mari mencari....

Google
 

Wednesday, May 27, 2009

pagi2 dah menyampah...


hari ni bengang betol. pagi2 dah menyampah dan menyumpah. hehhehe.. boleh jalan tu jem tahap gila influenza a. geram betol la. jangan kata nak bergerak sejengkal, tak bergerak langsong. mau tak geram. kat radio cakap diaorang tengah buat try sistem aliran trafik baru. aliran kepala hatok dia laaaaa.. ini bukan aliran, ini sekatan trafik namanya. kot ye pon nak try sistem baru make sure la jangan buat waktu puncak. buat dulu try dulu on weekends, on nite time, baru try buat time peak hour. pas tu tak buat ke calculation dulu sebelom buat tu? berapa aliran kereta dalam sejam, setengah jam or 15 minit. takkan takde rekod kiraan laluan trafik pada waktu puncak or waktu2 biasa? habis takde rekod camne ko buat kira statistik tu? main hentam je ke? bila dah kira aliran baru la boleh kira untuk tempoh bukaan dan laluan kepada orang awam tu. bengang betol. sistem baru punya pasal beratos2 orang hari ni masok koje lambat. saya sendiri sampai opis pukul 10am. mujur ada bos yang boleh kowtim,. kalo takde? bukan semua office boleh give and take. bukan semua bos jenis memahami. ada sesetangah tu lambat 10 minit je pon dah nak bagi warning. perjalanan jauh lagi. geram betol. fikir la sikit keadaan orang ramai ni. kalo nak buat tu apa salah inform in advance. radio banyak berkumandang. setiap bahasa ada. kenapa tak inform kat info trafik tu cakap le esok ke bila2 ke ko nak buat cubaan sistem baru tu. so orang boleh la buat prediction sendiri sikit. suratkhabar macam2 jenis suratkhabar ada. berita tv macam2 ada. tengok la berita sekarang ni macam2 banner dah diaorang tampal ko tak boleh ke boh iklan ko nk buat ujian tu kat situ? kuar duit taknak, kutip duit nak. hangat hati betol. ke saya je yang hangin hari ni? ye laaaaaaaa.. korang2 yang dok area tak kene tu boleh la tersengih2. cuba kalo kene, baru padan muka. dalam jem tak bergerak tadi tu memang terperangkap. kereta sebelah saya pulak ada baby. saya tengok baby tu dah melalak2 sampai menggeliat2 melentik2 badan. ntah hapa yang dia bengang taktau la. muka dah naik merah anak tekak macam nak terkeluar. mak dia dah habis style dah nak bagi dia cool. tepok pujuk dodoi. ye la..walopon saya tak dengar baby tu nangis, tapi tengok dari tepi tingkap tu macam hazab je baby tu. ntah2 baby tu sakit ke nak pi klinik je. jalan jem terperangkap kat tok sunway tu. haa..sapa nak jawab. sampai opis lak parking dah penuh. menambahkan hangin. so parking je kat blokc kereta orang dan left key kat jaga tu. saya pon tak berani juga tapi dah takde choice dan semua orang pon buat macam tu. mudah2an takde jadi apa2 la hendaknya. risau kepala otak ni. tu la jadinya pagi2 dah menyampah dan menyumpah.

gambor strawbery dengan coklat atas tu sebagai pengubat sakit hati. hehehee...

hari ni macam2 hal jadi kat opis, kat rumah, kat jalan. gila la. 1 kepala nak kene pikir macam2 hal. benciiii.... pic nezha ada tapi tak sempat la nak load2 semua tu. takde mood betol. esok lagi satu hal. dah sah2 akan jadi satu perkara yang menyakitkan hati. cakap pon tak guna la.

okla.. malas nak cakap banyak dah.

7 comments:

Ummibatrisya said...

skrg ni semua orang ada masalah jiwa kacau kot :)

sabar2 ye

minum air cin cau banyak2, bagi badan sejuk :)

zh-ena said...

minum air barli bagi panas dlm badan sejuk skit..tak dpt dgr citer nezha ari nie..

tapi tak bahaya ker bagi key keta kat pak guard???

~dARlee zURiS~ said...

ohh..pagi2 dah buat hilang mood
mesti tak best sepanjang hari ek
hmmm..sabar2..

nURmALa mAZLan said...

sian nyer baby tu..kita x tgk, tp dari cerita akak kita pon cam rasa dia terseksa..

wwuuaaaa!!! arini x dapat tgk pic nezha

deOughtred said...

salam,
just to inform blog saya dah pindah ke http://lapanhariseminggu.blogspot.com

thanks.

@tune® said...

susah kn nk sabar??
hihi

saya said...

Ummi : air cincau? Wahh..idea bernas tu. Yahuu…

Ena : takot ena bagi kunci kat orang tapi dah takde choice.

Zuris : tau tak peeeeeee.. memang tak best pon

Mala : sian baby tu. Bayangkan mak & ayah dai dlm kereta tu lagi tensen.hehehe..

Deoughtered : wahh.. 8 hari seminggu tu terlebih advance tu. Wokeh, nnti saya datang tengok

Atune : mana boleh sabarrrrrrrrr…