mari mencari....

Google
 

Friday, April 24, 2009

ada apa haa???...




penatnya.. malam tadi tak boleh tido la. dah le memang jenis payah nak tido, pulaknya malam tadi ntah hapa2 je ntah. ada hantu kot. memula tu memang lelap, tapi tetiba je terjaga yang terkejut teramat sangat taktau apsal. terkejut macam yang dalm pilem2 tu le. hehhehe.. nak jugak enterframe glamer. pas tu terustak boleh tido. gelisah je. suasana kat luar pon nampak macam kelam kabut semacam je. kereta lalu lalang tak berenti, kejap2 ada bunyik siren polis la, bunyi orang cakap2 la. saya intai takde apa le pulak. eeeeeeee.. mengganggu betol la. nezha pon takmo tido. kejap2 kuar masok je dia. macam baru nak lena terkejut lagi. tau la kan bila kita tengah tido tiba2 terkejut tu jantong pon mula dupdapdupdap semacam. mujur tak sempot. jadinya badan jadi lesu penat sebab tak cukup tidor. sekian cerita tidor.


awal malam pegi dinner le dengan obek. semalam patotnya saya kena balik lambat tapi tak kuasa la. penat. so chow berambos cepat2, pukul 730pm sampai rumah. yahuuu..... lepak2 kejap mandi then kuar dinner. makan ntah le hapa mihun sup tapi rasa pelik pulak. kedai tu dulu ok je masakkannya. taktau samada tukang masak dah bertukar or dah sekat bahan masakkan ke. obek order nasi goreng dengan daging masak kicap. liat bukan main macam kunyah cewing gum. lepas makan muhun sup tu la jadi loya le pulak. dah agak dah mesti muntah lepas tu. so balik je memang le belahak semua tu. aduhhh...sakit tekak, sakit perot semua sebab muntah. over sensitif betol perot tekak saya ni. tak boleh silap sikit harus le dia jadi macam tu. letih.


nezha makan banyak. sikat2 bulu dia wah.. banyak gak yang gugur. takpe2... kita sikat2 bagi lawo cantik kilat ye. vitamin dia dah habis tak beli2 lagi. tunggu gaji le ye nezha. hehehhee.... saya tak makan vitamin takpe tapi nezha kena makan. pagi tadi dia buat perangai. melompat pegi kat sinki dapor. lompat punya lompat terus masok dalam sinki. mwuahahaha.... kepala terhantuk le tu kat paip biorkan dia rasa. sapa suruh lompat kat dapor. living room luas tu ko takmo lompat kan. very good. pujuk2 tengookan jugak le kot kang benjol lak kepala dia kang dah satu hal. maybe sakit kot dia meow2 je. sapu2 je la.


hari ni kat office buzy jugak. harap2 line streamyx ni jangan le buat hal. selalu sangat la disconnect takde line. benci betol. mana2 ponorang komplen je streamyx ni tapi takde pon penambahbaikkan. kalo budak2 yang datang survey streamyx line tu bukan main tiap2 bulan datang ketok pintu konon nak tanya perkhidmatan. komplen dah 50ribu kali macam tu gak servicenya. mentang2 la ko tu main provider exsyen le ye. getik.


okla.. takmo bebel2 pepagi ni. harap2 semua ok. korang2 semua, happy weekened ye. weekend saya sure tak best sebab ma darah tinggi naik. obek lak outstation. huhuhuhu...


love you obek, love you nezha and love all of you...

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

ade hantu kacau kot
tu yg tekejut tdo tu
heheee..

leeya..tok zuris kan kasi kucing dia mkn nasi gaul ngan minyak goreng ikan.
siyes besar kucing dia.
siap bulu lebat bersinar2 lagi
tak perlu guna rejoice
;)

zh-ena said...

sblm tido baca doa n basuh kaki tak

saya@ateh said...

Salam..
Geram tul tgk nezha 2, saya suka kucing tapi x suka jaga kucing..
huhuhu..