mari mencari....

Google
 

Wednesday, April 15, 2009

dah try dah....



hehehhee...saya dah try dah. semalam, lepas pegi klinik dan dinner, kitaorang pusing2 la dulukan. sian obek srot sret srot sret pon tetap la melayan saya pegi pusing2. hehhehee... dia kata kalo tak kang saya memekak. bagus2, tau takpe. ye2, saya kejam.

sambil pusing2 tu dia tanya nak beli apa2 ration tak. buleh jugak. saya dok la teringat orang dok cerita pasal biskut panda tu. sedap beno bunyiknya. bukak blog sana orang tu makan biskut panda, bukak blog sini orang ni makan biskut panda. wahhh.. promosi besar2an ni. jadinya saya pon teringin le. jenuh jugak le pusing mencariknya. obek tanya ada ke biskut panda? biasa biskut 4 segi or biskut bulat je. uwwaa... dia ni kan, betol2 la tau. ada ke obek tunjuk kat saya biskut tedy bear tu, ala yang bungkus kaler biru kotak2 tu biskut coklat bentuk teddy bear tu kan. orang cakap biskut panda la, bukan biskut teddy bear. belek punya belek, pusing punya pusing, akhirnya dapat le jugak. amik semua perisa nak rasa yang mana satu. melampau tamak kan. obek tanya sedap ke tu. saya kata taktau la belom pernah rasa. so, malam tadi makan yang perisa biasa tu le. rasanya ok2 je la. cuma comel ada pic panda tengah bersukan. boleh tak obek kata itu sebenarnya bahan kimia yang buat lukis2 gambar panda tu? uuwwaaaa...benci tau. tak padan dengan demam ada je nak nyakitkan hati. so, pagi ni makan yang coklat punya. sedap jugak. tinggal lagi satu perisa stroberi tu le. itu nanti malam kang baru makan. jangan tak tau nezha pon suka jugak.. 2 bijik dia makan malam tadi. pas tu saya sorok. mana boleh..kang habis le portion saya.

beli jugak la mars & milo segera. senang tuang je masok cawan boh air kacau2 siap. alamak... semua dairy product le pulak. ada harapan gemok ni. yahuuu.... tengok tak csi malam tadi? ala yang pompuan gemok tu jadi kurus sebab nak balas dendam tu. cerita tu dah main dah dulu tapi ulang lagi. saya suka je tengok csi tu. hehehhee....

hari ni obek takde, pegi PD lagi. mmm.. so dinner sorang2 la malam ni. takpe2, nezha ada. lama nezha dah tak kuar jalan2 malam2 tengok lampu. sian dia dok kat rumah je. tengok la kalo tak hujan malam ni bawak dia kuar pusing2. ala..bukan pusing jauh pon, kat depan2 rumah tu je. hehehhe.. okla..tetiba teringin nak makan roti jala. mana nak carik?

6 comments:

one love said...

ha, amek! abis semua ada ha!

heheee

zh-ena said...

biskut panda tu byk jual kat 7eleven..sedap perisa choc

saya@ateh said...

hohoho.. sume perisa dye amik
tapi nape org x perasan pun biskut ni wujud? huhuhu..
Cakap pasal roti jala, org pun mcm teringin la plak..

~dARlee zURiS~ said...

dah try da??
bagus2..
tp zuris tak suka yg coklatnye
vanila yg d best.
nyumm..nyummm..

roti jala??
waaa..cicah kari sedap tu ;P

saya said...

1love : hambek semuaaa...

ena : ha.ahh..choc sedap

ateh : jom kita carik roti jala

zuris : semua sedappp..

Ena said...

bestnye tolat MARS tuuuuuuuuuuuuuu
nyum..nyum..nyum...