mari mencari....

Google
 

Wednesday, April 8, 2009

lost...



mmmm.. hari ni dalam sejarah sebab pergi lunch dengan office mate. wahwahwahhh...saya mana pernah pegi makan dengan office mate. ada la kira setahun sekali. hahahahhaa... biasa pergi sendirian berhad saje tak kira untuk tapau or makan kat kedai tu. entah le angin apa hari ni pergi sama pulak. wahhh..abnyak lak cerita minah tu. itu ini begitu begini semua info dapat la. pokpekpokpek kalo bercakap tak boleh stop dah. heheheh..biorkan la. orangtengah happy layan je la. biasa kadangdia selalu nak datang kat saya ala2 nak sembang. biasanya saya tak layan. kepala anggok2 tapi muka mata pandang pc. tak boleh tahan kalo melayan dia. non-stop talking. cerita paling dia suka, pasal gossip2 artis la. hehehhee.....

on the way back masa jalan2 tu sekali ada la budk pompuan ni tegor saya.

girl : kak tumpang tanya. saya ni baru masok keje hari ni tapi tak ingat pulak office kat mana

saya : lorr.. office apa? apa nama kompeni? blok apa?

girl : entah la..lupa la, tapi kompeni jual2 laptop komputer semua tu.

saya : call office tanya

girl : hp pulak tertinggal. yang saya inga ofis tu kat tingkat empat.

saya : pulak... sini banyak tingkat empat. rasa2 tadi masa kuar jauh tak jalan (sebab saya nampak dia tengah bawak tapau la nak makan kat ofis)

girl : rasanya macam dekat je.

saya : kalo macam tu u naik je la semua lif yang ada ni, tekan je tingkat 4, mesti nampak kang kalo dah ternampak pintu ofis.

girl : (muka cuak je..)

saya : takpe.. sini takde apa2. u naik je lif tu, nanti nampak le tu. tekan tingkat 4. tapi sure ke u memang datang dari tingkat 4?

girl : ha.ahh..

saya : aaa..cuba la. kejap lagi jumpa le tu.

girl : ok la..

aduhhhh.... sesat le pulak budak tu. sian pulak saya tengok. tengok muka dia pon dah cuak pank semacam. habis, camne saya nak tolong. ada berpulunh2 tingkat 4 kat sini. at leastkalo ingat blok apa tu boleh le tahan jugak. ayoyoyoyooo.. saya harap budak tu tak sesat le. nak pi hantar dia kat mnagement office pon camne nak explain? sebab budak tu tak ingat lansong nama company. hehehe.. aduh..masak-masakkkkk....

cakap pasal sesat ni, saya pon pernah sesat jugak tau. masa dulu2 masa lepas spm macam tu, saya pegi bejalan la dekan rumah makcik kat cheras area hukm tu. so nak balik tu makcik tu naikkan saya bas. siap pesan kat pakcik driver turunkan saya kat puduraya. hehehe... masa tu blur2 la. so naive. pudu pon tak tau kat mana. al-maklum, saya dulu katak bawah tempurung dalam perigi buta tengah hutan banat atas gunung. sekali jalan punya jalan punya jalan sampai le kl. jalan jem. then nampak macam stesen bas. so dah pelik la apsal pakcik bas tak inform saya suruh turun. saya pikir dia lupa nak inform saya so tengah2 jalan jem tu saya pon pepandai le turun sendiri pas tu blah jalan cepat2. hehehe... rupanya itu bukan puduraya daaa..itu bas stand kelang yang kat depan central market tu la (eh ye ke itu namanya bus stand klang?). mula la muka cuak panik gila. zaman tu mana ada hp lagi. nak carik public phone pon satu hal. gila menapak slow2. saya masa tu ingat2 lupa rupa puduraya tu. yang saya ingat ada tangga tinggi then ada 7-11.

so otak ligat pikir2. aaa..sudah kat mana pulak ni. pikir punya pikir tenangkan perasaan. so dapat idea. saya tahan teksi bior teksi yang bawak saya pegi puduraya tu. hehehe.. so, tahan le teksi. apek teksi tu tanya nak pegi mana, saya jawab nak pegi pudu. apek kata, haiyaaa...itu pudu banyak dekat apsal takmau jalan kaki? saya jawab kaki sakit la tak larat jalan. hehehhee.. hantam la..takkan nak jawab sesat. kang nampak sangat kita ni blur2 pasal kl kang dia bawak lak saya ke mana kang lagi naya. so naik la teksi. sekali bapak le dekatnya. hihuhuhuhu.. kene rm3. lantak la janji selamat sampai kat pudu tu. sampai je terus amik bas nak pegi t.i. masa tu saya dok kat t.i. selamat.

saya tak cerita kat sesapa pon insiden saya sesat tu. even kat ma pon la. kalo dia tau nanti dia takkan bagi lagi la saya kuar2 macam tu. overprotective dia tu tau. jadinya simpan je la jadi kenangan untuk diri sendiri. hehehehe...

terasa betapa leganya jiwa perot dan hati say abila duduk je kat bangku bas express ke t.i tu tau. fuhhh.. bila dipikir2kan kelakar pon ada, cuak2 pon ada, nak marah pon ada, nak nangis pon ada. mujur masa tu saya pandai control perasaan dan boleh pikir dengan cepat. buatnya panik gila tak tentu hala, harus melalak kat bus stand klang tu. huhuhuhuuu...

pengajarannya, saya akan make sure tempat yang saya nak tuju tu, camne rupanya, apa landmarknya, apa nama jalannya ke or whatever yang boleh dijadikan petanda. hehehhee...ada jugak kebaikan sesat tu kan. menjadikan kita lebih berhati2. sekarang tanya la saya camne nak pegi puduraya tu. hehehehhee...kompom tau. tapi if naik kereta la sebab dan berkurun tak naik bas. kahkahkahakhhh...kali ni kalo suruh saya naik bas pegi pudu pon ada harapan sesat gak. hohohohohohoooo....

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

hahaaaa...
rasa nk gelak sampai pecah perut
;P

mana dpt peribahasa nie?
"katak bawah tempurung dalam perigi buta tengah hutan banat atas gunung"
cam best je.hehee..

camne lah budak tu ek
kesian lak kat die

saya said...

zuris : ok la tu kotttt....

sesemut said...

dik , u ni org ti ker?
sajer bz body

btw, how old is nezha?