mari mencari....

Google
 

Monday, April 13, 2009

hujan je kan...


weekend tadi ni hujan je sepanjang hari. sian orang kenduri. belah pagi tu ada cerah sikit, masok lepas zohor terus dah kebabom. lebat selebat2nya. air sungai pun dah naik. risau jugak.

sabtu tak buat apa la. lepak je. petang walopon hujna tetap pegi pasar malam. mujru kat area pasar malam tak hujan sangat just renyai2 je. beli2 then balik.

ahad, pergi makan rumah kenduri tu la. lawo. theme cokolet. walopon cokolet tapi nampak macam ok le pulak. sebab susunaturnya ok. meja makan pengantin lawo. al-maklum.. abang pengantin koje chef hotel haa hambekk..meja makan pengantin macam hotel2 punya la. cantikkkkk... kek 3 tingkat. hehhehe.. kira lain sikit la dari kenduri2 area rumah ma tu. so dengan kecantikkannya jugak ramai le orang bertanya untuk next kenduri. wahh..rezeki masuk tu....

lepas makan kenduri balik rumah. hujan punya la lebat selebat alam. sampai ma call. cakap bekal nasi saya tertinggal. aduhhhh.. tensen betol. dah le hujan ingat memang takkan keluar le. dah le obek takde. kalo obek ada hujan pon boleh gak redah kuar pegi dinner. leceh laa.. dah le laok fav lak tu semalam. habis dengan buah mangga semua tinggal. air pun tinggal jugak. ma lagi le pulak. ada ke suruh balik amik bekal tu. hahahahhaa..mananya ma... itu macam nak suruh tido sana lagi je. kahkahkahhh..takpe la. bukan rezeki saya. so, sementelaah dah basah hujan tu, terus kuar balik beli mekdi, untuk makan malam kang. bior lan latak keras kejung pon asalkan ada makanan. ehhehehee..mujur beli awal2, sebab memang hujan tak berhenti sampai ke pagi ni.

malam tengok tv. anugerah tu le... ntah hapa2 je tengok. meluat. dari menambah dosa mengumpat baik jangan tengok. tunggu je berita hari ni kang banyak le orang cakap sapa yang menang. saya tengok tv2, cerita hapa ntah. best jugak. layan je la. pukul 11pm tido.

nezha ok je mamat tu. makan banyak. maybe sebab sejuk perot pon jaid lapar je. makan la nezha... makan banyak2. tak makanan nanti kita gigit2 kerusi tu.

hari ni agak buzy sikit la. biasa la. obek maybe balik petang ni or esok pagi. harap2 cepat le balik. hehhehe.. banyak nak ngadu2 ni...

ok la.. love you obek, love you nzha and love all of you...

happy monday everybody!!!!!!

2 comments:

~dARlee zURiS~ said...

nape tak ambik gambar pengantin?
gambar kek?
gambar khemah?
gambar tuannye??hehehe..

saya said...

duris : wahhhhhhhhhhh..malu la sayaaaaa..mana pernah nak buat mcm tu.. aduhhh. hehehhee....