mari mencari....

Google
 

Thursday, April 16, 2009

nezha homeless?...



hehehhee...takde la nezha tu homeless sampai kene tinggal dalam kotak tu. melampau tau. sian dia. takyah le nak risau pasal nezha, dia tu lagi tido sedap atas tilam empuk lagi dari tilam saya. mengada je tau.

takde la.. semalam kan kuar dinner dengan obek. obek still demam sian dia. muka pon nampak macam merah je. hahahhaa... tak baik2 lak lagi tu. walopon demam tetap ada hati nak minum teh o ais limau. wahh..macam ni makan ubat demam 10 kilo pon tak kan elok2. takde2, jangan mengada. minum teh o limau suam. patot tak baik2 demam, tu mesti siang2 minum ais tu. smoking dah tentu la. eeeeeee... nak cakap dah tua, tak cakap macam tu lak jadinya. bior lantak sana.

masa tengah dinner tu saya cakap2 la, macam sakit2 badan, sakit kaki sakit tangan sakit pinggang semuanya sakit la. obek tanya apsal? saya cakap tak larat nak menyapu. guna penyapu lidi tu bersih tapi kene guna tenaga banyak la. hehehhee.. kalo dah pemalas tu cakap je la. penyapu lidi lak dijadikan mangsa. pokpekpokpekpokpek... sekali obek kata takpe, jom pi tengok vacuum. i followwwwww.... mwuahahhahaa....

so, kita pon pusing2 le kedai cari benda alah tu. carik punya carik pilih punya pilih ingat nak tengok2 je mana tau obek nak beli terus. ayoyoy..makcik mana ada rm. nak beli tunggu gaji la. obek kata obek belanja. yahuuuuu.. i love you obek!!!!! moga panjang umur murah rezeki aman makmur sejahtera. wahhh... dapat belanja terus puji melangit ni. tadi bukan main dok kutuk2 orang tua tu pasal demam. tapi hujung2 dia cakap 50-50. hwauhahhah.. lupakan je la. memang lebor le jawabnya tu sebab nanti saya buat2 lupa sepanjang masa. hehehhehee...

tak de la beli yang mahal2 canggih2 tu. wahh..rupanya sekarang ada macam2 pesen ye benda tu. ada yang takyah pakai bag, dia masok dalam macam bekas kaca. lawo. ada yang cute comel ada yang beso. ada yang kaler2 warna warni ada yang sepesen je. tapi duitnya pon lawo. obek amik yang biasa2 je macam vacuum opis punya tu la yang beso. buleh dry wet katanya. entah la tak paham. yang saya tau boleh sedut habok dan bersihkan cukup la. kalo menengokkan dari bendanya memang tak menarik. macam robot je. apa2 la... janji ada.




so, balik rumah menggodek benda tu la. pasang2kan roda dia semua. sonang ajo. cari skru drebar idak le jumpa. yang juma udah tumpul pulak. sapa lak nak memain tool box tu. tanya nezha dia apa tau. dok sebok mencium2 dan main dalam kotak je. kurung ko dalam kotak tu nanti baru tau. cari2 lagi baru jumpa. wahh.. terus try test le malam tadi tu. try punya try habis dah 1 rumah saya sedut. dengan nezha2 sekali sedut. bior bersih sikit. hehehhee.... yahuuuu.. lepas ni takyah pakai penyapu lidi lagi. yang lama punya boleh buang. dok dalam rumah pon buat tukun je watpe. menyemakkkkkk je. apapon, terima kasih atas jasamu dulu. jasamu tetap dikenang.




sambil2 memvacuum sambil tengok csi la. gila la bawak pembunuh buat video/teleconference dengan student. tak pasal2 je ada yang emo. kat malaysia takmo buat macam tu ke ha? hehehee... ada pro & cons dia la kan. lepas habis csi, tido kebabommmmmmm...
malam tadi tido lena. sebab tak hujan. yahuuuu...
love you obek. thank you belanja vacuum.
love you nezha busuk masam masin
love all of you....

11 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Hye there..
Datang kat blog LOL k.
Amik Award ChanteQ..
Hehe..
Gud day!

~dARlee zURiS~ said...

hohooo..dapat vakum terus sayang obek ye ;P

takde pulak nezha buat mainan vakum tu ek?

one love said...

dapat vacuum terus suka hati... heheee best tu!

Ena said...

ish..ish..ish...
makin gemuk kucen dia...

julietANNA said...

comel gila nezha.nakal :DD

nURmALa mAZLan said...

wah wah...
kalau x dapat vacum x sayang ke kak oi???? hiks~~

Faizah_Haris said...

salamm...hiii...lama tak jenguk sini...iahkkk2...sorii....dan anda telah di tag...;)

zh-ena said...

wah dpt present dr obek erkk..pas nie blh la vacuum umah ena..byk habuk nie

ijechan said...

wah.. vakum baru. sakan nezha posing!

MOKCIK AZWA said...

seronotnya dapat vaccuum free ittewww...mesti bersih berkilau2 la rumah u lepas nie kan hehehhe

saya said...

Pearl : ye2..nanti saya datang

Zuris : nezha tak main? Silap haribulan tu.. dia la rajanya..

1love : best… tapi penat

Ena : mana ada gemuk..kurus je tu

Anna : nakal tu memang dia la’

Mala : x dpt barang mana nak saying. Hehehee…

Faizah : tag? Huhuhuhu…

Ena : buleh..habuk tak elok utk kesihatan. Hehehe…

Ijechan : nezha tu kan mamat kepochi

Azwa : tak le berkilau.. malas…