mari mencari....

Google
 

Tuesday, May 12, 2009

mari membaca...


macam biasa la.. petang semalam balik macam tak larat sikit. terus balik tak beli apa2 pon. sekali pukul 8pm obek belikan nasi lemak dan karipop. yahuuu... makan nasi lemak separuh dan karipop 2 bijik. mata pulak pedih sangat nak tido sesangat rasanya tapi tahankan mata sebab nak tengok csi n.y tu le. sesambil tu bermain sms dengan kawan saya yang jadi cikgu mengajar kat johor sekarang ni. hehhee.. dia tanya wat pe la dah diner ke belom ke..saya jawab la dah diner nak tunggu csi. dia kata ada ke csi malam ni? saya dengan konpidennya menjawab adaaaaaaaaa..csi n.y la... sekali dia kata bukan esok ke, selasa? hari ni isnin la... sekali baru saya tersedar. aduhhhh... mati2 saya ingat malam semalam tu hari selasa rupanya baru hari isnin daaaaa... uwwa..buat penat je tahan mata sampai pukul 10pm punya nak mengunggu csi walhal esok (hari ni la tu) baru ada. chehh... benci tauuuuu... tipah tertipu. ntah la..macam blur2 je semalam tu. hehehhehe.... tak pasal2 je tv kene marah. lepas tu terus la ajak nezha tido. takde gunanya mengadap tv sampai pedih2 mata tu. uuwwaaaa.....

malam punya la panas.. sampai peluh2 rasanya masa tido tu. nezha pon tak selesa je saya tengok. dia standard la.. mana nak panas2 ni. mengada lebih. ko pi tido kat shoping complex la nezha. situ ekon 24jam. pagi tadi dia kejut saya. hehehhe.. so cute. kejut2, saya tepok2 dia then dia sambong baring. pagi ni kuar keje lambat. ntah la.. rasa badan liat betol.

itu buku tu obek belikan, suruh baca katanya. mak datokkkk.... buku tajuk 'kenapa Allah murka?'. hehehhee... dah lama dai belikan sejak sebelom dia pergi o/stn lagi. tapi sampai sekarang tak buka2 pon lagi. buak tu buka la just flip tru je. kahkahkahkahh.. wah... kalo buku novel tu tebal 300 muka pon sanggop ni tak makan tak tido nak kasi habis gak baca, cuba buku ilmu2 macam tu hazabb nak mengabihkannya. isi dalamnya dia ada la cakap sebab2 yang kita tak perasan tapi boleh menjadikan benda tu besar, macam kita terlalu menyanjung manusia ke, macam kejam tapi kita tak perasan ke, macam kita mengambil kesempatan secara tak sengaja ke. ala..benda2 macam tu la. aduh.. masa dia bagi tu saya ingatkan buku apa la, sekali buka tengok buku ini daa.... ayoyoyo..sudah insaf ke obek ni? hwuahhahaa....amin... doakan yang elok2 je ye. jadinya nanti saya nak start baca la.. baca masa nak tido sure cepat lena. hwuahhaha...



ini namanya perangai mendengki pagi2. ni pagi tadi la saya beli kuih nak bawak bekal la kokon. sebijik je pon kuih apa ntah kaler hijau bulat2. nezha mana boleh nampak benda lain sikit harus buat sopt check QA/QC dia tu. habis dicekau2nya kuih tu. kalo tak amik alamat hancurrrr....


bila diambik, apa lagi..buat muka la. memberi renungan tajam ala2 nak bunuh orang je rupanya. hamboiii.... tapi apsal mata nampak sebelah je tu ha nezha? huwhahahahhaa..... nezha kanak2, tak boleh makan kuih tu nanti tercekik, nanti saya beli kek la bagi nezha makan. itu kuih masih dikaki dia, saya ala2 blah pegi dapor la cakap bye2, then dia kejar saya cepat2 amik kuih tu. hehehe..dia kalo kita panggil tapi degil nak datang, kita bangun la buat2 nak pergi then cakap bye2 nezha..bye2 nezha.. haa..itu jam baru la dia mencicit datang. hehehe..gatal, takot kene tinggal.
hari ni tak berapa banyaks angat koje kot. biasa2 je. obek ntah, dia banyak koje kot. taktau la urusan dia. bukan semua urusan dia saya perlu tau. takmau jadi macam sesetangah orang semua nak report pegi mana buat apa dekat mana blablabla.. hishhh....
ok2..jangan membebel lagi. cuaca panas betol sekarang kan. kalo kuar lunch hour tu ya allah.. macam nak terbakar kult ni ha. dah rasa macam tu pon still tak insaf2 lagi. apa la saya ni.
ok la..
love you obek...
love you nezha ...
love all of you.....

6 comments:

nURmALa mAZLan said...

love you too akak..

zh-ena said...

ramalan cuaca mengatakan panas begini akan melarat sehingga bulan sept nnti..

AfiQ said...

kucing aku skit... dok tidor jer.. xtau nper...

Ummibatrisya said...

ini yang risau, ramai yang sakit

damya pun asik demam aje :(

@tune® said...

i love u too...
hihihi

saya said...

mala : i love you tooo...

ena : yeahhh..ena sudah jadi ahlil ramalan kaji cuacaaaa...

afiq : kucing demam kot? or cacing? bawak pi klinik cepat sian dia..

ummi : memang, orang dewasa pon ramai je yg demam2

atune : i love you toooo...