mari mencari....

Google
 

Wednesday, May 13, 2009

mari mengemas rumah ye...


yeeee... mari-mariiii..kemas-kemas rumah.. tarik-tarik apa yang patut.. tarik semua bior kasi terabor baru la rumah kita akan lebih meriah dan ceria... lepas tarik jatuh kita sepak2 kain dan segala-mala benda yang jatuh tu..kendian kita blah cepat2 dari tempat kejaidan supaya takde sapa yang tau kesepahan tu kita yang buattt....

ye..banyak cantik ko nezha ye. itu la koje dia seharian kat rumah tu. mengemas rumahhh. lawo dah rumah sayaa...dia je yang kemas, saya tukang sepah, gggrrrrr..geram betol. apa korang ingat dia nak kemas rumah betol2 ke? huiiii... bertuah namanya tu. itu namanya dia tengah menarik towel kepam yang tersidai tu la. nak mandi ye nezha? itu towel dia la tu. lama dah pon tak mandi dekat sebulan dah kot. hwuahhahaha... patut busuk masam je nezha ni, tak mandi rupanya. kahkahkahkahhh... so dah tarik2 towel maknanya nak mandi le kan. nanti2 la saya mandikan. mandi tu takde hal, nak mengeringkan bulu dia tu yang menjadi2 hal. dah le tak reti duduk diam, kene blow lama sikit. wahhhh.. blow2 gitu macam pegi salon tu. gatal punya kucing.


bila kena marah kita buat apa kawan-kawannn?? yee..kita buat muka protes jelir2 lidah sambil meow2 memekak selagi boleh ye. bravoooo!!!!!! itu la kesayangan saya. itu muka tengah kene bebel dengan saya la tu. bior lantak sana. kadang saya saja je menyakat dia kalo dia tengah main apa2 saya amik benda tu. hehehehee... suka la tengok dia melompat2 marah. kihkihkihhh...
malam taid pegi dinner dating2 kat ioi puchong yang baru tu. owhhh... kosong lagi takde apa pon. banyak lagi ruang kosong kedai belom bukak. takde la apa yang special. biasa je saya tengok. tapi yang best sebab ada kedai daiso tu la.. kedai barang2 jepun tu menarik. semua barang harga rm5 je...apa yang saya nak semua ada kat sana tapi saya riki2 dulu la. ikut hati memang nak amik semua tapi kang obek membebel. hehehhee... saya beli yang air pillow utk leher tu dengan rubic cube tu je. berkurun main tak pernah yang dapat balik kaler sama. hampeh betol. apsal ha? iq kureng eh? hehehehe... mengaku je la.
makan kat jusco ioi tu. eeeee.... tak sedap dan tak best dan takmau pegi sana lagi. ntah hapa2 je. pendek kata tak suka laa... tapi takmo la bising2 sangat sebab obek beriya nak makan kat situ. nak try katanya. haaa..hambek ko... dah tau salah tau lak senyap tak bersuara. sebab kalo bersuara kang kene tembak dengan saya. biorkannn...
balik lambat..pukul 10pm itu pon paksa obek bawak laju2 sebab saya nak mengejar tengok csi malam tadi. haaa... baru la betol malam tadi ada csi.. ini dulu semalam tersalah tarikh da... hehehe... kawan saya siap sms pesan jangan lupa tengok csi. on the way back obek tetiba kata nak kene pi koje balik. lorrr..say akata kalo tau kene pi koje takde la saya ajak kuar berjalan jauh2 tu. kuar makan kat tempat biasa je dah la. dia kata takpe laa.. chewahh..buat baik nampak ada apa2 ke ni..suspen2... chehh..baik salah jahat salah semua tak kena. think positif.. takde la dia kata koje tu memang kene buat malam, sebab siang2 tak boleh buat sebab ada orang. ye la.. koje la rajin2 ye..saya tunggu bonus 36 bulan awak tu. kalo takde nanti saya bakar opis awak. hwuahhahahhaaa....
pagi ni bangun macam biasa. alarm hp bunyik sekali je, dia tak snooze pulak. selalu macam ni tau. geram. saya buat snooze tu every 3 minutes so boleh la golek2 lagi, tapi hari ni tak bunyi. mujur tak terbabas. takpe2.. jangan salakan jam, salahkan diri sendiri. nezha pon tido lena je tak kejut saya. saya dah sedar baru terhegeh2 datang nak garu. owhh.... saya dah bangun la busuk.. polok2 kejap terus siap2 pegi koje.

hari ni pepagi dah kenyang makan roti canai dan teh o ais. hausssssss..tu pasal pagi2 dah bedal ice. jangan sempot sudah.
ok la.. kawan2 semua jaga diri ye..keje elok2. jangan malas2.
love you obek...
love you nezha...
love all of you...

6 comments:

AfiQ said...

seb bek kucen tuh sepah2 jer.. jgn die dok meyepahkan kelimbah die sudah..
bru smlm kne mop umah... ...

kucen aku kencing... siottt...
lalu beliau di hukum tido lua.!

nURmALa mAZLan said...

ok la tu
beregu
nesha sepah, akak kemas

Ummibatrisya said...

kan mak si nezha

mesti jadi ibu yang mithali :)

@tune® said...

ganas² kucing ko nih
siap pandai protes

zh-ena said...

heheheh takper dia tlg leeya kemas umah tu :D

saya said...

afiq--marahkan je la jangan denda dia..siannnnn diaaaaaa...

mala--itu bukan beregu namanya.. itu mendera.

ummi--owh..macam ni punya susah rupanya jadi mak ye.

atune--ko tak tgk lagi dia mengamok aton..

ena--kemas menyepah..