mari mencari....

Google
 

Monday, April 6, 2009

cerita campur2....


acha!! apsal itam sangat ha???

hehhehee.... sabtu dan ahd takde la buat apa sangat. jari luka, jari telunjuk kanan lak tu. payah betol nak buat keje. uuwwa.. panjang lak tu. kempunan sebenarnya. kempunan nak makan lontong. sampai terluka2. so, sabtu tu buat lontong seberandah, makan dari pagi sampai malam. hahhaha...

ma takde siang dia pergi rumah makcik sengal tu kenduri le. nyampah. getol la.. jiran2 lorong rumah saya they all datang rumah saya dulu la, konon nak gerak sekali dengan ma. sesambil tunggu ma siap pakai baju tu makcik2 tu dok borak le dengan saya. wahhh.. banyak gak info yang dapat sesekali borak dnegan ahlil mesyuarat tingkap tu. dalm masa 15 minit semua cerita 1 kampung buleh tau ni. hebat! hebat!! kahkahkahkahh..layan je la. lagipon saya boleh kata setahun sekali je jumap makcik2 tu, waktu raya. waktu lain walopon saya balik tiap minggu tak pernah jumap pon. sebab saya tak kuar2 rumah. dok terperap. makcik hujung kata, makcik sengal tu baru malam tadi datang jemput dia. itu pon pasal nak pinjam tong racun. ala2 makcik hujung kecik ati le. walhal dah heboh rumah makcik sengal nak kenduri tapi haram dipanggil orang kata basa-basi mulut la. entah le labuuuu.....

ahad kendurinya la. biasa2 je. saya takmo pegi ma pulak bising2 suruh gak pegi makan. benci ahhhhhhhhhh.. makan pon kene paksa2 jugak. sambil mengempas2 saya pegi jugak la. makan lebih kurang, salam2 sambil korek info lagik then balik. hahahhaa...

masa saya nak kuar dari rumah ma nak balik rumah saya ada lak makcik2 lain lak dok melepak kat rumah saya. sambong story mory le. ayyoyoyoyo.. layan je la. takkan saya nak blah pulak sedangkan orang ada kat rumah. ala2 tak elok le kan. so tunggu jugak le. huhuhu..sedey. anak mithali. jaga nama orang tua namanya tu. kalo ikot ati memang berambos je la.

petang sampia rumah hari hujan. tapi takpe.. la.. kemas2 lebih kurang turn on tv. layan je la cerita apa pon. nak tido mata tak boleh tido pulak. bagi jajan kenduri kat acha. huh.. dia pon takmau. cium2 sikit pas tu blah. biasa bukan mainlagi mamat tu.

tengok cerita badul. hehehhee... seronok jugak..


badul kira ok gak la lawak dia. kira angkatan tahun 70-an ni not bad gak cerita2 dia. seronok. tapi kadang2 seksi pon lebih jugak. hehehhee.. kepimpinan melalui tauladan. sebab tu sekarang pilem sekarang pon seksi. kira tradisi turun temurun le tu. haih.. apa jauh beno menyimpang ke lain pulak. anyway, saya suka je tengok cerita2 lama macam tu. tahun2 70an, 80an.... walopon tema cinta tu tetap ada, tapi jalan cerita berbeza. tak le macam sekarang, orang miskin cinta terhalang dengan orang kaya pas tu gaduh2. boringgggggggg.... apsal badul tak dapat title datok? mmm.. gagal dijawab. tunggu dia dah takde la tu kot baru la dapat.
malam konon kuar makan. benci. ada insiden yang menyakitkan hati. hehehe.. nanti cerita kat entry lain. eh..takmo la. malas le nak tulis banyak2 entry. tulis gak kat sini. petang tu obek tanya nak makan kat mana. saya kata saya tingin le nak makan steak. obek kata kat mana? saya kata kat pakcik cili ke kat tgi jumaat ke, tak kisah le. sekali obek kata alalla.boring, jom kita pegi planet holywood. saya dah terbayang dah mesti best ni. lagipon memang dah lama tak pergi sana. sekali meredah hujan le kami ni dengan jem lite2 tu ke kl. dapat parking. cantikkkk!!! seklai pegi2 tengok gelap jek. hantu betol kedai tutup la for renovation. uuwwaaaa!!!!! rasa nak nangis golek2 kat situ tau tak. dah le perot dah sakit masok angin kelaparan. pas tu obek kata takpe2 kita pi midvaley le pi makan kat pakcik cili or pi klcc. saya pulak dah selera tergencat. so bad mood la. cakap takmo. nak balik je, nak makan mekdi je dah. benciiiiiiiii...
so, obek pon bawak pusing2 lebih kurang then on the way back dia singgah mana ntah ada la kedai steak. hehhee.. jadi la steak biasa2 pon okey je. janji lepas kempunan. melampau order mixed grill. haaa..bedal le cukup2. kenyang.
malam just lepak2 je. nak iron baju pon malas. layan nezha main reben2 tu je la. melompattttt je mamat tu tau. ko tak penat ke nezha???
tengok cerita jefri zain. hehehhe.. best jugak. menarik. james bond malaysia katakan. seksi wehhhhh..... anyway, enjoy the movie. lagipon channel lain cerita ntah hapa2 je. bosan. tapi tak tengok sampai habis le. mengantok sangat. rasa rugi lak tak tengok sampai habis. apa boleh buat, mata dah tak terangkat sangat ni. so kebabommmm.. mamat kepochi pon nyebok gak ikut masok bilik.


malam tadi ada mimpi. huhuhu.. nanti buat entry mimpi. saya nak kumpul2 semua mimpi yang saya tulis dalam blog ni nanti. mana tau boleh buat buku, tajuknya koleksi mimpi2 saya.. jengjengjenggg... baru la. hehehhe..berangan tak sudah.
pagi ni bangun awal. pukul 6am dah bangun. tapi golek2 lagi sampai 630am baru bangun kemas2 semua, then siap2 pi koje. jalan tak jem, tak le tak jem lansong, jem2 baisa tu le. alah bisa tegal biasa. ingat nak beli kuih untuk breakfast. macam kenyang pulak. takde mood la.
obek bz hari ni. nak pegi ke PD katanya. mmm..sure balik lambat le tu so no dating2 tonite. dok je la rumah mengadap nezha. hehehhee.. nezha tetap dihatikuuuuuuu....
ok la.. love you obek, love you nezha and love all of you....

1 comment:

~dARlee zURiS~ said...

nie memang leh geng mesyuarat tingkap nanti nie
;P

zuris pun tgk citer badul tu smlm
rasa cam kelakar lak bila tengok balik citer lama2 nie kan
memang skema tol ayat diorang
heheee...
tp..best
citer lama memang tak memboringkan

lepas nie blh wat koleksi cerpen 'mimpi saya'
;)