mari mencari....

Google
 

Friday, April 10, 2009

pagi2 dah jadi hal...


allahuakbar!!!

pagi2 dah jadi hal. tadi masa on the way datang office, jalan jem biasa2 tu la. bumber to bumper. brek membrek. perkara biasa. tapi yang tak biasanya tadi tu masa tengah brek2 tu sekali ntah le camne saya memang terpandang je cermin pandang belakang dan nampak satu motor ni tengah membabar2 brek untuk elak dari kene bontot kereta saya. dowhhhh.... srett..srettt..sretttt.. bedentum!

hantu betol. sabar2. banyak2 beristigfar, banyak2 ingat tuhan. masa kena tu saya dah rasa la memang ada hentakan, tapi macam tak berapa kuat. itu pon mujur mamat motor tu mengelak ke tepi kalo tak memang habis bontot kereta saya. saya tak turun, cuma tengok dari cermin belakang nampak mamat tu jatuh dan terkial2 bangun. apsal saya cool je? entah la.... dalam pada tu istigfar banyak2. kalo dentuman tadi tu saya rasa kuat, memang saya turun dan pijak2 mamat motor tu kasi mampos. nak sangat mampos meh sini saya bagi tolong mampos cepat sikit. astagfirullah... mengucap banyak2.

jalan tengah jem, so saya tengok mamat tu dah bangun saya pon terus je la jalan. boleh la mamat tu lalu sebelah kereta saya dengan selambanya. sabar2. istigfar banyak2.

saya diam je. sepatah perkataan pon tak keluar. sabar2. tuju ke destinasi dulu. sampai tempat parking, carik space parking dulu. dah parking cantik, tenang2kan hati dulu. then baru capai hp, then call obek. bila dengar je suara obek 'hello..' saya terus melalakkkkkkkkkkkkkk....

hehehhehee... tahap kesabaran sudah tak tertahan lagi dah. harus le orang tua tu terkejut pepagi call nangis2 lak tu kan. so bila dah reda baru la mengadu2 semua tu. obek suruh turun tengok belakangtu la. saya tengok ok je just kemek2 sikit. takpe la. dah lega semua baru kuar pegi office.

hehhehehee..... perasaan masa tu nak marah ada, nak menyumpah seranah ada, nak nangis ada, semua ada lah. sabar2. jangan panik. itu pon syukur alhamdulillah takde apa sangat, just kemek2 je. buatnya accident terok lagi susah, so bersyukur la.

kepada orang2 yang naik moto tu please la... sama2 kita ni keluar rumah nak carik rezeki, jaga diri dan hormati jugak orang lain. itu kalo orang lain yang kene memang selamat dah mamat motor tu walopon tak terok. saya tak baca bismillah ke keluar pagi tadi. baca rasanya. entah la..dah rezeki nak kena nak buat camne. kemek pon kemek la.. kereta kl kalo tak kemek tak sah. dahtak cun dah glen. sian dia. owhhh..kereta saya nama glen ye. dah tak cun dah tapi takpe la..sebab drivernya still maintain cun.

allah.. pagi2 dah dugaan...sabar2... tak sabar kang kita nangis je la.

love you obek
love you nezha
love all of you

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

tahap kesabaran yg tinggi.
kagum2..hehee...
nasib baik tak teruk
kalu tau...mesti rasa nk penggal2 je kepala mamat tu ek ;P

zh-ena said...

nsb baik la tak jd teruk sgt kan..klu ada kesian glen kan..sabar di pagi jumaat..

nURmALa mAZLan said...

sabar itu separuh daripada iman...good!!!