezha semalam uk-uk terlebih kayuh le pulak. bukan takat uk-uk je terlompatkuar, siap dengan penutup besen tu sekali tercabut. bapak kuat ko kayuh nezha. suka je bagi menambah koje tau. anyway, ko buat la camne2 pon nezha, takde nya saya marah. paling habis pon jerit je la. hehhehe.. malam tadi dai tak berapa tido la. nampak macam tak berapa selesa. risau jugak saya. kejap2 dia bangun keluar bilik, kejap2 kang keluar lagi. saya sedar tapi badan pulak tak terangkat rasanya nak skodeng apa yang dia buat memalam buta tu. ko jangan buat suspen nezha.. saya takottttt....
ok la.. nanti sambong lagi.. love you obek, love you nehza, love all of you...

7 comments:

KV said...

oh, sana sinun pun banjir kilat yer?

nURmALa mAZLan said...

semalam sapa yg naik lrt putra, stuck..dengar cerita la..

TEACHER OF SOMEONE said...

musim2 tengkujuh ni dpt dgr la cna cni banjir....mngkn tu stu ujian kecil utk org2 yg terlibat

Ummibatrisya said...

sana sini dengar cite banjir

kesian kat mangsa-mangsa banjir :(

payarumput21 said...

Salam CikSaya..

Huhuhu.. aritu banjir di Alor Gajah.. kesiannn..

Mujur kita tak bole drive la ni sbb tgn tak boleh genggam steering.. kalau tak.. mesti tension gak..

Hmmmm.. mmg tak de apa2 la.. mimpi pun tak de ek..

:)

AZWA said...

musim hujan dah melanda semula...with it comes banjir...huhuhu...bersyukur kat tempat kita tak kena banjir walaupun hujan lebat mendatangkan sedikit ketidakselesaan kan.

saya said...

Kv : huishh..sini lagi banjirrr… takot tau

Mala : ye la. Sian kat orang2 tu.. kita patut bersyukur selamat.

Teacher : memang ujian. Tapi kalo dah ranap kereta itu bukan ujian kecil dah tu. Bukan semua orang mampu nak ganti baru. Insuran? Entah la…

Ummi : betol ummi..saya pon kesian dan ketakotan.

Cikpaya : mimpi ada, hari2 pon mimpi tapi macam dah lupa la mimpi apa. Sebab tu tak tulis. Hehehhee…

Azwa : ye la.. bersyukur sangat2…