mari mencari....

Google
 

Thursday, April 9, 2009

suka sebok tau...



hehhehee..itu nezha tengah menyebok hal orang. suka sebok tau dia ni. sampai terjelir2 lidah ko nezha!!! itu dapat jajan la dari kenduri. seperti biasa dia tu kalo saya bawak balik benda memang dia dulu la yang menyerbu.





sekarang ni orang buat kenduri arwah pon ada bagi jajan2 jugak macam orang kawen tu. dulu2 takde kan? ke saya yang tak perasan. wahhh... hebattt... orang dulu bagi laok lebih kenduri tu buat berkat. sekarang jarang tapi still ada jugak. mmm..ma bising nak buat kenduri arwah kat rumah tu. maybe hujung bulan ni. aduhhh..penatnya. masalahnya takde orang nak tolong. saya berdua je dengan ma. larat tak larat tapi itu je la 2 kederat yang ada. orang lain? mmm..susah nak cakap. penat la. raya pon macam tu. semua di atas batu jemala patik. aduhduhduhduhhh.. bukan nak berkira tapi saya penat. sampai bila nak macam ni?
owh..dah le membebel.
pagi tadi masa nak pergi kerja saya ala2 terkejut sebab tengok nezha tangan dia naik atas. macam melambai tu. wahh..bior betol. dari jauh nampak macam tengah angkat tangan la. lupa lak nak snap pic. saya pegi datang dekat tengok rupanya kuku dia tersangkut daaa kat langsir antara dapur dengan living room tu. hehehhee.. alallaa..siann dia. tak sedar lak saya dah berapa lama tangan dia tersangkot kat situ. pulak tu diamm je bukan nak suara. siannya dia... lepaskan dia then mencicit lari. hehehhee...

No comments: