mari mencari....

Google
 

Monday, May 11, 2009

aduh..sakit kepala...


aduhh..sakit betol kepala ni. berdenyut-denyut-nyut-nyutttt... hehehe..dah macam lirik dangdut le pulakkan.

semalam memangsakit betol kepala. dah le masa tu kat luar pegi jalan2 pusing2 dengan obek. sampai ke nilai 3 nun ha dibawaknya saya. on the way pergi tu ok lagi. sampai setengah jalan kepala denyut2 pulak. tahan lagi, sampai sana masuk 2-3 kedai dah tak blh tahan kepala. dengan rasa nak muntahnya, dengan mata tak boleh terbukaknya, dengan kepala macam nak pecah berdenyut2 tu. aduhhh...

so, balik cepat. dalam kereta memang pejam mata menahan sakit kepala dan nak muntah. rasa nak muntah je dalma kereta tu bior padan muka obek basuh muntah. hehehe.. tapi tak syiok le pulak so tahankan jugak. ya allah... itulah perjalanan paling lama yang pernah saya rasa. apsal le tak sampai2 lagi niiiiiiiii.... nak membebel pon tak larat . takut if bukak mulut kang benda lain lak yang terkeluar sekali. hehhehee....

sampai je rumah bukak gate bukak pintu terus ke toilet. bluwekk.. habis semuanya. takde isi pon. ntah la apsal. perot masok angin agaknya tapi tak sakit perot pulak. ada le dekat sejam kot dok dalam toilet tu siap mandi segala bagi elokkan badan. serius rasa macam nak pengsan. makan panadol terus tido. lantak le nezha nak melompat ke nak hapa ke tak pedulik. pandai2 la ko naik bilik sendiri nezha ooiii...






memangtido mati. but still ada mimpi tapi ntah hapa2 ntah. tak ingat la. pagi ni dah ok sikit cuma badan lak lenguh2 macam baru lepas bersukan olimpk gayanya. aduh..macam2 penyakit. nezha kejut banyak kali. dia tengok saya buat dek je boleh pegi lompat atas perot saya. hantu betol. sakit tau tak. pas tu saya terus bangun la... lagi pon dah 630am dah.
sabtu & ahad ada cerita tapi nanti la cerita. owh..ada jugak cerita yang nak diberitahu ni. pasal tenet2 ni le. nantii..tungguuuuuu...
nak wat koje dulu..kang sambong. kalo sempat. hehehhehee...

6 comments:

KV said...

panas sgt kut

zh-ena said...

PENING LAGI KER HARI NIE..KAT NILAI3 KAN RAMAI SGT ORG THAN PANAS KAN..MAY BE SBB TU LA PENING KEPALA

nURmALa mAZLan said...

skang ni musim panas..
banyakkan minum air suam kak

~dARlee zURiS~ said...

tak tahan panas sgt kot
minggu nie panas bukan main
nak kuar umah pun malas
minum air banyak2 ye
jumpa doktor.ambik ubat tahan sakit
ti kalu sakit..leh mkn :)

julietANNA said...

pregnant kot kak?ekekek.
kiding!
haih sbb panas laa ni.
anna dok lua rumah jap pn dah bsh berpeluh2 skrg.huih.

saya said...

kv--ye la kot cuaca terlalu terik sekarang..terik bisa!

ena--memang.. menambahkan pening kepala..

mala--air suam memang teman setia saya..

zuris--tu la..asyik bergantun gpada ubat je.. takut jugak

juliet--wahh..preg katanya! tak pasal2 nezha dapat adik segera. hwuahhaha....