mari mencari....

Google
 

Tuesday, May 26, 2009

tak berapa nak sihat la...



mmmm..semalam saya tak sihat la. sakit perot yangteramat sangat. taktau la. saya memangselalu je sakit2 perot tu. kalo bukan waktu 'tu' pon memang saya ni sakit perot je. ntah apa la ada dalam perot tu. dinasour ke, intan berlian ke apa ke entah la. tapi yang pastinya selalu je sakit. so semalam rasa tak larat sangat. amik 1/2 day. balik makan ubat macam2 jenis pas tu terus tido. memang tido yang betol2 tido tak sedar2 diri. baru la aman sikit kalo tak tu asal tido je mimpi or terjaga2. nezha suka la pulak dia tengok saya balik cepat kan. alalala.. tapi tak sempat nak main2 pon la. balik duduk kejap sejukkan badan, mandi makan ubat then tido. nezha pon nyelit sekali tido sama gak. hamboi..orang lain yang sakit orang lain yang tido lelebih nih. samapi ke petang pukul 530pm baru terjaga. rupanya obek dah call byk kali saya tak dengar. hehehee... dia kata dai call opis orang opis kata saya dah balik. call hp saya tak jawab2. haaa.. baru tau takot... tau gelabahh.

perot macam lapar pulak tapi tak selera. obek kata nanti malam pergi pasar malam. saya macam malas je sebab macam baru nak elok perot ni nak gerak sangat pon sakit lagi. tapi obek kata kalo tak elok gak sampai malam, nanti bawak pegi hospital. wahhhh.. dengar perkataan hospital je terus sihat segar bugar ni terus ajak pegi pasar malam. hwuahahha.. penakot ya rabbi.

sampai pasar malam beli sate, pizza pasar malam 2 potong dnegan nasik putih laok daging masak kicap, air soya. beli ikut nafsu namanya membazirkan. nasik tak habis, sate tak habis, piza tak sentuh pon, air soya je habis. lepas makan tengok tv cerita apa ye, leverage ke hapa. not bad best jugak. pas tu tido.

malam tadi mimpi ntah hapa2 ntah. mimpi kawan2 sekelas masa sekolah dulu. rindunya nak jumpa. takpi tak semua la saya rindu ada gak yang saya tak suka. tapi dalam mimpi tu semua ada la. entah apa cerita diaorang sekarang ni. saya cuma ada contact 2-3 orang je. yang lain2 tu semua takde contact. siap ngigau la tu. sebab saya perasan dalam mimpi tu saya macam jerit 'takmauuu' sampai tersedar. hehehee.. sedar2 saya tengok nezha, tengok dai tengah macam bangun. means betol la tu saya ngigau sebab dai pon terkejut bangun tengah malam buta tu. hehehehe....

pagini pergi kerja awal. sebab nak menyambongkan kerja semalam yang terbengkalai. harap2 takde la sakit2 ni lagi. asyik sait je bila masa ntah sihat. tapi mujur bukan sakit yang kronik jadi saya patot bersyukur. bab sakit2 perot tu saya assume angin je la kot. tapi tak de la pulak terkentut ke tersendawa ke hapa ke. biasa je. nak kata angin tak pulak rasa kembong ketok2 perot takde lak bunyik bok bok bok tu.. macam ok je la pulak. entah la labu...

petang ni maybe kene balik lambat. eeee..bencinyaaa...

okla.. nanti bila senang sambong lagi.

love you obek... (bek, nak tukar hp yanglain, takmau yg tu..susah tak reti guna)
love you nezha... (acha, kemas rumah sikit tolong ye... )
love all of you... (keje2 jangan curik tulang...)

5 comments:

zh-ena said...

still skt lg ker? klu skt kat bhg perut baik jumpa ngan doc wat pemeriksaan..

~dARlee zURiS~ said...

haah
kena g cek nie
sat g kalu apa2 kang..camne??
haaaa..baik g sepital
;)

dlm sakit2 pun nasfu mkn kuat ek
hehee..

Ummibatrisya said...

kenapa sakit perut, terlebih makan atau terkurang makan? :)

lain kali beli makanan, jangan banyak-banyak

tak baik membazir

@tune® said...

ko ni sik saket perut jer...
cek la doc

saya said...

ena/zuris/ummi/atune---memang
sejak azalinya selalu sakit perot. hehhee...