mari mencari....

Google
 

Tuesday, April 14, 2009

ribut petir....



wahhh... harini busy sangat la. tapi nak cerita pasal semalam ni...


semalam ribut petir hujan lebat betol. kat kl ni pon hujan je dari pagi sampai ke malam. kat rumah ma rupanya ribut petir. sian ma. takot dia. semalam petang saya call dia la tanya camne keadaan semua tu, dia kata tengah hujan lebat ni so tak boleh cakap kat phone lama2 bahaya. tapi sempat gak pesan suruh tolong top-upkan handphone. amboiiii.... bukan apa la.. area rumah ma tu if hujan lebat automatik talian telefon rumah akan off jugak. idak le paham apa sinomimnya benda2 tu. dah tu kalo letrik takde camne nak call tnb? bukan semua orang ada hp. tu la ma suruh top up hp dia kot2 justin case apa2 hal berlaku tengah2 malam ke. huhuhu....

hari ni tadi call ma cakap rupanya semalam memang terok ribut petir. banyak rumah yang kene lightning. rumah jiran tu tv meleop kebabomm. hehhehe... ada yg lampu pulak pecah, ada yang pc kebabom, hai..macam2 kejadian la. tapi kebanyakkannya tv la rosak. termasok la rumah ma. aduhhhh.. ma kata dia dah cabut off suis but tak cabut plug tu. hehehe.. sebab biasa tak pernah lak jadi macam tu kan. takpe la.. apa pon get ready je la duit nak kene beli tv baru dan astro baru. habis udah 2-2 pon kebabaom apo nak dikato???

pagi ni orang tnb datang check letrik rumah la. kot2 ada short circuit ke hapa ke. orang tu suruh kitaorang cari orang repair sendiri. appa daaaa. ko bagi la contact number kawan2 ko or ko offer le diri buatkan. nyusahkan betol. buat koje sekerat jalan. ma kata nanti dia call la ada orang yang pandai letrik2 tu nanti. saya kata sementara ni takyah tengok tv dulu la. tunggu weekend saya balik saya checkkan semua tu. kot ye ke terbakar ke hapa ke. mujur radio ok pulak. kalo tak lagi sangap dai dok rumah takde berbunyik apa2 pon. duit, duit..dimana kau duittttt......

pas tu call obek mintak tolong dia pegi checkkan letrik tu la. obek kata dia hari ni tak sempat, esok baru boleh. whatever la. janji pegi.

saya ni mula la runsing. tak boleh tau la if ma tengah susah macam tu hati saya tak senang. risauuuuu.....

4 comments:

~dARlee zURiS~ said...

biasalah..anak yg baik mesti camtu kan.heheee...
cepat2 belikan ma tv baru ye..LG scarlet ;P

nURmALa mAZLan said...

fuh..
tepon umah kita x leh pakai..ada kena mengena ker ngan ribut petir??

saya said...

zuris : LG scarlet??? mak aiii..bengkerappp

mala : agaknya la tu kot. hehehe

Ummibatrisya said...

telefon rumah akak tak leh guna dah seminggu sebab ribut petir hari itu

malas nak mengadu kat TM, nanti dia kata itu dan ini

so tak yah guna, jimat duit :)

sekian ma, cepat balik tengok dan belikan tv baru ye :)