mari mencari....

Google
 

Wednesday, May 6, 2009

kerusi siapa?...



sebelom pergi hari tu obek ada belikan la saya sesuatu. hehehhee... masa dia call inform tu saya excited je lebih. ingatkan beli apa rupanya beli kerusi rotan yang goyang2 tu la. ayoyoyoyooo... dia kata siang tu dia pergi site visit kat area hulu langat. on the way nampak orang jual kerusi tu le then dia belikan. saya suka je tapi tu la, rumah tu bukan besar sangat. sempit. ni jadi bertambah2 sempit. obek kat ananti beli la bantal untukbuat alas tu, sampai ke hari ni saya lupa je nak beli.

tu nezha tengah try test kerusi giyang tu. suka lak mamat tu. hehehee.... gatal tau. dia dok atas tu then saya la jadi tukang goyang2 kan kerisu tu. bila berhenti goyangkan pandai lak tengok muka kita dan mulut memekak, means suruh sambong goyang la. hamboi2.. overnya mamat nih. agaknya macam ni la kot orang yang buai anak tak boleh berhenti2 tu. hehehehe.. masakkkkkk.....

saya ada gak try duduk kerusi tu. best jugak. tapi lagi best kalo kerusi tu boleh goyang sendiri tanpa kaki perlu menggoyangkannya. hehehhee.. lagi melampau punya pemalas. jadinya kerusi tu dah jadi port baru nezha la. tapi kerusi plasik dia tu tetap menjadi pujaan hati dia la. kira gilir2 dah sekarang ni dia melepak, either one la.

malam tadi cadang nak tido cepat. huh..tak mendapat de. sekali tengok csi pukul 11 gak baru nak tido. aduhhh.. malam tadi ada gak mimpi tapi lupa la mimpi apa. yang dulu semalam tu saya mimpi hantu. ngeri tu tak le ngeri tapi entah la. nampak macam real je.

mimpinya camni... chewahhhh...

dalam mimpi tu kira orang tu macam bf saya la.. tapi mati. sebelom mati dia ada tinggalkan macam2 nota dan dah buat semua persiapan. hari2 akan aa jumpa nota dia tu tinggalkan pesanan. minta tolong buat itu ini, blablablablaaa... tapi ada satu note tu dia tulis nanti harta tu bahagi sama rata antara pakcik dai dengan saya. tapi masaelahnya dalam mimpi tu nama saya udah jadi siti awana. wahhhh.. ala2 genting gituu.. mamat ni kira memang kaya gila laa... dalam mipi tu macam saya duduk kat sana la. rumah kayu berukir2 lawoo..besorrr... camne nak explain hah. style rumah dulu2 tau. macam istana. satu hari tu saya dok nak jugak cari kubur dia if dapat jumpa la. sebab masa tu sorang pon tak tau kubur dia kat mana. saya cari punya cari ala2 dapat petunjuk la kubur dia ada kat terpi kampung. so saya lari pergi saya tapi tempat tu sebenarnya macam sawah pagi tengah menghijau dan ada simen2 batu disekelilingnya, means tak de tanah le tempat nak nak jadi kubur. tengak saya dok lari2 carik tu ada la nampak 1 rumah kat hujung saya. ada 1 famili tengah dok kat beranda, say atanya ada ke nampak macam kubur ke or apa2 je la. dia kata takde. dia dah jaga tanah tu lama tapi takde apa2 pon, lagipon mustahil if nak tanam orang kat area tu sebab semua simen dan sawah je. if ada orang kacau sawah dia akan tau le sebab sure nampak bekasnya. so saya pon balik le ke rumah dengan hampa.

sampai kat rumah macam ada ala2 ustaz la.. konon nak halau hantu bf saya tu le. sebab dia kadang2 kaco orang. bukan orang lain la. ada orang tertentu. ni kira kes ala2 rebut harta gitu. wahhh.. buleh buat filem ni korang.. baik amik info2 sket. so aa la sikit dialog antara ustaz tu dengan bf saya tu. alaaa. yang macam kat expose mistik tu la. hehehhe.. ni mesti kes suka tengok program tu jadinya dah terbawa2 dalam mimpi. ustaz tu tanya sampai bila nak macam ni? dai jawab sampai hasratku tercapaiiii..... wahh..masa tu ala2 ngeri la kan. hehhehe... ustaz tu tanya lagi apa hasrat tu? dia kata dia nak pastikan harta dia jatuh ke tangan yang betol. ustaz tu kata kan dah tulia nota, so pasti la akan jatuh ke tangan yang betol. dia kata dia tak percaya.. sebab dia tau yang si siti awana tu (konon2nya saya la tu) takkan dapat apa yang telah diamanahkan. chewahhhh...dia kata bila dah settle dia akan 'pergiii....' ustaz tu cakap ok, if dah settle mesti pergi sebab dah janji. sementara tu ustaz tu akan kawal keadaan la sebab dah melibatkan ramai orang, dan orang2 kampung pon ala2 takot gitu.. hehehe.. panjang beno mimpi saya nih.

ntah camne tengah ala2 gaduh2 antara ustaz tu engan hantu bf saya tu..saya pon terjaga. sebab mamat kepochi udah menggaru2 kepala saya. kaco betol la ko nezha. orang nak tau dapat ke tak harta banyak2 tu. hehehehe... mana le tau kan, tetiba bebetol dapat, haaa..celik2 bijik mata tengok emas sebungkal tepi katil. tak ke ko melompat jawabnya.

so, bila dah terjaga, golek2 kejap nak siap pergi kerja. dan saya tengok badan kat area tulang rusuk saya tu adalah lebam, kat peha pon. hehehhee.. itu standard la. saya memang selalu je kena lebam2 ni. tapi orang kata kalo lebam2 yang tak sakit tu memang ada hantu ye? kalo lebam yang sakit tu yang macam kita kena terhantuk kat meja ke hapa ke kan. hohohoho..rumah saya berhantu yahuuuuuuuuuuu!!!!!!

7 comments:

zh-ena said...

wah dah dpt port baru la nezha utk rehat hehehehe

~dARlee zURiS~ said...

ohh..kitorang panggil kusi malas.
obek cam nak suruh bermalas-malasan je belikan kusi malas tu
hehee...

haaa..seram pulak
btol2 ade hantu ker?

MOKCIK AZWA said...

bukan main lagik si nezha tu ek..

erkk...ada lebam2 tu ek..mokcik pun selalu kena gak..pasal pa ek?

nURmALa mAZLan said...

itu kerusi nezha
hahahahaha~

ije said...

dah lama x santai kat kerusi rotan gini. dulu siap gaduh berebut nak duk atas kerusi gitu. *kenangan tul~

@tune® said...

hihi...mimpi seram la...

saya said...

Ena : suka je nezha tu..

Zuris : hantu ada ke takde ke taktau.. kalo ada camne??

Azwa : tu la..selalu kena lebam2 tu tau

Mala : mmg jadi kerusi dia pon, saya takde chance nak duduk situ.

Ijechan : rebut2 baru best kan..

Atune : serammmm…