mari mencari....

Google
 

Friday, May 29, 2009

apa2 aje la....



hehehhee..apa2 aje la. chewah..macam iklan kat tv3 la pulak. eh, iklan pulak. memang ada kan rancangan apa2 aje tu. tapi saya tak pernah tengok la. dia pagi2 kan? bila tgk iklan macam best je. depend on issue jugak le.

malam tadi balik rumah ma kejap. alalalaa.. dia tu suruh hantar pi ada la geng2 dia buat function. aduhhhh... ramai gak yang datang. ada nyanyi2 lagi. apa, ingat orangmuda je tau konsert? orangtua lagi havoc tau tak... kata start pukul 8pm, tapi pkl 9pm blm apa2 lagi. saya perot dah mendidih dah ni. dah le boring gila. by the time makan, semua menyerbu. saya malas nak pergi sebab ramai sangat orang lagipon konsep buffet, so relax je al dulu. bila orang dah reda sekali tengok makanan udah habis la.. ingat nanti orangtu replenish balik rupanya takdok. hantu betol. mmm..bila dah ramai2 orang tu banyak la perangainya. nama je makcik2 tapi peel mcam budak2. tak reti nak berator dan potong que dan amik banyak2 makanan dalam pinggan. mana2 pergi pon golongan ni mesti ada la. heran sungguh. masa saya tengah beratur nak amik laok, ada akak tu dengan selambany potong que dah terus cedok. hangin betol. rasa nak je ketok dengan pinggan tu. dah le kurang hajar potong que, amik banyak2 selagi mau penuh pinggan tu. tak pikir orang belakang ni ada ke tak makanan. aduhhhh... camne nak cakap ni? sebab tu la saya tak suka pergi function2 ni. kan ada peraturan kefahaman sosial. peraturan yangtak perlu ditulis atau ditampal dimana2. kira faham2 sendiri la. kata malaysia kaya dengan budi bahasa. lagipon dah tua2 bangka. takkan tak reti2 bahasa. tegur kangkata kita tak sopan pulak. tak ditegur macam tu la pulak. entah la labuuuu......


sudah la. nezha biasa je. terejal melompat2 je. cubit kang baru tau.

this week kalo sempat dan berkesempatan nak pergi kenduri orang tu la. kalo obek ada pree. tapi dah cakap dah awal2 hari tu cuma takot last minit ada hal le pulak.

hari ni tak berapa buzy. owhhh... patoto le jalan tak jem, rupanya dah cuti sekolah. hehehee.. saya tak tau lansong.

kesian kan kes bangunan runtuh kat pj ss14 tu. pasaraya apa ke namanya. walopon yg terkorban tu buruh asing, tapi mereka pon ada kehidupan, ada keluarga, ada tanggungjwb... kesian. camne nak tolong entah la.

apa la saya merepek hari ni. sorry la if entry hari ni tak best. sebabnya saya mood tak berapa nakada. saya ni hari2 pon takde mood, ntah le lari pergi mana mood tu. hehehe..

ok la. sambong lain kali...

love you obek..
love you nezha...
love all of you...

3 comments:

nURmALa mAZLan said...

gi la kejar tangkap mood tu..

zh-ena said...

nak tegur dh tua kan..nnti ckp kita kureng hajar plak..

klu g kenduri kawen minah tu..kim salam jea la erk..

saya said...

mala--dah kejar tapi dai lari je. hehehe

ena--ssh if berckp dgn org tua yg kurang ajar..