mari mencari....

Google
 

Thursday, May 14, 2009

hehehe... dia tak dapat, sian...


hehehehe..tengok la muka orang sengsara tak dapat mencilok makanan. semalam balik penat la, tak le lambat sangat tapi takde mood nak kuar dinner so terus tapau mekdi la balik tu. sampai2 rumah seperti biasa disambut dengan pekikan mamat kepochi sebab dah tergelap sikit rumah. alalala... sian dia. takde la gelap beno tapi dia tu standard la... manja lebih.

balik2, letak makanan kat table dia pon terus menjalankan tugasan qa/qc dia tu. standard..... so menepati piawaian la kononnya. lepak2 kejap, mandi then siapkan tempat makan dia. wahh.. eksyen pulak takmo makan. dia dok tercongok kat table saya menunggu masa nak pow makanan saya. ngada je tau. tapi sian kecewa sebab yang dihajati tak dapat.

ini jawabnya muka kecewa sebab setelah hasil kaji siasat rupanya air tu bukan air milo seperti selalunnya. hehehehe... saya beli soft drink biasa semalam coke. nak menerai (try) le konon. dah lama tak minum air gas macam ni. hehhehee... so tak boleh le share dengan nezha. dia tu dah terbiasa kalo nampak bekas air tu harus ingat air milo. tu yang dia nak mintak tu. alalala.. next time je la ye busuk. so, kita 2 orang share makan fries dan bagi sikit2 filet o fish tu kat dia. suka lak dia tu. ala orang mekdi tu saya dah pesan nak tomato ketchup dia tetap le bagi cili sos. appa laaaa... tak baca order ke? hehehehee...
lepas makan lepak2 kejap tunggu csi. memula tengok surreal gourmet dulu, pas tu tengok numbers, pas tu csi. tapi mengantuk ya rabbi. tahankan jugak mata. tak nyempat2 tunggu habis csi saya tido dah kebabommm....



sekali malam tadi hujan da.. wahhh.. terus terkejut teruduk bangun ni. mula la hati kacau bilau merisau tak tentu hala. bangun pusing2 jap tengok2. ntah hapa la yang nak ditengokkat luar tu semua gelap je. lampu jalan ada la. manusia takde. lepas tu baring balik. disebabkan mengantuk yang teramat sangat so saya tertidor. nezha pon mengempek tepi saya bagai nak rak. pagi bangun macam biasa then siap2 pegi keje. breakfast dulu kat rumah sebab semalam ada beli donut tu le simpan dalam peti ais. makan seketul pas tu pegi keje. kuar rumah lambat mujur jalan tak jem sangat. ngam2 je timing sampai office. hehehhee... syukurrrrr...



kesian kan muka bengang nezha.


haaaa...saya nak minta tolong le pada kawan2 yang cun comel hensem diluar sana tu sapa2 yang tau camne nak bagi cantik blok ni. ni ada beberapa masaelahnya..
1) saya tengok orang lain punya pic boleh macam ada frame, apsal saya punya takde? ada apa2 command ke nak guna? kalo ada tolong bagitau ye.
2) blog ni masa draf lawo cantik tapi bila publish tulisan paragraph akan hilang. tu yang jadi panjangg je tulisan tu. apa masalahnya ha? tolong ajar saya.
mmmm..buat masa ni itu dulu la. banyak2 kang sendiri pening dan confuse. bab2 background picture tu nanti2 dulu. saya ni nak masok photoshop pon tak reti2 ni. sabar2. belajar slow2. tapi sapa2 baik hati tolong ajarkan step by step pon bagus jugakkk...
okla.. obek banyak koje. dia tu bila masa yang takde koje? pelik betol la. nezha macam biasa. owh..malam tadi nak korek telinga dia, baru nampak saya pegang tisu udah mencicit lari. tak kira, tangkap gak dia menyorok bawah meja nun di ceruk sana. baru 3-4 kali korek dia terlepas da.. saya biasa la, lembut hati beno. paling habis pon saya bebel2 je la. pas tu treus stop tak jadi korek lagi. eeee..degil betol la dia ni. orang nak bagi hensem pon payah. sapa ada petua nak bagi kucing diam je masa korek tinga? sila share. takkan nk ikat kaki tangan dia kot...
ok la.. nanti2 sambong lagi.
love you obek... (keja rajin2)
love you nezha... (jangan nakal2)
love all of you... (sila tolong 2-3 masalah diatas ye)
mmuuahhhhh.......

6 comments:

~dARlee zURiS~ said...

alahaii..kesian lak tengok muka nezha camtu
balik kang kena beli milo kasi die ek
cian die... ;)

haa..pasal nak cantikkan blog tu..cuba bukak page nie-http://muncet.blogspot.com/
boleh dijadikan reference.nak ajar..tak berapa expert.biasanya main try2 je pun.

gd luck!

nURmALa mAZLan said...

toye je muka nezha x dapat cilok makanan

zh-ena said...

layan kan ajer perangai si nezha tu

@tune® said...

sabar betul si nezha nih

MOKCIK AZWA said...

tak aci betoi la...kecian nezha takde can nak mencilok makanan hahaha

oho...mokcik pun nak tahu gak camno dorang buat gambar berframe2 tu..huhuhu...sama kes la kita cik saya..tau yang basic2 ajer huhuhu

saya said...

zuris--thanks! dah try pi tengok tapi blm ada masa nak baca betol2.

mala--dia memang muka macam tu je..

ena--layannnnn....

atune--huish..sabar ko cakap? hwuahahaha... belom tengok betol2 lagi tu...

azwa--ye ke? satu kapal le kita ye.. nanti kita godek2 kalo saya dah tau nanti saya inform.