mari mencari....

Google
 

Friday, March 13, 2009

taktau la..







tetiba je taktau nak tulis apa. tapi bukan main bersemangat nak tulis macam2 pas tu dah tergendala le pulak. hehhehehe...



pagi ni hujan. wahh..liat betol nak bangun tido. paksa2 diri gak mujur masa tu dah mandi baru hujan turun. al-maklum, rumah mana ada water heater ni. air direct sajor dari paip. malam tadi pon tidor cepat gak. pukul 10pm lepas habis tengok knight rider teros kebabomm... knight rider baru kira boleh tahan je la. banyak beno iklan. menyampah. teringat masa kecik2 dulu memang gila dengan knight rider ni. terus berangan la nak dapat kereta macam tu. wahh.. berangan tak sudah walhal baru darjah satu nih. pas tu dok bising dengan ma apsal kereta kita takde suara bunyik2 macam kereta knight rider. hahahhaha..



sebenarnya ada la benda nak cerita tapi rasa macam tak best la pulak. minggu ni ada education fair kan kat midvalley? jom pegi nak. saja la jalan2 tengok apa yang menarik. midvalley tu pon dah lama saya tak pergi. takde masa la. balik kerja dah malam. weekend pulak kadang busy dengan hal2 lain. saya pergi midvalley tu suka makan tako tao dengan crispy popia je. yang lenlain tu tak le berkenan beno.



nezha baik je malam tadi. tido polok2 dengan saya. gatal tau mamat tu. owh..malam tadi saya tak dinner lagi. wahh..ada harapan kurus nih. takde maknanya. pepagi buta tadi saya dah bedal nasik lemak telor mata. laparrrr... hehehehe.. bagi nezha sikit. wah.. macam suka lak dia makan nasi tu sebutir2. buleh ke? jangan sakit perot sudah ye. obek sakit perot. sian dia. dalam marah2 tu ada gakkan kesian kat dia. hehehhe.. dia pon macam saya la. tak buleh silap makan harus le cerry berry. kes perot sensitif la nih.



eh, dengar cerita ye ke sekarang dah masok musim durian? alamakk..saya suka la durian. nak beli jugak la. eh.. wat pe beli, rugi. pow je obek. huwahhahaha...



apa lagi nak cerita ni. owh.. kawan saya keretanya rosak. clutchnya katanya. kene rm600. member dah le tengah sesak bulan ni. macam2 pulak masalah datang melanda. sian pon ada, rasa nak biarkan pon ada. sebab apa? ada la cerita disebaliknya tu. tamo le cerita yang tak elok tentang orang. biarkan. saya tunggu gak if dia bukak mulut nak minta tolong tapi takde la pulak. kalo ada saya tak kisah. orang tengah susah. harap lepas repair kereta ni takde la lagi problem. bila kereta dia jadi hal macam tu, baru la saya macam teringat hal kereta saya. korang2 pon check2 la kereta selalu. benda nak guna hari2, kalo rosak payah. orang yang ada 2-3 kereta extra tu takpe la. macam kita yang ada satu ni je camno? kalo kereta kene tersadai kat bengkel 1-2 hari? nak pegi koje naik apa? bas? kalo ada bas, kalo takde? teksi? huhuhuhu.... sekian.

entah la.. petang ni balik rumah ma. tadi call tanya ma ada nak kirim apa2 tak, dia kata takde. tapi tengok la apa2 kang saya beli la. rasa teringin nak makan sambal tumis sotong yang kaler coklat tu la. hehehhee... tapi malas masak, boleh?

4 comments:

zh-ena said...

betul3x keta kita kena la selalu tgk2 kan tgh nak g keja dok meragam kan dah payah..keta ena tu pun nak kena tukar timing belt tu..baper la kena agaknya huhuhu

ijechan said...

enjoy reading ur daylong story. =)

Ummibatrisya said...

zaman dahulu, kalau ada satu kereta dah kira kaya raya

zaman sekarang kena ada 10 kereta baru kaya raya, 10 kereta pun kena tengok jugak jenama nya, keta mainan tak masuk dalam senarai :)


kereta ni kena selalu di belai dan di manja

sebab takut, sekali dia meragam, kempis poket kita :)

saya said...

ENA : MEMANG KENE CHECK KERETA. HEHHE.. SIAPKAN JE LA DUITNYA. KAHKAHKAHHH...

IJECHAN : KITA ENJOYYY!!!!!

UMMI : BELAI2 MANJA2 POKET BERLOBANG UMMI.....