mari mencari....

Google
 

Monday, May 18, 2009

tak habis lagi mengemas...


hello...

good morning monday!!! sapa tak suka monday turun tangan!! hahahaha... nampak sangat ramai yang tak suka monday tu ye? alala..relax la. kalo takd eminday camne nak dapat friday. huhuhu..apa punya bidalan la.

anyway, nak cerita apa yang terjadi on saturday and sunday

saturday (16/05/09) :
pagi pukul 9am baru balik rumah ma. biasakan saya balik jumaat petang lepas kejer terus mencicit ke sana. tapi kali ni macam malas. plus takde mood, plus aarrghhhh...... malas nak cakap. so call ma cakap balik sabtu pagi seba takot kang kot2 dia dah masak banyak ke apa kang membazir pulak. so ok je la. dah sampai pagi tu terus breakfast pas tu kemas store!!! tak habis2 lagi mengemas rumah. pelik betol la. gila la penat dah jadi macma buruh indon je muka. dengan peloh berlengas dengan bau busuk masamnya aduhhh.... penat betol. tapi bila dah kemas tu nampak elok le pulak store tu. buang mana yang tak perlu so dah ada ruang sikit la. lepas zohor mandi manda semua lepas tu kebabommm... hehehe.. takdenya kemabom tido, golek2 je tak boleh tido pulak walhal badan penat sangat. tengok tv tapi takde volume. hehee..saya suka je tangok tv bisu macam tu. ntah apasal ntah. petang makan than biasa je la takde kejadian yang istimewa.

ahad (17/05/09) :
ada orang depan rumah nak pindah so kitaorang pegi la tengok2 jenguk2 tolong2 angkat kotak. wahh.. hilang dah satu jiran yang baik. jiran saya tu ada anak 6 tapi perangai elok2. tak terejal macam budak2 lain. mak dai pon masak sedap2. hehehe.. selalu dapat makanan. kalo dai buat donut.. tu diaaa... tembammmm... gemok gebu. macam orangnya. hehhehee.. lepas ni takde la nak merasa lagi donut pree. huhuh.. dia pindah sebab dia dah jual rumah tu danpembeli tu pulak beriya nak suruh dia kuar cepat. sampai tak sempat pulak rumah baru dia nak siap. hantam la... so sementara ni dia duduk rumah sewa dulu la sementara nak tunggu rumah dia siap. harap2 nanti raya boleh jumpa.

isnin (18/05/09) :
biasa ahad lepas melodi saya balik rumah saya tapi semalam tak balik. balik pagi ni kuar rumah pepagi buta pukl 630am. huhuhu.. sebab ada hal le pulak kat rumah ma tu. boring. tapi dah tersampai awal le pulak kat office. pukul 8am da sampai. waduh..kok awal benar. ps tu beli breakfast nak makankat office. sampai kat opis perasan handphone pulak takde. arghh... tensennya. dok pikir2 kot tercicir ke kat kedai, atau kat tempat parking, atau tertinggal dalam kereta. so, menapak le semula ke kereta nak carik handphone. mujur ada je dalam kereta. owh..kalo hilang habis la.. duit lagi nak kene beli.

obek balik kampong dia minggu tadi. mmm..tak jumpa pon dia lagi. malam kang kot kalo dia tak keje boleh le jumpa. dia cakap mak midah ada bagi kuih kelapa tu. wahhh.. saya memang le suka kuih kelapa tu. actually tak tau le apa nama sebenarnya tapi saya panggil kuih kelapa sebab dia adalah kelapa. huhuh..camne nak explain ni ha??nanti la malam kang saya amik pic esok boh kat sini.

ok la.. hari ni kira boleh tahan banyak keje..nanti2 sambong ye..

love you obek... (rinduuuuuuu........)
love you nezha... (nakalllllll.......)
love all of you... (keje rajin2 ye....)

7 comments:

@tune® said...

slow motion weekend i guess??
hihi
i luv weekend

sesemut said...

NAK BZ BODY BLEH...

kalau balik kg si kepochi tinggal mana?
u bwk sekali ker u bording him?

AfiQ said...

untung sgguh ade jiran cenggitu...
siap anta2 kuih...
menunjukkan die care psal jiran die ek???
syang da pindah....

Ummibatrisya said...

sapa tak suka monday?

ummi tengah turun tangan :)

benci sungguh...

sibuk sungguh hari ini, tambah kena gastrik lagi, nak submit paper work lagi :)

tension :):)

maaf terpaksa mendengar luahan perasaan ku :(

nURmALa mAZLan said...

time bulan puasa je ada hantar kuih2 kat jiran2..pas tu beli pape, balas balii.wakakaka..namanyer kita nak buat?? hampeh

julietANNA said...

mcm agk bsy je kn.hehe.asl xtggl ngan mak terus je?nezha xbwk skali?

saya said...

Atune—weekend? So not me. Hehhehee..

Sesemut—nezha tggl rumah…

Afiq—jiran yg baik tu cpt je nk pindah..kalo yg terejal tu ada je tercongok tepi tu.

Ummi—alahai siannya ummi..makan la gaviscon..

Mala—jadi la asal ada balas..

Juliet—nezha jaga rumah..